KINDERBOEKEN­WEEK

Hoera, het is bijna Kinderboekenweek! Het onderwerp van de Kinderboekenweek is dit jaar reizen. Van fiets tot trein en van auto tot bus. Op deze pagina vind je een heleboel leuke boeken, video's en eBooks over reizen. Reis je mee? 

Theatervoorstelling in Theater 't Web

theatervoorstelling van Den Hollander en Poels
 • Kinderboekenweek: Vivian den Hollander en Mattie Poels

  De bekende kinderboekenschrijfster is op 5 oktober twee keer in Theater ’t Web. Om 15.00 uur treedt ze op met de voorstelling Spekkie & Sproet – Complot in de trein en om 17.00 uur met de voorstelling...

  15:00

  Theater 't Web

  za 05 okt

Theatervoorstelling in Theater CulturA & Zo

theatervoorstelling Op de Step in een Luchtballon
 • Kinderboekenweek: 'Op de step in een luchtballon'

  Het vernieuwde theater CulturA & Zo in de Dorpstraat in Nootdorp heeft de primeur om eerste kindervoorstelling op de planken te mogen brengen. Op zaterdag 12 oktober om 14.00 uur zijn alle kinderen in...

  14:00

  CulturA & Zo, Dorpsstraat 7, Nootdorp

  za 12 okt

Kom dansen bij De Buren

Op woensdagmiddag 9 oktober van 14.00 tot 14.45 uur mag iedereen dansen op het verhaal uit een prentenboek, kinderen van 4-6 jaar zijn welkom bij deze Boekdans in De Buren in Delfgauw.

Dansen en zingen in Berkel en Rodenrijs

Op woensdag 9 oktober gaat de reis verder in de vestiging Berkel en Rodenrijs. Van 9.30 – 10.00 uur zijn ouders en kinderen van 0-4 jaar van harte welkom om eens te zien hoe je op basis van een prentenboek het verhaal kunt ervaren door het uitvoeren van yogabewegingen. De emotie van het verhaal komt dan op een andere manier binnen bij de kleintjes. In de middag komt het kinderkoor van basisschool De Poolster van 13.30-14.30 een uur lang optreden.

Spannende boeken over reizen

Bekijk meer reisverhalen op Jeugdbibliotheek.nl

Winnaars Zilveren Griffels & Penselen

André het Astronautje

Bekijk boek 'André het Astronautje, Op zoek naar Laika'

Het prentenboek van de Kinderboekenweek Op zoek naar Laika gaat over hond Laika. Laika is er met een raket vandoor! Vind André het astronautje hem ooit terug in het grote heelal?

Haaientanden

Bekijk boek 'Haaientanden' van Anna Woltz

Het Kinderboekenweekgeschenk is het boek Haaientanden van Anna Woltz. Het gaat over Atlanta, een meisje dat in 24 uur rond het IJsselmeer wil fietsen. Leuk voor je grote broer of zus!

Kom je ook?

Bekijk activiteiten Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek kun je van alles beleven! Zo gaat schrijver Anna Woltz op tournee. Wil je weten of ze ook bij jou in de buurt komt? Kijk dan snel op Kinderboekenweek.nl.

Reis mee!

Jochem Myjer schreef dit jaar het lied Reis mee voor de Kinderboekenweek. Dans en zing je mee? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je trouwens nog veel meer leuke filmpjes.

Kinderboekenruil

Bekijk Kinderboekenruil van de Kinderboekenweek

Heb jij jouw boek uit? Kom je boek dan ruilen bij de Kinderboekenruil op het station. Zodat je kunt beginnen met lezen in een ander boek. Wil je meer weten over de Kinderboekenruil?

Speurneuzen gezocht!

De Koninklijke familie zicht verstopt! Vind jij Willem-Alexander, Máxima, Beatrix en de prinsessen Amalia, Alexia, Ariane? Onder de zoekplaat zie je hoe ze eruitzien. De oplossing staat onderaan deze pagina.

Ben je nog niet uitgespeurd? Deze speurplaat komt uit het koninklijke zoekboek Waar is Willem? van Emanuel Wiemans.

Wist je dat...

...André Kuipers zijn eerste prentenboek in de ruimte schreef? Zijn reis duurde 193 dagen en is de langste Europese ruimtevlucht ooit! Het eerste boek ging natuurlijk over André het Astronautje.

Wist je dat...

...het de 65e keer is dat het Kinderboekenweek is? De eerste keer was in 1955. Het Kinderboekenweekgeschenk was Lawines razen van An Rutgers van der Loeff.

Wist je dat...

...André Kuipers op zijn twaalfde al wist dat hij astronaut wilde worden? Toen hij een paar sciencefictionboekjes van zijn oma kreeg, wist hij het zeker. Ooit zou hij zelf in de ruimte zitten!


Oplossing speurplaat: Waar is Willy?

Willem-Alexander en Amalia staan naast de grote boom rechts bovenin. Maxima staat rechts naast het speeltoestel met de roze dakjes. Beatrix links bovenin met schep. Ariane staat onder de berkenboom links en Alexia achter de struik midden onder.