Terugblik Informatie Avond Fondswerving

Gepubliceerd op: 9 oktober 2013 16:58

De informatie avond over fondsenwerving op dinsdag 8 oktober in de vestiging Pijnacker was zeer geslaagd. Het Bureau voor Fondsenwerving: Scheffer&Groenewoud, in de persoon van Ria Scheffer, was uitgenodigd om deze avond te verzorgen. Het was een gratis informatie avond toegespitst op fondsenwerving voor culturele organisaties in de omgeving Pijnacker/Nootdorp.

Er werd een algemeen beeld geschetst van verschillende vormen van fondsenwerving, zoals bijv: sponsoring, fondsen benaderen, donaties door particulieren, subsidies, serviceclubs benaderen, fundraisingacties en crowdfunding. Daarnaast werd ingegaan op de vragen van de aanwezige bezoekers van de avond, oa afgevaardigden van een koor en een muziekvereniging en advies gegeven over welke fondsen het best bij welke organisaties passen. Veel praktische tips kwamen voorbij, bijv: wat schrijf ik in mijn fondsen aanvraag, met welke zoektermen zoek ik op internet naar die fondsen waarbij mijn organisatie een verzoek kan indienen. De informatie avond was gedeeltelijk ook toegespitst op lokale fondsen, in dit geval Pijnacker/Nootdorp. De bezoekers konden een pakketje informatie mee naar huis nemen, waarin o.a. een voorbeeld van een projectplan, een voorbeeld van een brief aan een fonds, een voorbeeld van een begroting enz.

De gasten gingen vol inspiratie en goede moed naar huis, vastbesloten om hun fondsenwerving voorspoedig te laten verlopen.