Leerzaam speelgoed

Hier kunt u al het speelgoed vinden dat educatief gebruikt kan worden.

L001 Flitsbingo Rekenen

Leeftijd : 6+

Deze bingo heeft 4 bingo kaarten waar sommetjes en getallen op staan. Daarbij zijn er 24 schijfjes met sommetjes. Deze schijfjes doe je in de dispencer. 

L002 TipToi-Mijn grote Wereldatlas (& TipToi-stift)

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Met tiptoi gaan kinderen op een reis rondom de wereld en leren de continenten, zeeën, landen en hoofdsteden kennen. 

 

L003 Pizza Breuken

Leeftijd : 8+ (groep 6, 7 en 8)

Leer breuken begrijpen door pizza te snijden. Op de onderkant van ieder stuk staat het als getal. De set bestaat uit 3 pizza's, verdeeld in 1/2, 1/4 en 1/8 stukken. De pizza's hebben een diameter van 10 cm. En ze zijn gemaakt van rubber; bijna niet stuk te krijgen!

L004 Rekenkist

Leeftijd : 6+ jaar

In de houten kist schuif je steeds 1 opdrachtkaart en met de houten schijfjes met getallen erop ga je dan de antwoorden invullen. Er zit een telraam bij met 20 kralen voor als je nog wat hulp nodig hebt. Als je klaar bent schuif je de kaart er uit en kan iemand voor je nakijken of je het goed hebt gedaan. 

L005 Discovery Tank Optica

Leeftijd : 8+ jaar

Ontdek de wereld van de optica met dit pakket. Met deze Discovery Tank van Ein-O wordt de wereld van de optica voor je geopend. De tank bevat alle benodigde materialen en een I Know-gids waarin Professor Ein-O de experimentjes begeleidt.

L006 Breuken torens

Leeftijd : 8+ jaar (groep 6, 7 en 8)

Elk torentje is in totaal 1, maar elk torentje is anders opgebouwd. De torentjes zijn ook aan elke kant ander bedrukt. Het torentje dat uit 4 delen bestaat is aan 1 kant bedrukt met 0,25, aan een andere kant met 1/4, aan de derde zijde met 25% en de laatste zijde is onbedrukt. 

L007 Tridio Moving Cubes

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Los de puzzels op door goed te kijken naar de aanwijzingen en zet de Tridiokubussen op de juiste plaats. Je ziet verschillende aanwijzingen die je informatie geven over hoe en waar je de kubussen moet neerzetten. Maar pas op: dikke wolken pakken zich samen voor de aanwijzingen.

L008 RomPomPom: Ik ga op reis en neem mee

Leeftijd: vanaf 4 jaar

Pompom gaat op avontuur naar de maan, een onbewoond eiland en de camping. Hij heeft zijn koffer volgepakt met handige spullen! Het liefst wil hij al zijn spullen meenemen, maar dat past niet en Pompom kan niet kiezen. Help jij Pompom met inpakken? Een spannend geheugenspel dat kleuters stimuleert goed te kijken, te benoemen en te luisteren!

L009 Rekenstaaf


Leeftijd: 7+ 

Met deze rekenstaaf is het heel makkelijk en leuk om de tafels te leren. Draai aan de twee gekleurde uiteindes en de antwoorden verschijnen in de vakjes.

L010 Marshall Letterpret

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Marshall is een echte pupkoekjes-expert. Als je hem een koekje geeft herkent hij meteen wat erop staat.
Speel met de pupkoekjes om letters, letterklanken en voorwerpen te leren. Speel een leuk zoekspelletje, luister naar de muziek én leer Marshall de beginletter van jouw naam. Druk op de knipperende badge van Marshall om stoere zinnetjes te horen. Zie de ogen van Marshall knipperen en zijn oren bewegen.
Tijdens de 4 verschillende speelstanden speel je leuke reddingsspelletjes en maak je kennis met Marshall die je interessante weetjes over reddingswerk en verschillende voorwerpen leert.

L011 Tic-Tac Momenten van de dag

Leeftijd: 6 - 10 jaar

Een mooie, stevige puzzelkoffer (met stoffen handvat) met leuk en ook leerzaam spel om klok te leren kijken. Gewoon op de traditionele manier of op een manier die je als kind niet vergeet d.m.v. een soort themakaartjes.       

L012 Superheld

Leeftijd: groep 5/6 & groep 7/8 

Met SUPERHELD leren kinderen, terwijl ze samen spelen, zelfstandig normen en waarden ontwikkelen met betrekking tot veilig gedrag in alledaagse situaties, met gangbare normen en waarden als uitgangspunt.

Spelthema’s zijn onder meer plagen-pesten, internet & msn, omgaan met groepsdruk.
 

L013 De Apen Evenwichtskunstenaars

Leeftijd: 4+

Het kind moet goed nadenken en heeft veel precisie nodig om te bepalen hoeveel aapjes opgehangen moet worden en op welke afstand van elkaar ze geplaatst moeten worden om het evenwicht van de takken niet te verstoren !

L015 Ghost Hunters

Leeftijd: 6+

SmartGames zijn super-leuke, logische denkspellen voor één speler. Opdrachten zijn verdeeld over 4 of 5 niveaus.
Je begint bij de makkelijkste en geleidelijk worden de opdrachten steeds uitdagender. Zo blijft elk spel interessant én leuk..
Logische denkspellen. Train je geheugen, verbeter je ruimtelijk inzicht en je probleemoplossend denken.

L016 Bambino Loco – Spelen met Muis & Woezel en Pip

Leeftijd: 3 – 5 jaar

  • 1 bambino loco doos met 6 steentjes
  • 1 boek Muis en al haar vriendjes
  • 1 boek Spelen met muis
  • 1 boek Spelen in de Tovertuin
  • 1 boek De allerbeste vriendjes