Feestelijke aftrap 'BoekStart in de Kinderopvang'

Gepubliceerd op: 17 november 2014 10:42

Op woensdag 29 oktober vond in KERN Kinderopvang “de Vlinder” de feestelijke opening plaats van het project ‘BoekStart in de Kinderopvang’. Wethouder Ankie van Tatenhove opende de speciaal door de bibliotheek ingerichte voorleeshoek door een lint door te knippen met hulp van handpop Dribbel, het bekende hondje uit de gelijknamige peuterboeken.

De rode groep van De Vlinder kreeg van Team4talent een speciaal muziekprogramma aangeboden door cultuurcoach Ellen Bavinck. Samen met de peuters maakte ze muziek met schudeitjes en danste met slingers op stokjes. Natuurlijk deden ook de leidsters en ouders enthousiast mee. Daarna liepen de kinderen met een instrumentje in de hand zingend en muziek makend achter Ellen aan, die met een ukelele het geheel begeleidde, naar de hal. Daar zaten alle andere kinderen met de ouders te wachten, die ook allemaal mochten meezingen. Adjunct directeur Carla Holland (Bibliotheek Oostland) en regiomanager André Feie (KERN kov) ondertekenden de officiële samenwerkingsovereenkomst, waarna de voorleeshoek officieel geopend werd.

Op vrijdag 31 oktober werd ook de BoekStarthoek bij Droomplaats Okidoki in Bergschenhoek feestelijk geopend. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een voorleeshoek bij SKS Alles Kids “De Globetrotters” en Kindercentrum “KoesKoes” van Skippy/Pepijn.

Begin volgend jaar volgen de BoekStarthoeken bij “Babbels” van “zus en zo” en “Kowari” van Skippy/Pepijn.

Naast deze prachtige boekenhoeken worden de pedagogisch medewerkers getraind in het interactief voorlezen en wordt er bij iedere instelling één Pedagogisch medewerker opgeleid tot Voorleescoördinator.