Terugblik Nationale Tuinontwerpdag

Gepubliceerd op: 22 april 2013 11:11

Vrijdag 19 april deed Bibliotheek Oostland mee aan de Nationale Tuinontwerpdag in de vestigingen Pijnacker en Berkel en Rodenrijs. In beide vestigingen waren tuinarchitecten aanwezig die de klanten te woord stonden. Ongeveer 20 tuinen zijn in beide vestigingen bekeken en heringericht.

In de vestiging Berkel en Rodenrijs was tuinarchitecte Paulien Caspers, van Tuinarchitectuur Caspers en G. Verschoor, van Groenservice Krimpenerwaard, aanwezig en kregen de klanten antwoorden op hun vragen wat betreft ontwerp van de tuin tot praktische uitvoering.

In de vestiging Pijnacker was tuinarchitecte Els van der Weyde, van Jos van de Lindeloof Tuin-en Landschaps architectenbureau uit Delft aanwezig.

Ook DOEL stond daar met een informatie tafel en medewerkers en konden de bezoekers uitleg krijgen over hun activiteiten.

Hoe gingen de tuinarchitecten te werk: klanten waren gevraagd om een plattegrond van hun tuin mee te nemen, hierover heen werd een overtrekvel gelegd, waarop de ideeën en adviezen door de tuinarchitecten werden getekend. De vragen die werden gesteld waren van zeer uiteenlopende aard, van invulling van compleet lege nieuwbouwtuinen, vragen over de begroeiing, het herinrichten van een oude stadstuin tot vragen over ruimtelijke effecten in de tuin.

Alle klanten gingen weer naar huis met veel ideeën op papier en hopelijk worden deze ideeën omgezet in prachtige tuinen in de omgeving. Het was wederom een succesvolle tuinontwerp dag voor de bibliotheek.

RITV heeft in beide vestigingen opnamen gemaakt van deze succesvolle dag.