Terugblik: Markt Meedoen = Meetellen

Gepubliceerd op: 18 mei 2014 12:22

Op zaterdagmiddag 17 mei vond voor het eerst de eerste Markt Meedoen = Meetellen plaats in vestiging Pijnacker.

Deze markt werd georganiseerd voor inwoners voor wie actieve deelname aan het maatschappelijk leven niet zo vanzelfsprekend is. Omdat zij moeten leven met een laag inkomen of een beperking is het voor hen niet altijd even duidelijk bij welke instantie zij kunnen aankloppen voor informatie of hulp. Daarom waren deze middag diverse organisaties uit Pijnacker-Nootdorp aanwezig op deze informatiemarkt om mensen voor te lichten over de hulp die zij kunnen bieden.

Er waren kraampjes van: Stichting Welzijn Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Jeugd Sport- en cultuurfonds, Speel-o-theek Harlekino, Humanitas, Jeugd- en jongerenwerk, Voedselbank, Doe Weer Mee, Gemiva, Zinderin en de Bibliotheek Oostland.
Er was een workshop van GGZ Delfland/Doel Preventie over opkomen voor jezelf. Mensen konden knutselen met de Hobbyclub Doe Wat en kinderen konden muziekinstrumenten van Muziekvereniging Excelsior uitproberen. Ouders konden met hun kinderen spelen met het speelgoed van Speel-o-theek Harlekino.
Door het mooie weer vonden minder mensen dan gehoopt de weg naar de bibliotheek. Er was ook concurrentie van een aantal andere activiteiten die in de gemeente was georganiseerd.