Openingstijden rondom Feestdagen en nieuwe tarieven 2021

Gepubliceerd op: 11 december 2020 12:00

Rondom de Feestdagen zijn onze openingstijden anders. In 2021 zijn er wat aanpassingen van de tarieven en onze berichten worden digitaal verzonden.

Bibliotheekopeningstijden rond feestdagen

Het jaar loopt bijna ten einde en de feestdagen komen er weer aan. De vestigingen van de Bibliotheek Oostland zijn daarom gesloten op Eerste, Tweede Kerstdag en op Nieuwjaarsdag. Inleveren van materialen in de buitenbussen van Berkel en Rodenrijs, Pijnacker en Bleiswijk is niet mogelijk vanaf 31 december 16.00 uur tot 2 januari 10.00 uur.

Wijzigingen in voorwaarden en tarieven 2021

Voor 2021 blijven de tarieven voor de abonnementen en dienstverlening ongewijzigd en zijn er geen verhogingen. Een kleine wijziging betreft de combikaart van bibliotheek en speelotheek Harlekino in Pijnacker. Dit abonnement wordt een all-in tarief van 25,00 euro en er hoeft geen leengeld meer betaald te worden voor het grootste deel van het speelgoed. Het abonnement is daarmee nagenoeg gelijk aan het combinatieabonnement van Speelotheek de Vlieger in Bleiswijk

Via mail

Herinneringskaarten, reserveringsberichten, aanmaningen, het meeste wordt al digitaal verstuurd. Het komend jaar worden de laatste papieren kaarten waar mogelijk vervangen door een mail. Eerste aanmaningen werden zes weken na verstrijken van de datum verstuurd. Deze periode is verkort tot twee weken. Hierdoor krijgt u de signalering eerder en waardoor het te-laat-geld minder hoog hoeft op te lopen.