Nieuws in de breedte

Resultaat 71 - 80 (van 80)

Weergaveopties:

 • Terugblik Filmavond Mantelzorg

  16 oktober 2013

  Tijdens de filmavond voor mantelzorgers is de film “Le Scaphandre et le Papillon (The Diving Bell and the Butterfly)” vertoond. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van de Franse Elle-hoofdredacteur Jean-Dominique Bauby.

  Bekijk details van Terugblik Filmavond Mantelzorg

 • Terugblik 'Betrokken of betuttelen' Workshop voor mantelzorgers

  11 oktober 2013

  Isabel den Engelsman, van GGZ Delfland – DOEL Preventie, gaf de workshop betrokken of betuttelen in de vestiging Berkel en Rodenrijs. Deze middag is speciaal voor mantelzorgers georganiseerd.

  Bekijk details van Terugblik 'Betrokken of betuttelen' Workshop voor mantelzorgers

 • Terugblik Informatie Avond Fondswerving

  9 oktober 2013

  De informatie avond over fondsenwerving op dinsdag 8 oktober in de vestiging Pijnacker was zeer geslaagd. Het Bureau voor Fondsenwerving: Scheffer&Groenewoud, in de persoon van Ria Scheffer, was uitgenodigd om deze avond te verzorgen. Het was een gratis informatie avond toegespitst op fondsenwerving voor culturele organisaties in de omgeving Pijnacker/Nootdorp.

  Bekijk details van Terugblik Informatie Avond Fondswerving

 • Terugblik Pleegzorg informatiemiddag

  7 oktober 2013

  Zaterdag 5 oktober was Jeugdformaat vertegenwoordigd in de vestiging Pijnacker met 2 medewerkers en een tafel vol met informatie. Mensen die geinteresseerd waren in wat pleegzorg precies inhoudt en of zij zelf evt geschikt zouden zijn voor het pleegouderschap, konden hun vragen hierover stellen.

  Bekijk details van Terugblik Pleegzorg informatiemiddag

 • Terugblik Filmavond over vroegsignalering vergeetachtigheid

  24 september 2013

  Deze activiteit, verzorgd door de Dementieketen Lansingerland, trok 37 bezoekers en was daarmee een druk bezochte activiteit. De nadruk lag bij de kinderen van personen met vroegtijdige vergeetachtigheid.

  Bekijk details van Terugblik Filmavond over vroegsignalering vergeetachtigheid

 • Terugblik Wethouders lezen voor in Week van de Alfabetisering

  12 september 2013

  Woensdag 11 september lazen wethouders Bert van Alphen en José van Egmond in de vestiging Pijnacker voor aan kinderen van de Josephschool. Het was de Week van de Alfabetisering, waarin veel aandacht was voor laaggeletterdheid in Nederland

  Bekijk details van Terugblik Wethouders lezen voor in Week van de Alfabetisering

 • Terugblik Workshop Mindfulness

  3 september 2013

  Donderdag 2 september werd in de vestiging Berkel en Rodenrijs de workshop Mindfulness gegeven door Anita van Stralen. De middag was georganiseerd door DOEL Preventie en Welzijn Lansingerland.

  Bekijk details van Terugblik Workshop Mindfulness

 • Terugblik Lezing Loes den Hollander

  3 juni 2013

  Op zaterdag 1 juni, de eerste dag van de 25e Maand van het Spannende Boek, lukte het de Bibliotheek in samenwerking met Boekhandel van Atten om schrijfster Loes den Hollander naar Pijnacker te halen. Loes den Hollander is bekend door haar vele thrillers en ze schreef dit jaar het geschenkboekje voor de Maand van het Spannende Boek “Nooit alleen”.

  Bekijk details van Terugblik Lezing Loes den Hollander

 • Terugblik lezing Bénazir over HSP

  24 mei 2013

  De lezing van contextuoloog Bénazir op donderdagavond 23 mei trok een volle zaal met 55 opvoeders, verzorgers en andere belangstellenden.Voor de pauze werd er ingegaan op bewust en onbewust gedrag van kinderen. Gedrag is afhankelijk van leeftijd (hoe zijn de ervaringen in het leven verwerkt, de gebeurtenissen van vorige week en in de toekomst, periode in het jaar), cultuur en het type kind (energie).

  Bekijk details van Terugblik lezing Bénazir over HSP

 • Terugblik Nationale Tuinontwerpdag

  22 april 2013

  Vrijdag 19 april deed Bibliotheek Oostland mee aan de Nationale Tuinontwerpdag in de vestigingen Pijnacker en Berkel en Rodenrijs. In beide vestigingen waren tuinarchitecten aanwezig die de klanten te woord stonden. Ongeveer 20 tuinen zijn in beide vestigingen bekeken en heringericht.

  Bekijk details van Terugblik Nationale Tuinontwerpdag