Terugblik Filmavond Mantelzorg

Gepubliceerd op: 16 oktober 2013 17:01

Tijdens de filmavond voor mantelzorgers is de film “Le Scaphandre et le Papillon (The Diving Bell and the Butterfly)” vertoond. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van de Franse Elle-hoofdredacteur Jean-Dominique Bauby.

Het verhaal is gebaseerd op dat uit het gelijknamige autobiografische boek van Jean-Dominique Bauby. De voormalig Elle-journalist 'schreef' dit nadat hij door een beroerte op 43-jarige leeftijd het locked-in-syndroom opliep.

Van carrièreman en vader verandert hij in een kasplantje. Het enige dat hij nog kan bewegen is zijn linkeroog. Bauby weigert echter op te geven; hij leert te communiceren door te knipperen en weet zo vanuit zijn ziekbed een boek te schrijven.

Deze avond op 15 oktober was georganiseerd in samenwerking met Bureau Mantelzorg ondersteuning Pijnacker/Nootdorp. Er waren ook folders van de Hersenstichting beschikbaar die de bezoekers mee konden nemen. Een tiental mantelzorgers kwam op deze filmavond af en men was onder de indruk van deze realistische film.

Meer informatie over mantelzorg en de hersenstichting kunt u vinden op: www.mantelzorgpijnacker-nootdorp.nl en www.hersenstichting.nl