Terugblik kunstmanifestatie ‘De Verbeelding’

Gepubliceerd op: 29 september 2014 16:54

Van vrijdagavond 26 t/m zondagmiddag 28 september stond vestiging Pijnacker in het teken van hét cultuurevenement in Pijnacker/Nootdorp: De Verbeelding.

Het was dit jaar de 21ste keer dat dit evenement werd gehouden. De officiële opening was vrijdagavond in de bibliotheek, een honderdtal bezoekers kwam hierop af. Na het welkomstwoord van de bibliotheek, waarbij de symbolische gouden sleutel van de bibliotheek aan Theo van den Bulk werd overhandigd, de gedichten prijsuitreiking door Marianne van Ginkel en een introductie woord van bestuurslid Theo van den Bulk kwam wethouder Minderhoud aan het woord en was de start een feit! Hierna vertelde de vlaamse Veerle Ernalsteen verschillende verhalen op de haar veelzeggende en boeiende manier.

De vestiging was omgetoverd tot één grote expositie ruimte en 1250 mensen  zijn dit weekend komen kijken naar de wederom zeer mooie kunstwerken van lokale kunstenaars. Er was een grote verscheidenheid aan technieken te bewonderen, te weten: olieverf, aquarel, pastel, quilt, houten en zeepstenen beelden en etsen.

De vakjury, bestaande uit Marijke Wessel, Rik van Hazendonk en Ben Hulst, heeft een 3e, 2e en 1e prijs toegekend aan respectievelijk:

• Heleen Jongeleen,
  • Claire Delperdange
  • Cobi de Jong
    Verder kregen een aantal werken een eervolle vermelding.

Gedurende het gehele weekend kon het publiek stemmen en de keuze van de publieksjury viel op:

• 3e prijs: Loes Henneveld
  • 2e prijs: Laurens van de Velde
  • 1e prijs: Steef de Vreede

Aan het eind van de zondag zijn ook nog de winnaars van de fotowedstrijd bekend gemaakt:

• 3e prijs: Sjaak Oudshoorn
  • 2e prijs: Peet Haket
  • 1e prijs: Caspar Remmers

Kortom een grote hoeveelheid aan lokale kunst was aanwezig tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement De Verbeelding in vestiging Pijnacker.

Meer informatie vindt u op: www.deverbeelding.nu