Mirjam Mous op Wolfert Pro!

Gepubliceerd op: 11 juni 2014 12:47

Bibliotheek Oostland

Dinsdag 10 juni is schrijfster Mirjam Mous op het Wolfert Pro geweest, waar ze lessen gaf aan zes tweede klassen.

Combinatiefunctionaris Jolanda Noordermeer, die gedeeltelijk voor de bibliotheek en voor het Wolfert Pro werkt heeft dit bezoek georganiseerd. Mirjam Mous is bekend van o.a. haar 12+ boeken “Boy 7”, de serie “De strandtent”, “Doorgeschoten” en “Moordmeiden”. Daarnaast schrijft zij voor alle leeftijden boeken. Haar doel is iedereen aan het lezen te krijgen. Haar boeken zijn dan ook vaak grappig en spannend en ze schuwt niet om (met name in de 12+ boeken) problemen aan te kaarten.

De leerlingen van het Wolfert Pro hebben geboeid geluisterd naar haar vaak grappige, direct herkenbare, persoonlijke en spannende verhalen. “Boy 7” wordt verfilmd en er komt ook een theaterproductie van. De leerlingen konden vragen stellen en hadden zich voorbereid door op school het boek “Boy 7” te lezen, alle exemplaren gereserveerd via de bibliotheek.

De bibliotheek had ook een prijsvraag verbonden aan het bezoek. Per klas kunnen alle leerlingen hieraan meedoen door per klas een vraag te beantwoorden.
Uit de goede antwoorden krijgt 1 leerling per klas het boek “Boy 7” cadeau van de bibliotheek!