Haal de gratis Kidsweek Ontdek-je-BIEB-special

Gepubliceerd op: 17 februari 2023 18:12

Attentie aan alle ouders, ooms en tantes & opa en oma’s: Haal voor je (klein)kind de Kidsweek ‘Ontdek je BIEB special’ gratis op bij de Bibliotheek Oostland. Het is een special uitgave van Kidsweek waarin aandacht wordt besteed aan wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft.

De ‘Ontdek je BIEB special’ is een 12 bladzijde tellend kleurrijk en interactief magazine speciaal ontwikkeld voor kinderen van 7-12 jaar. Het is een leuke manier om de bibliotheek te leren kennen, door bijvoorbeeld tips van toppers van Biebexperts, QR-codes met leestips van kids, trips, biebmoppen, kijkplaten en woordzoekers, interviews met kinderboekenmakers en nog veel, veel meer! Kinderdirecteur Maura van Bibliotheek Beverwijk introduceert dit tijdloze, heerlijke lees- ontdek en doe-krant vol opschepperijen en ontdekkingen over de bieb als coole plek voor kinderen.

Kinderen ontdekken de bieb

Door zelf aan de slag te gaan met de BIEB special kunnen kinderen op eenspeelse manier zelf leren en ontdekken wat voor verassende activiteiten de biebze  allemaal te bieden heeft. De BIEB special zal ook worden uitgedeeld bij verschillende organisaties in de regio. Zo hoopt de bibliotheek zoveel mogelijk kinderen te bereiken en te inspireren.

De Gorgel Challenge

Gorgels

In deze leuke special staat ook de ‘Gorgel Challenge’. Je kent ze vast wel, de Gorgels, de kleine wezens die zo razendsnel zijn dat je superogen nodig hebt om ze te zien? Doe mee en bouw een stukje van het Gorgeldorp, door te bouwen, knutselen, zagen of tekenen. Denk aan een huisje, een hotel, een kamertje of een boomhut voor jouw favoriete Gorgel. In de vestiging Berkel en Rodenrijs en Pijnacker, Buurt en Zo maakt de bibliotheek ruimte om alle bouwwerken bij elkaar te zetten en zo een heel dorp te maken!

Hoe doe je mee?

Laat je fantasie de vrije loop en maak je mooiste bouwwerk of tekening!      

  • Let op dat je kunstwerk niet groter mag zijn dan 50x50 centimeter. 
  • Zet duidelijk je naam en telefoonnummer of e-mailadres op je kunstwerk.
  • Lever het in bij de bibliotheek in Berkel en Rodenrijs of Pijnacker, Buurt & Zo, vanaf 14.00 uur.
  • Inleveren kan tot 10 maart 2023, dus je kunt lekker aan de slag in de vakantie!
  • Vanaf 10 april kun je je bouwwerk weer op komen halen.

Hoe meer kinderen meedoen, hoe mooier het dorp wordt!  

Lees meer over de Gorgel Challenge