Nieuws rondom coronavirus

Gepubliceerd op: 11 maart 2020 09:00

In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus willen wij onze klanten en bezoekers laten weten dat Bibliotheek Oostland de richtlijnen volgt van het RIVM en de landelijke overheid. Dat betekent dat al onze vestigingen in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, waaronder ook CulturA & Zo, gesloten zijn.

In het kader van de preventie voor onze klanten en bezoekers zijn maatregelen genomen. De algemene richtlijnen voor preventieve maatregelen (conform de richtlijnen van het RIVM) zijn gepubliceerd op onze website. Al naar gelang de situatie wordt deze publicatie steeds van actuele informatie voorzien.

Maatregelen:

Alle vestigingen van Bibliotheek Oostland, ook CulturA & Zo, zijn gesloten.

De activiteiten zijn opgeschort of geannuleerd. Naast het feit dat wij gesloten zijn, faciliteren wij tot eind april ook geen activiteiten. U kunt gebruik maken van ons telefonisch spreekuur tussen 9.00-11.00 uur. Onze medewerkers zitten klaar voor al uw vragen of voor het reserveren van boeken die thuisbezorgd kunnen worden. U kunt ook altijd een bericht sturen via het contactformulier. Onze medewerkers die vanuit huis werken geven u graag antwoord.

Gezien de omvang van het programma van zowel Bibliotheek Oostland als CulturA & Zo kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over de opgeschorte programma’s. Wanneer de wijzigingen duidelijk zijn, wordt per programma een e-mail met informatie naar alle ticketkopers verstuurd. Updates over activiteiten en voorstellingen zullen ook beschikbaar komen op onze website voor de tickets.

Zorg voor elkaar

Het RIVM vraagt mensen met een verkoudheid, die hoesten of koorts hebben hun sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden. Werk bijvoorbeeld thuis, ga niet op bezoek bij anderen of naar plekken waar veel mensen samenkomen. Mocht u klachten hebben en toch het huis willen verlaten, probeer dan zo veel mogelijk afstand te houden tot anderen. Hiermee verkleint de kans om onopgemerkt het virus te verspreiden. Bel de huisarts als de klachten verergeren.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

• Was handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Wat doen wij nog meer?

Informatie voor als we weer opengaan

Ons schoonmaakbedrijf heeft de opdracht gekregen intensiever te werken aan de sanitaire voorzieningen, inclusief deurkrukken en trapleuningen. Onze sanitaire voorzieningen zijn goed toegerust voor de preventieve maatregelen: zeep voor het wassen van handen is standaard in de zeepdispensers aanwezig en handdrogers of papieren handdoeken om handen te drogen.

We verzoeken enige afstand te bewaren bij contacten om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen.

Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen we naar:

of bel het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351