Gezelschapsspellen

.

G001 Ik leer lezen

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Leuk spel om te leren lezen. Met plaatjes en kleuren.

G002 Vlotte Geesten

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Het huisspook heeft in de kelder van de burcht een oud fotoapparaat gevonden. Daarbij heeft hij alles op de gevoelige plaat gezet wat hij bij het rondspoken graag laat verdwijnen... en ook zichzelf natuurlijk. Helaas maakt de betoverde camera veel foto's in de verkeerde kleur. Soms is de groene fles wit, dan weer blauw. Als hij de foto's bekijkt, raakt hij zo in de war dat hij niet meer weet wat hij moet wegtoveren. 

G003 De Heksenschool

Leeftijd: 5+ 


De heks met de mooiste voeten van heksenland is 777 jaar en moet dus naar school! Heksenkunsten leren op de Heksenschool in het heksenbos. Met de andere heksen danst zij om het vuur en probeert ze te onthouden waar de heksenspullen liggen. Een toverstaf, een zwarte kat, een toverketel, een boek met de spreuken en … o, jee een fout antwoord en de Boze Heks stuurt je terug. Willen jullie het heksje helpen en een lekkere spinnentaart winnen?

G004 Stratego junior

Leeftijd: 4 -8 jaar

Een Junior uitvoering van dit succesvolle spel: het ontwerp maakt het spel aantrekkelijk voor jongens én voor meisjes. De regels blijven hetzelfde: de ridder en de prinses strijden hand in hand om de vijandelijke vlag te veroveren.  

C005 Bibber pinquin

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Houd jij de de stapel ijsblokken in evenwicht in het kinder- actiespel Bibber Pinguïn. Verwijder de ijsblokken en leg ze weer bovenop, zonder de stapel te laten vallen. Leuk spel voor 2 tot 3 spelers.

G006 Het masker van Amon Ra

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Vannacht begint de geheime missie "Amon Ra". Het team van vier gewiekste geheim agenten breekt bij het museum in en kraakt met precieze berekeningen de ingewikkelde codes van het beveiligingssysteem. Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen.

G007 Mikado

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Een zenuwslopend spel vol vallende knikkers! Trek er om de beurt stokjes uit, maar pas op voor een knikkerlawine! Voor 2-4 spelers. Aantal onderdelen: 65  

G008 Carcassonne

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Het Franse Carcassonne is de best behouden middeleeuwse vestingstad. De spelers zijn landheren en zetten hun horigen in om zoveel mogelijk invloed in het gebied te krijgen. Iedere beurt trek je een landtegel die je vervolgens aanlegt aan het steeds groter wordende speelveld. Op de zojuist gelegde tegel mag je vervolgens een horige als struikrover, ridder, monnik of boer plaatsen. Met die horigen, waarvan je er natuurlijk een beperkt aantal hebt, scoor je punten als hun weg, stad of klooster wordt afgebouwd. Ze komen dan terug in de voorraad en zijn direct opnieuw inzetbaar.

G009 TipToi – Op reis door de seizoenen

Leeftijd: 4- 8 jaar

Tiptoi Op Reis Door De Seizoenen. De intelligente Tiptoi stift leidt het spel. Hij kiest in het geheim een puzzelstuk dat de kinderen moeten proberen te vinden. Aanwijzingen over het jaargetijde en details van de afbeeldingen helpen bij het zoeken.

G010 Spectrangle

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Spectrangle is een familiespel voor 2, 3 of 4 spelers. Met 4 spelers kun je ook in teams spelen. Teamgenoten zitten tegenover elkaar aan tafel.
Onderdelen: spelregels, 1 speelbord, 36 gekleurde driehoekige stenen, 1 zwarte zak, 8 score-pionen (2x rood, blauw, paars, geel)

G011 Banana express

Leeftijd: 4 - 8 jaar

Alle apen aan boord? Dan kan het eilandavontuur beginnen. Voor 4 kleine apen is hier heel wat te beleven. De bananenboot vaart rond het eiland. De dobbelsteen beslist hoe ver. Maar alleen wie helemaal voorin zit, mag uitstappen om spannende avonturen te beleven. De slangenglijbaan, palmcarrousel en de wiebelende oerwoudbrug wachten op moeidge apen. Wie slim speelt en als eerse drie bananenkaarten verzamelt, wint het spel. 2 tot 4 spelers. 

 

G012 Mijn eerste SpellenZOO

Leeftijd: 3 – 8 jaar 

In de dierentuin leer je van alles: nu eens op de tast dieren zoeken, dan weer de giraffedetective helpen of gekleurde kameleons vinden?
In 10 afwisselende spellen worden verschillende leergebieden gebruikt: tellen, hoeveelheden, tasten, kleuren en vormen herkennen, eerste rekensommen, evenals concentratie en geheugen.
Voor 2 tot 4 spelers van 3 tot 8 jaar, speelduur 10 tot 15 minuten.

G013 De Bruggen van Shangrila

Leeftijd: vanaf 10 jaar

"In het hooggebergte ligt het vredige Shangri-La, een verstopt rijk met veel dorpen die onderling door bruggen verbonden zijn. Het is er gedaan met de rust: machtige wijsgeren houden er verschillende meningen op na. Zij proberen via hun gezellen hun leer naar zoveel mogelijk dorpen uit te dragen. Steeds als gezellen zich in een aangrenzend dorp vestigen, stort achter hen de brug in, zodat er nooit meer tussen beide dorpen gereisd kan worden. 

G014 Puk vd Petteflet

Leeftijd: vanaf 4 jaar

Het spel is hartstikke leuk om te spelen. Het duurt niet te lang waardoor het niet gaat vervelen en kinderen het wel drie keer achter elkaar willen spelen. De regels van het spel zijn goed te volgen, en de handelingen makkelijk te begrijpen. Een leuk alternatief voor ganzenbord. En leuk om te spelen na het vertellen van het verhaal "Pluk van de Petteflet".

G015 Pim Pam Pet Pecto

Leeftijd: vanaf 7 jaar

"Pim Pam Pet Picto" is een snelle en spannende variant op het klassieke Pim Pam Pet. Met de afbeeldingen en de bekende draaischijf kun je verschillende spellen spelen. Bij het eerste spel gaat het om snelheid. Wie ziet het eerste een woord met een bepaalde letter? Bij het tweede spel wordt creativiteit gevraagd. Wie ziet de meeste woorden met een bepaalde letter?

G016 Hacienda

Leeftijd: vanaf 10 jaar

In Hacienda eis je landgoederen op, waarvandaan je kuddes dieren naar de markt brengt. Daar verdien je geld mee. Met dit geld koop je nieuwe opties op land en dieren, of bouw je haciënda's en kunstmatige meren om de waarde van je bezittingen te vermeerderen. Tijdens het spel worden maar op twee momenten punten geteld. Daardoor heb je rustig de tijd om jouw imperium op te bouwen. Maar pas op, het spel kan plotseling sneller gaan dan je denkt. 

G017 My first triominos

Leeftijd: vanaf 4 jaar

Triominos voor de kleintjes! Leuk, kleurig en spannend Triominos spelen. Wie zal de meeste fiches verdienen? Goed kijken en slim spelen door kleuren en cijfers juist te combineren. Speciaal voor de kleintjes is er een joker toegevoegd voor meer spanning en variatie! Doel van het spel: Het doel is om zoveel mogelijk beloningsfiches te verdienen door de juiste kaartjes naast elkaar te leggen en aan bestaande series toe te voegen. Spelers: 1-4 spelers  

G018 Junior Scrabble

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Junior Scrabble is een van de best verkochteleerspelen voor kinderen. Het heeft eendubbelzijdig speelbord, met twee spelen inéén! 1 doos met deksel bevat: 1 spelbord ; 1 zakje ; 83 letterblokjes ; 26 fiches ; spelregels.

G019 Reuzendomino’s Helften

Leeftijd : 2+

Twee stukken horen bij elkaar. Maar welke? Bevordert het logisch nadenken.

Aantal onderdelen: 28 domino’s

 

G020 Iguazu

Leeftijd: vanaf 8 jaar

In de woeste stroming van de Iguazu-rivier, begeleid door het oorverdovende gekletter van de neerstortende watermassa, spelen zich dramatische taferelen af. Dappere jagers en arglistige avonturiers zijn door de diamantenkoorts bevangen. Slingerend boven de afgrond aan de rand van de waterval, sturen ze hun ranke kano's met gevaarlijke manoeuvres naar de glinsterende juwelen op de oever. De jacht op de waardevolle juwelen is risicovol: telkens verandert het noodweer de rivier in een woeste stortvloed. 

G021 Dokter Bibber

leeftijd: vanaf 6 jaar

Zoek z'n vriendjes en laat hem uit zijn waterlelie springen. Voor 2 tot 4 spelers. Je patiënt Sam voelt zich helemaal niet lekker. Ben jij een goede dokter en kun je hem zonder te bibberen weer beter maken, of krijg je de zoemer? Pak het pincet en probeer al zijn gekke kwalen eruit te halen. Kun jij die nare KIKKER uit Sam z’n keel halen en die verrekte spier repareren? Opereer hem zonder bibberen, want dan raak je de zijkanten en gaat de zoemer. 

G022 De Gouden eeuw

leeftijd: vanaf 10 jaar

De Gouden Eeuw. De 17e eeuw was de Gouden Eeuw in de Nederlandse geschiedenis. Nederland groeide uit tot een wereldwijd gerespecteerde handelsmacht.  In Gouden Eeuw proberen de spelers overwinningspunten op verschillende gebieden (handel, kunst, cultuur) te verdienen. De speler die als eerste 33 overwinningspunten heeft, wint het spel.

G022A het ‘Hoe overleef ik…’- spel

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Alle wegen leiden naar hetzelfde doel. Maar je loopt nog niet voorop of medespelers leggen barricades in de weg. Dan komt het aan op zelfbeheersing, tactiek en een beetje geluk! Speelplezier en spanning tot de laatste minuut - hét ideale familiespel voor oud en jong. Barricade - een "evergreen" onder de spellen. Nu met een extra spelbord op de rugzijde - voor een snel spelletje tussendoor.

G023 Ticket To Ride

Leeftijd: 8+ 

Met het Ticket To Ride Europe bordspel reis je over het hele continent. Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland? Of aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw je schitterende treinstations in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken? Je volgende stap brengt je misschien de status van Europa's grootste treinmagnaat. Dit grafisch knap uitgevoerd bordspel nodigt de spelers uit tot het leggen van spoorverbindingen tussen de grote steden in Europa.

G024 Blikkenwerpspel

Leeftijd: 3+

2-in-1: dit blikkenwerpspel is zowel een gooi- als een behendigheidsspel. Het stimuleert de ontwikkeling van de behendigheid en de oog-handcoördinatie.

G025 Dolle Volle Maan Kaartspel

Leeftijd: 6 - 8 jaar 

Een spel waarbij het de bedoeling is zo snel mogelijk je hand leeg te spelen. Het bevat o.a.a de thema's volle en halve maan, weerwolven, vrienschap en feest.

 

G026 Carcossone Junior

leeftijd: vanaf 4 jaar

Met 8 houten speelstukken. Leg de landschapstegels aan elkaar en bouw de weg af. Van 2 tot 4 spelers.

G028 Dier op dier

leeftijd: vanaf 4 jaar

Dit spel stimuleert driedimensionaal voorstellingsvermogen, fijne motoriek, coördinatie tussen ogen en handen.Vanaf 4 jaar van 2 tot 4 spelers, 15 minuten speelduur.

G029 De kinderen van Catan

leeftijd: vanaf 4 jaar

Catan is een prachtig eiland. De mensen wonen er nu nog in hutten, maar voordat de winter aanbreekt, moeten er warme huizen zijn gebouwd. De kinderen van Catan willen heel graag helpen, maar daarvoor zijn ze nogniet groot genoeg. Toch kunnen ze hun steentje bijdragen, want opa heeft kleinehandkarren voor hen gebouwd. Daarmee gaan ze elke dag op pad omhout, kleivoor bakstenen en graan te verzamelen. Het zou nog leuker zijn als hun grote broer hen niet steeds liet schrikken en voor de grap hun handkarren leeghaalde!

G30 Hop hop hop

Leeftijd: 4+

De spelers moeten de herderin, de hond en de schapen veilig naar de schaapskooi brengen voordat de wind de brug omver blaast. De spelers gooien elk om de beurt de dobbelsteen om de figuurtjes te mogen verplaatsen. Maar pas op wanneer 'wind' gedobbeld wordt, want dan moet de speler een pijler van de brug verwijderen! Lukt het de spelers ervoor te zorgen dat iedereen op tijd in de stal is, voordat de brug instort?

G031 Wie is het?

leeftijd: vanaf 6 jaar

Met extra gezichten, extra spellen en licht- en geluidseffecten. Voor 2 spelers.

G032 Squla - Familiebordspel

Leeftijd: 4 - 8 jaar

Speel met je ouders het Squla Familiebordspel! Een spannend vraag- en antwoordspel voor de hele familie. De vragen in de categorieën taal, rekenen, geschiedenis, natuur & techniek en aardrijkskunde zijn voor iedereen te spelen. 

G032A Rumba Rups

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Rumba Rups heeft z'n dansschoenen aan! Wie lukt het om als eerste de balletjes tot bovenaan in zijn handen te leggen terwijl hij z'n vrolijke slingerrumba danst? 

G033 Triominos Voyager

Leeftijd: 6+

Triominos is de meest fascinerende variant van domino, met driehoekige stenen nu in handige reisuitvoering voor de hele familie! Kijken, aanleggen, scoren...winnen!
Doel van het spel: Zo veel mogelijk punten behalen door je stenen van je plankje passend aan te leggen.
 

G034 Bunny Hop

leeftijd: vanaf 4+

Klaar voor de start van een waanzinnige konijnenrace! Doel is de verleidelijke wortel boven op de heuvel. Maar de weg omhoog zit vol verraderlijke konijnenholen en onderaardse gangen. Voordat je het weet, valt één van jouw konijnen erin en verdwijnt. Spannend tot de laatste seconde.

G035 Toren van Pisa

Leeftijd: 5+

De reiseditie van het spel 'Toren van Pisa'. Neem het wereldberoemde spel lekker mee op reis en geniet steeds weer van de spanning die het spel teweeg brengt! Is door zijn kleine formaat handig mee te nemen op reis. 

G036 Junior Kwis

Leeftijd: 6+

De Junior Kwis is ideaal voor op reis. Neem je favoriete spel overal mee naartoe! Pak een kaartje en lees de vraag voor. Draai nu de letterschijf en probeer een woord te vinden dat met deze letter begint. Spannend spel voor de hele familie. 

G 037 Dam- en schaakbord

leeftijd: > 6 jaar

Classic Games Schaken en Dammen is een leuk spel voor 2 spelers en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De gemiddelde spelduur bedraagt tussen de 15 en 30 minuten.

G038 Vier op een rij

leeftijd: vanaf 8 jaar

Vier op een rij zoals je het nog nooit gespeeld hebt!

G039 Kikker speelt tikkertje

leeftijd: 3 - 6 jaar

Speel tikkertje met Kikker en zijn vriendjes Varkentje, Eend, Haas en Rat. Wie is snel en tikt de meeste dieren? Wie is slim en wordt niet getikt? Speelduur is ongeveer 30 minuten. Voor 2 tot 5 spelers.

G040 Beestenboel

leeftijd: vanaf 7 jaar

Ken je de dieren? Wie het weet, wint!

G41 Sesamstraat 3X3

Leeftijd: 4+

Maak een rij met 3 dezelfde, voordat de ander dat doet.

G043 Rupsje nooit genoeg

leeftijd: vanaf 3 jaar

De spelers proberen hun rups in een prachtige vlinder te veranderen door de etenswaren te verzamelen op het speelfiguur. Op het speelbord lopen de spelers een parcours af, waarbij ze de verschillende fasen van eitje tot rups tot vlinder doorlopen. De rol van de dag en de nacht en die van gevarieerd eten komen op een speelse manier aan bod, doordat de spelers verschillende etenswaren moeten verzamelen op het speelfiguur. 

G044 Bert Bever

Leeftijd: vanaf 4 jaar 

Het is de taak van Bert Bever om goed op alle boomstammen te passen. Maar de brutale beverkinderen proberen steeds weer stammen te pikken. Ze schuiven ze voorzichtig uit de stapel. Met een vaste hand en een portie behendigheid lukt het vast de een of andere stam te pakken te krijgen. Maar kaboem! Plotseling stort de stapel met veel kabaal in! Bert Bever merkt de brutale diefstal en gaat als een razende tekeer, dat houdt het tuig wel tegen. Wie maakt de meeste boomstammen ongemerkt buit? 

G045 Geronimo Stilton

leeftijd: > 7 jaar

Op avontuur met Geronimo Stilton! In dit spel gaat deze muis samen met een steeds weer andere vrienden op avontuur. Met zeer bijzondere speelkaarten, met bijvoorbeeld glow in the dark, of een kras en ruik effect. Geschikt voor 2-4 spelers. Speelduur: ongeveer 45 minuten.Aantal onderdelen: 172

G046 Mens erger je niet achtbaan

leeftijd: vanaf 5 jaar

Als eerste met jouw 4 balletjes een rondje over het speelbord afleggen en de balletjes in je thuisvlak plaatsen. Voor 2 tot 4 spelers.

G047 Mini Loco Pluk & Floddertje

leeftijd: 4 - 6 jaar

Loco Mini, wie heeft er niet mee gespeeld? Al meer dan 40 jaar is dit het meest gebruikte leerspel op de basisschool. En ook thuis kan er mee worden gespeeld. Met dit unieke spel, bestaande uit 12 steentjes, controleert je kind zelf of de opdrachten goed zijn gemaakt. Dankzij boekjes met allerlei oefeningen en thema’s bezorgt Loco Mini iedere kleuter urenlang speel- en leerplezier!

G048 Ooh!! Grootmoeder

leeftijd: vanaf 3 jaar

Breng als eerste de lekkernijen bij grootmoeder, maar pas op voor de grote boze wolf. Voor 2 tot 4 spelers.
 

G049 Roar!

Leeftijd: vanaf 7 jaar (let op: APP downloaden)

Roar! is een bordspel dat met tablet of smartphone werkt. Eén van jullie speelt het ontsnapte monster en bedient de tablet. De anderen zijn scheikundigen, die het monster proberen te vangen. Elke beurt doet het monster met behulp van het digitale apparaat een aantal stappen, waarna de scheikundigen op het speelbord hetzelfde doen. Het monster wint als hij zijn missie op tijd volbrengt. De scheikundigen winnen als ze het monster vangen of verhinderen dat het zijn missie op tijd volbrengt.
App: ‘Roar! AR Boardgame’ van ontwikkelaar 'Trefl'
 

G050 Doflje Weerwolfje Kwartet

leeftijd: 6-8 jaar

Kwartetspel met thema's zoals vriendschap, gezin, eten, weerwolven en slechteriken. Met citaten uit de boeken, door de tekst geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

G051 Bonte Rupsenwedren

leeftijd: vanaf 4 jaar

Spannend spel, waarbij de rupsen langzaam voortkruipen volgens de kleur die je gooit met de dobbelsteen. Maar let op, de rupsen leggen elkaar ook hindernissen in de weg! Voor 2 spelers.

G052 Sjoelbak

leeftijd: vanaf 6 jaar

Eiken gefineerde sjoelplaat met lauan houten frame en poorten van donker beukenhout. Afmetingen conform het wedstrijdregelement. Wordt geleverd incl. 30 sjoelstenen van beukenhout + spelregels.

G053 Luxe Bingo set

Leeftijd : 7+

Compleet en professioneel bingo spel.

 

G054 Mijn eerste spellen - Wij ruimen op

leeftijd: 2+

De kleine kater Tapsi heeft de hele dag gespeeld en nu is het tijd om op te ruimen. Maar waar moeten de blokken naartoe? Waar vindt de brandweer een plekje en waar hoort de knuffelgiraf? Wie de speelgoedplaatjes correct ordent, helpt Tapsi bij het opruimen.

G055 Sfinx

leeftijd: vanaf 8 jaar

Je vecht je als onverschrokken piramidoloog door de gangen van de piramide, maakt gebruik van geheime draaideuren, ontmoet goedggezinde mummies. En toch lukt het niet het raadsel van de sfinxen te ontsluieren. Of toch wel? Maar wees op je hoede! Als je verkeerd raadt, sta je zo weer buiten...

G056 Rolit

Leeftijd: 7+

Rolit Classic is het spel met de verrassende draai! Kijk uit, blokkeer, rol en...win! Blokkeer en verover de rolit-ballen van je tegenspelers door deze naar je eigen kleur te rollen. Winnaar is degene, wiens kleur op het spelbord het meest voorkomt. Zowel voor kinderen als voor volwassenen... Dus een echt familiespel! 

G059 Mini Loco

leeftijd: 4 - 5 jaar

Mini Loco Ontwikkelingsoefeningen voor Kleuters, zoek dezelfde bij elkaar of de spiegelbeelden en zo nog veel meer oefeningen op verschillende niveau's.

G062 Swinxs

leeftijd: vanaf 4 jaar

De Swinxs praat, legt de spellen uit, herkent de spelers en treedt op als scheidsrechter. Hij is ontworpen om actieve games te spelen met je vriendjes of de hele familie! Door zijn robuuste design kan hij zowel binnen als buiten gebruikt worden.

G061 Party & Co. Junior

leeftijd: vanaf 8 jaar

Omdat een spel met vrienden altijd een feest is. Probeer door het goed te beantwoorden van de vragen en uitvoeren van opdrachten per categorie binnen de groep, als eerste op het laatste vakje van het speelbord uit te komen. Aantal spelers: 4 tot 20.

G063 Mijn eerste spellen - Boodschappen doen

leeftijd: 2+

Op naar de markt! Elk van jullie heeft een boodschappenlijst met vier dingen die je moet kopen. Maar waar zijn broodjes verkrijgbaar en welke marktkraam verkoopt kaas? De dobbelsteen bepaalt telkens aan welke marktkraam gewinkeld mag worden.

G064 In de Ban van de Ring Junior

leeftijd: >6 jaar

Midden-aarde wordt bedreigd door de Duistere Heerser Sauron en 5 dappere ringdragende hobbits gaan proberen om Sauron te verslaan. Ze gaan op weg vanuit hun knusse hobbithol richting de Doemberg.
Hierbij kunnen ze geholpen worden door vrienden en vijanden.
Het doel van het spel is om Sauron te verslaan en de eerste hobbit die Sauron verslaat heeft gewonnen.
Spelduur: 15 tot 30 minuten.

G065 Mini sjoelbak

leeftijd: vanaf 3 jaar

De kleine versie van het oerhollandse sjoelen. Ideaal voor kleine mensjes.  

G066 Rolit junior

leeftijd: vanaf 4 jaar

Rolit nu ook voor de kleintjes! Leuk, kleurig en spannend Rolit spelen. Met speciale, vrolijke Rolitballen met dierengezichtjes voor nog meer speelplezier. Blokkeer en verover de Rolit-ballen van je tegenspelers door deze naar je eigen kleur te rollen. Winnaar is degene, wiens kleur op het spelbord het meest voorkomt.

G067 Monopoly Kermis editie

leeftijd: 5-8 jaar

Zorg dat jij het meeste geld hebt als een andere speler blut is! Om dit te bereiken zet je waar je maar kunt kassa’s op attracties, waarvoor alle spelers die erlangs komen moeten betalen!

G068 Frozen – Betoverde Doolhof

leeftijd: 4+

Wie kan zich in het labyrinth van ijs en sneeuw een weg banen naar de dappere zussen Anna en Elsa of de vrolijke sneeuwpop Olaf? Als je de kaarten in het labyrinth handig en met vooruitziende blik verschuift, ontstaan plotseling nieuwe wegen waar zo-even nog muren waren en je kunt alle helden uit de film ´Frozen´ bereiken! 

G069 Poepie Knor

leeftijd: vanaf 3 jaar

Het kinderspel Poepie Knor van Jumbo is een hilarisch kinder-bordspel, waarbij jij je eigen varken uit het modderbad moet redden. In dit spel draait alles om het grote varken. Hij bepaalt wat er allemaal gebeurt tijdens dit spel. Als hij knort, dan mag je als speler een kaart pakken. Laat hij een scheet, dan moet je weer een kaart inleveren. 

G070 Prinses

Leeftijd: vanaf 3 jaar

De prinses is betoverd en slaapt al 100 jaar lang. Jullie gaan naar het kasteel om haar te bevrijden. Om daar te komen, moeten jullie eerst de slotgracht zien over te steken. Daarna veilig langs een hond en een wachter. Dan is er een dichte deur met een tunnel erachter. En uiteindelijk moet de prinses nog uit haar betoverde slaap gewekt worden! Gelukkig vinden jullie onderweg allerlei handige dingen. Samen verzinnen jullie hoe jullie hiermee de hindernissen kunnen oplossen. 

G071 Monopoly Junior

Leeftijd: 5+

Leer de spelregels kennen van het klassieke bordspel Monopoly met deze speciale Junior uitvoering! Monopoly is hét vastgoedspel voor snelle onderhandelaars! Het spel heeft versimpelde spelregels waardoor het gemakkelijk te spelen is voor jonge kinderen. Ook hebben het spelbord en de speelstukken een leuke make-over ondergaan voor deze editie.

 

G072 TipToi – Mijn Lichaam

leeftijd: 4 - 7 jaar

Het kennisspel over het menselijk lichaam. Wat zijn melktanden? Waar komt spierpijn vandaan? Hoe werkt het oor? Waarom zijn beweging en uitgebalanceerde voeding belangrijk? Met behulp van afwisselende illustraties en oefeningen leren de kinderen het menselijke lichaam kennen.

G073 Mijn eerste Wie is het?

leeftijd: vanaf 3 jaar

Bouw tegenover elkaar één van de 24 vermommingen en raadt het goede gezicht.  
 

G074 Winter

Leeftijd : 7+

Het is winter. Het weerbericht voorspelt sneeuw en ijs op de wegen. Ondanks het slechte weer gaan oom en tante, opa en oma, onze beste vrienden en onze eigen familie vandaag op pad. De vier families gaan vandaag naar school, naar hun werk, boodschappen doen en sporten. Maar als er sneeuw en ijs op de weg ligt kunnen ze niet overal komen. Zal het lukken om alle families weer veilig thuis te laten komen? Of raken ze ingesneeuwd en moeten ze misschien in de sporthal blijven slapen?
 

G075 My first rummikub

leeftijd: vanaf 4 jaar

Nederlands meest geliefde spel nu ook voor de kleintjes. Dankzij de cijfers en vrolijke kleuren raken kleine kinderen vertrouwd met de wereld van cijfers, kleuren en series.

G076 Knibbel Knabbel Knuisje

leeftijd: vanaf 4 jaar

Wie verzamelt er als eerste vier verschillende snoepjes? Net als in het sprookje proberen Hans en Grietje het lekkers van het huis te pakken zonder dat de boze heks dit merkt. Sommige snoepjes kun je zomaar pakken. Maar pas op! Pak je het verkeerde snoepje, dan komt ze naar buiten en moet je het snoepje weer terugplaatsen op het huisje. Onthoud goed welke snoepjes je wel of niet mag pakken! De eerste eerste speler die de vier verschillende snoepjes heeft verzameld, is de winnaar.Voor 2 tot 4 spelers.

G077 RaRa wat ben ik?

leeftijd: vanaf 5 jaar

Heel leuk spel om met z'n allen te spelen. Voor 2 – 6 spelers. Hoofdbanden schoonmaken!

G078 De Geheime Gang

leeftijd: vanaf 5 jaar

Vannacht zijn de dieven door de geheime gang het huis binnen-gekomen, op zoek naar kostbare voorwerpen. Ze hebben drie voorwerpen verstopt in de geheime gang. Om middernacht komen de dieven terug om hun buit op te halen. Wij zijn detectives en proberen te ontdekken welke voorwerpen de dieven willen meenemen. Als de klok twaalf uur slaat, gaat de deur naar de geheime gang open. 

G079 Max de Kat

Leeftijd: vanaf 3 jaar

De spelers zorgen samen voor drie kleine diertjes die veilig hun nest of holletje in de boom proberen te bereiken, zonder dat Max de kat ze te pakken krijgt. Want Max heeft honger!
Gelukkig kunnen de spelers Max met een lekker hapje teruglokken naar het huis, en zo de diertjes een voorsprong geven.

G080 Stop de Stropers

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Het is lente. De dieren komen uit hun holen en gaan op zoek naar eten. De herten en wilde zwijnen lopen door de bossen en over de bloemen-velden. De eenden gaan naar het water. Maar er liggen stropers op de loer die de dieren willen vangen!
 

G082 Reuze Mikado

leeftijd: vanaf 3 jaar

Met deze reuze set wordt het nog leuker om het spel te spelen. Houd de Mikado in één hand vast en laat deze stokken vervolgens los. Om de beurt mag er nu een stok gepakt worden. Wie redt het om zonder de andere stokken te bewegen er eentje tussenuit te pakken? De stokken verschillen onderling van kleurcodering, hier kun je punten aan toekennen. Als alle stokken weggenomen zijn, is degene met de meeste punten winnaar. 

G083 Maan Roos Vis Letterdoos

leeftijd: 5 - 8 jaar

Met deze letterdoos leert je kind spelenderwijs woordjes lezen en ‘schrijven’. De letterdoos sluit aan bij de methode ‘maan roos vis’ die op de meeste scholen in groep 3/leerjaar 1 voor het lezen gebruikt wordt.

G084 Maan roos vis Geheime woordspel

leeftijd: vanaf 6 jaar

Vind het geheime woord van de andere speler voordat hij dat van jou vindt. Met dit spel leert je kind goed te observeren en te luisteren. Bovendien leert het woorden op te breken in losse klanken. Dit is erg belangrijk bij het leren lezen.

G085 In een klein stationnetje

leeftijd: 2 - 5 jaar

Wie aan de beurt komt, geeft het draaisein een flinke zet. Blijft het sein stil staan op het vakje ‘rail’ dan mag de speler zijn eigen locomotief één veld vooruit rijden. Wordt de ‘slagboom’ gedraaid, dan wordt de echte grote houten slagboom op het andere spoor gedraaid.

G086 Engels voor Kinderen

leeftijd > 6 jaar

Een leerzaam spel om kennis te maken met de Engelse taal! Het spelbord is een plattegrond van Londen.
Aantal onderdelen: 2211 spelbord en 220 vraag- en antwoordkaarten

G087 Spellendoos van Nijntje

leeftijd: vanaf 3 jaar

Een spellendoos met 4 leuke en tegelijkertijd leerzame spellen met Nijntje. Je kunt ze alleen of met je vriendje spelen. Ieder spel heeft verschillende varianten en een verschillende moeilijkheidsgraad.

G088 Nijntje verstoppertje spelen

leeftijd: 1 - 4 jaar

Speel het leuke spelletje verstoppertje met Nijntje, de wereldberoemde creatie van Dick Bruna. Laat mama of papa Nijntje ergens in de kamer verstoppen en op het knopje drukken. Elke 10 seconden roept Nijntje 'ik ben hier!'. De kleine zal snel en nieuwsgierig op zoek gaan naar Nijntje. Waar zou Nijntje schuil zitten? Verstoppertje spelen verveelt nooit, dus verstop Nijntje steeds op een andere plaats en beleef de grootste lol!

G089 Tiptoi op de boerderij

leeftijd: 4 - 7 jaar

Dieren en machines worden tot leven gewekt met tiptoi! Het boekje op de boerderij wemelt van de geluiden, verhalen en spelletjes. Ontdek het boerderijleven en leer nieuwe weetjes dankzij de interactieve mogelijkheden van het tiptoi leersysteem

G090 Tiptoi de Engelse Detective

leeftijd: vanaf 6 jaar

Wie vangt de gekke Professor Mad! Als Engelse detectives proberen de spelers gezamenlijk de chaos die professor Mad probeert te creëren tegen te houden, terwijl ze een nieuwe taal leren. Kinderen leren hun eerste Engelse woordjes. De belangrijkste begrippen worden door mini spellen getraind. De tiptoi® stift geeft voor elk woord de juiste uitspraak

G091 Cluedo Junior

leeftijd: vanaf 5 jaar

Bij Cluedo junior wint degene die het raadsel van het gestolen stuk chocoladetaart op heeft gelost. Wie pikte vóór het eten een stuk van de taart? Probeer uit te vinden wie het heeft gedaan, hoe laat het is gebeurd en wat hij of zij erbij gedronken heeft.  Het is een spannend raadsel en moet door een échte speurneus worden opgelost!

G092 Magnetisch labyrint

leeftijd: vanaf 3 jaar

Een groot houten labyrint met 2 magneetpennen. Onder de transparante bovenplaat zitten metalen balletjes, die je met een magneetpen door het labyrint kan bewegen. Er zitten opschroefbare pootjes bij, zodat je hem als tableau kunt gebruiken of in een schuine opstelling kan zetten. Met de twee magneetpennen een spel voor 1 of 2 kinderen tegelijk. afmeting 40 x 34 cm

G093 In het spoor van Kleine Veder

leeftijd: vanaf 4 jaar

In het Spoor van Kleine Veder is een avontuurlijke zoekpuzzel en memospel, en staat garant voor dobbel speelplezier. Kleine Veder wil graag een dapper opperhoofd worden. Alleen met scherpe arendsogen en een goed indianengeheugen, slaagt Kleine Veder in zijn plan.

G094 Tiptoi Dierenrijk

Leeftijd: 4 - 9 jaar

Het Tiptoi Avontuur Dierenrijk spel van Ravensburgerbrengt het dierenrijk tot leven! Kinderen en volwassenen ontdekken de belangrijkste eigenschappen van meer dan 50 geliefde dieren en gebruiken deze kennis in 4 spannende spellen.

G095 Het mysterie van het Getalleneiland

leeftijd: 5 - 9 jaar

Ga op schattenjacht in het mysterie van getalleneilandmet deze leuke en leerzame set van Tiptoi! Los rekenopgaven op en verdien waardevolle schatten. Door vrolijke minispellen te spelen oefen je al spelenderwijs het hoofdrekenen en eenvoudige sommen.

G096 Lettermemo RomPompom

leeftijd: 4 - 7 jaar

Het letter Memorie spel is speciaal onwikkeld voor kinderen. Je kindje leert niet alleen zijn geheugen te trainen, maar hij leert ook letters herkennen.

G097 RomPompom Woordenmaker

leeftijd: 4 - 7 jaar

Kies je letters en maak woorden met de Rompompom woordenmaker! Met de woordenmaker kan je meer dan 100 eenvoudige woorden maken. Je kunt je eigen antwoorden controleren, zo kun je heel gemakkelijk zelfstandig aan de slag met het spel. Welke woorden maak jij?

G098 Muis Klodder

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Muis Klodder is een vrolijk en kleurig overeenstemmingsspel. Muis Klodder is een wereldberoemde schilder en heeft jou en je vrienden uitgenodigd in haar atelier. Op je piepkleine schilderspallet passen maar drie kleuren verfklodders. Weet jij met welke kleuren je een auto of een vlinder kunt schilderen? Wanneer jij dezelfde kleuren kiest als een van je vrienden, krijg je punten. Muis Klodder bevordert spelenderwijs creativiteit en voorstellingsvermogen.
 

G099 Kabouterfeest

Leeftijd: vanaf 2 jaar

Zomerfeest in het kabouterbos: voor de bosdieren is er niets mooiers. De boskabouters hebben immers vele kleine spelletjes bedacht: een hardloopwedstrijd naar het feestveldje, bladeren laten balanceren op de kop, een leuk zoekspel en een spannend geheugenspel. Wie wil meevieren met de kabouters en de bosdieren?

G100 Jumpin'

leeftijd: 7+

Help de konijntjes zich al springend te verstoppen!
Spring over andere konijnen, paddestoelen en vossen, totdat alle konijnen veilig in een hol zitten. Een origineel puzzelspel met 60 opdrachten in een handig formaat met deksel, ideaal voor onderweg.
 

G101 Het stenen tijdperk - Huttenbouw en avontuur

leeftijd: 5+

Zoek naar grondstoffen als hout en steen om hutten te bouwen. Verplaats daarbij je pion over het speelbord en voer de bijbehorende actie uit. Zo kom je aan verschillende dingen. Omdat er vaak gedekte fiches moeten worden omgedraaid, is het niet altijd duidelijk wat een bepaalde actie oplevert. Maar, deze fiches worden in de loop van het spel weer gedekt, waardoor je je geheugen moeten aanspreken om te krijgen wat je nodig hebt. Heb jij als eerste 3 hutten in je dorp?

G102 Concept Kids Dieren

leeftijd: 4+

Een coöperatief spel.
Gebruik de iconen op het spelbord om andere familieleden zoveel mogelijk dieren te laten raden en samen te winnen. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek zijn naar een oranje dier met strepen, die in de jungle woont en een vleeseter is. Kunnen jullie raden dat het om een tijger gaat? Nadat je 12 dieren geraden hebt, bepaal je je totaalscore en probeer je deze score te verbeteren!
Je kind leert niet alleen allerlei nieuwe dingen over dieren, maar leert deze ook te omschrijven aan de hand van de kenmerken en te raden welk dier aan de kenmerken voldoet. Erg leerzaam dus!

G103 Als ik Droom (When I dream)

leeftijd: 8+

In dit spel zijn de spelers om de beurt de dromer, deze draagt een slaapmasker. De andere spelers zijn droomgeesten die telkens één woord mogen gebruiken om een begrip op een kaart te beschrijven, die de dromer moet raden. Pas op voor de zandmannetjes en de boemannen; zij willen je op een dwaalspoor brengen.

G104 Haas en Schildpad

leeftijd: 7+

The Hare & The Tortoise is een strategisch gokspel dat draait om de race tussen diverse dieren.
Elk dier heeft een specifieke kenmerken die spelers kunnen gebruiken in hun voordeel.
Een ronde eindigt wanneer drie van de vier dieren hun doel weten te bereiken, waarna elke speler punten scoort op basis van de ranking van de dieren en zijn weddenschappen. Na drie rondes wint de speler met de meeste punten.