Terugblik Wethouders lezen voor in Week van de Alfabetisering

Gepubliceerd op: 12 september 2013 16:50

Woensdag 11 september lazen wethouders Bert van Alphen en José van Egmond in de vestiging Pijnacker voor aan kinderen van de Josephschool. Het was de Week van de Alfabetisering, waarin veel aandacht was voor laaggeletterdheid in Nederland

Eén op de 10 Nederlanders is laaggeletterd: zij hebben grote moeite met lezen en schrijven. Ze kunnen daarom niet goed meedoen in de maatschappij.

Groepen 5 tot en met 7 luisterden aandachtig naar het voorlezen van het verhaal ‘De mollenvanger en de ring’. G.Espunt (pseudoniem van de Nootdorpse schrijver Gerard van de Schootbrugge) schreef dit verhaal dat hij losjes baseerde op het levensverhaal van een laaggeletterde. Hierna vertelde taalambassadeur Henk ook iets over zijn eigen ervaringen als laaggeletterde en de problemen waar je dan in de moderne samenleving tegenaan loopt. Zijn leven veranderde positief door op latere leeftijd terug naar school te gaan om te leren lezen en schrijven. De kinderen stelden aan het eind van de bijeenkomst ook veel vragen over hoe lastig het is om laaggeletterd te zijn en wat er verandert als je wel kan lezen en schrijven.

Fotografie: Etienne Oldeman Photography