Nieuws in de breedte

Resultaat 1 - 10 (van 81)

Weergaveopties:

 • Katja uit Delfgauw won de Minecraft Challenge

  21 juli 2020

  Katja (12) uit Delfgauw mag zich de gelukkige winnares noemen van de eerste Minecraft Challenge. Rian Hoofs, hoofd vakteam Jeugd van Bibliotheek Oostland, mocht haar in de stromende regen haar prijs overhandigen. Een bordspel variant van het wereldberoemde computerspel Minecraft. Katja won deze prijs door de vernuftige bouw van haar Romeinse Castellum.

  Bekijk details van Katja uit Delfgauw won de Minecraft Challenge

 • Bibliotheek Oostland gaat weer open

  8 mei 2020

  Maandag 11 mei gaat Bibliotheek Oostland weer open, maar wel heel voorzichtig. Alleen de vestigingen Berkel en Rodenrijs, Pijnacker en Nootdorp zullen op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00-16.30 uur geopend zijn. De boekenbezorgservice aan huis blijft voorlopig gehandhaafd. Ook het telefonisch spreekuur op elke werkdag op elke vestiging van 9.00-11.00 uur blijft actief, maar op maandag, woensdag en vrijdag kunt u natuurlijk tot 16.30 uur bellen.

  Bekijk details van Bibliotheek Oostland gaat weer open

 • Bibliotheek Oostland heeft 5000ste boek bezorgd

  6 mei 2020

  Bibliotheek Oostland is direct na de sluiting van de vestigingen begonnen met het bezorgen aan huis van de gereserveerde boeken. En dat is een doorslaand succes gebleken. Deze week werd het 5000ste boek aan huis bezorgd. Bij de familie van Huffelen. Vooral de zevenjarige dochter Mirte van het gezin kon haar geluk niet op toen vrijwilligster Petra Woolley weer twee flink gevulde tassen kwam afleveren.

  Bekijk details van Bibliotheek Oostland heeft 5000ste boek bezorgd

 • Nieuws rondom coronavirus

  11 maart 2020

  In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus willen wij onze klanten en bezoekers laten weten dat Bibliotheek Oostland de richtlijnen volgt van het RIVM en de landelijke overheid. Dat betekent dat al onze vestigingen in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, waaronder ook CulturA & Zo, gesloten zijn.

  Bekijk details van Nieuws rondom coronavirus

 • Het verhaal van CulturA & Zo wordt steeds mooier

  6 maart 2020

  Woensdagavond 4 maart 2020 zat de theaterzaal van CulturA & Zo vol met genodigden die kwamen luisteren en kijken naar de eerste evaluatie van het in oktober heropende theater dat nu gerund wordt door Bibliotheek Oostland. De Engelse delegatie uit Chester (UK), van het Storyhouse gaf live en via skype tekst en uitleg over hun culturele community centre, de inspiratiebron van CulturA & Zo.

  Bekijk details van Het verhaal van CulturA & Zo wordt steeds mooier

 • Donker in de klas

  28 juni 2019

  Drie scholen hebben de afgelopen maand kennis kunnen maken met het lesprogramma ‘Het Donker’ van Bibliotheek Oostland. Kinderen van De Vuurvogel in Bergschenhoek, De Wilgenhoek in Berkel en de Tweemaster in Pijnacker hebben in drie lessen gewerkt aan verschillende opdrachten. Ze hebben getekend, gefilosofeerd en uiteindelijk hun eigen lampje laten branden door een stroomkring te maken.

  Bekijk details van Donker in de klas

 • Meneer de Uil woont in Pijnacker

  28 juni 2019

  De beroemdste uil van Nederland, Meneer de Uil uit de populaire kinderserie De Fabeltjeskrant, mag definitief in Pijnacker blijven wonen. Logeerde hij eerst bij supermarkt Plus Sabine Zondag, nu woont hij vlakbij in de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland. Alle kinderen zijn daar van maandag tot en met zaterdag van harte welkom om hem te komen knuffelen of voorlezen.

  Bekijk details van Meneer de Uil woont in Pijnacker

 • Voorlezen en zingen met gebaren: een feestje toch?

  17 juni 2019

  Bibliotheek Oostland nodigde Daniëlle van Norden uit voor de speelochtend in Pijnacker. De speelochtenden zijn voor de allerkleinsten.

  Bekijk details van Voorlezen en zingen met gebaren: een feestje toch?

 • Vertelavond met Pauline Seebregts, Hans van Woerkom en Onno van Tongeren

  16 juni 2019

  Op donderdagavond 16 mei vertelden Pauline Seebregts en Hans van Woerkom om en om verhalen. Pas tijdens de avond kwam Hans van Woerkom erachter dat 16 mei alweer de 10de editie van de vertelavond was. Tijd voor een feestje. En ja: de hele avond was een soort feest.

  Bekijk details van Vertelavond met Pauline Seebregts, Hans van Woerkom en Onno van Tongeren

 • Plannen CulturA & Zo ontvouwd

  3 juni 2019

  Plannen CulturA & Zo ontvouwd Tijdens een informatiebijeenkomst in theater CulturA heeft Bibliotheek Oostland, de nieuwe beheerder van het Nootdorps theater in de Dorpsstraat per augustus, de plannen ontvouwd hoe het gebouw ingericht en gebruikt kan worden. Er werden tekeningen gepresenteerd hoe de ruimtes eruit zouden kunnen gaan zien. Daarnaast kregen de aanwezigen alle ruimte om in de theaterzaal hun ideeën te spuien. Medewerkers van de samenwerkingspartners Bibliotheek Oostland, het Jeugd- en...

  Bekijk details van Plannen CulturA & Zo ontvouwd