Terugblik Mantelzorgsalon: Hulpinjebuurt.nl en informele hulp in Lansingerland

Gepubliceerd op: 16 april 2015 16:05

Op 9 april werd de mantelzorgsalon in vestiging Berkel en Rodenrijs van het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland door een zevental geïnteresseerden bezocht. Twee gastsprekers, Annemieke Kerstens (Vrijwilliger Informatie Punt Lansingerland / Hulpinjebuurt.nl) en Maria Boersma (Informele Hulp Welzijn Lansingerland) gaven informatie over de mogelijkheden van hulpinjebuurt.nl en de informele hulp binnen Welzijn Lansingerland.

Hulpinjebuurt.nl

Op deze website kun je hulp vragen of hulp aanbieden, eigenlijk een vraag die je ook aan je buurman of buurvrouw zou kunnen stellen. Zou jij mij willen helpen met of wil jij met mij…. Het is een makkelijke manier om “buren” te vinden die je nog niet kende. Je kan op de website een profiel aanmaken en hulp vragen of hulp aanbieden. Hulpinjebuurt.nl geeft je de mogelijkheid om zelf een passende match te maken.

Informele hulp

Binnen Welzijn Lansingerland bestaan een aantal hulpdiensten die informele hulp bieden: Boodschappendienst, Klussendienst, Formulierenbrigade, Maaltijdservice, Strijkservice en Chronische zorg. Bij al deze diensten helpen vrijwilligers mensen die deze hulp goed kunnen gebruiken. Mensen die gebruik maken van deze diensten betalen een kleine bijdrage.