KINDERBOEKEN­WEEK

Hoera, het is bijna Kinderboekenweek! Dit jaar gaat de Kinderboekenweek over reizen. Van fiets tot trein en van auto tot bus. Op deze pagina staan allerlei leuke boeken, video's en eBooks over reizen. Reis je mee?

Theatervoorstelling in Theater 't Web

theatervoorstelling van Den Hollander en Poels
 • Kinderboekenweek: Vivian den Hollander en Mattie Poels

  De bekende kinderboekenschrijfster is op 5 oktober twee keer in Theater ’t Web. Om 15.00 uur treedt ze op met de voorstelling Spekkie & Sproet – Complot in de trein en om 17.00 uur met de voorstelling...

  15:00

  Theater 't Web

  za 05 okt

Theatervoorstelling in Theater CulturA & Zo

theatervoorstelling Op de Step in een Luchtballon
 • Kinderboekenweek: 'Op de step in een luchtballon'

  Het vernieuwde theater CulturA & Zo in de Dorpstraat in Nootdorp heeft de primeur om eerste kindervoorstelling op de planken te mogen brengen. Op zaterdag 12 oktober om 14.00 uur zijn alle kinderen in...

  14:00

  CulturA & Zo, Dorpsstraat 7, Nootdorp

  za 12 okt

Activiteitenmiddag in Berkel en Rodenrijs

 • Kinderboekenweek: Activiteitenmiddag

  Kom tijdens de Kinderboekenweek gezellig naar Bibliotheek Oostland. Deze week staat in het teken van het thema 'Reis mee!' De Bibliotheek is extra gezellig in oktober, kom langs voor een van de reislustige...

  Van 14:00 tot 16:00

  vestiging Berkel en Rodenrijs

  wo 02 okt

Activiteitenmiddag in Pijnacker

 • Kinderboekenweek: Activiteitenmiddag

  Kom tijdens de Kinderboekenweek gezellig naar Bibliotheek Oostland. Deze week staat in het teken van het thema: Reis mee! De Bibliotheek is extra gezellig in oktober, kom langs voor een van de reislustige...

  Van 14:00 tot 16:00

  vestiging Pijnacker, Buurt & Zo

  wo 09 okt

Spannende boeken over reizen

Bekijk meer reisverhalen op Jeugdbibliotheek.nl

Haaientanden!

Meer over Haaientanden van Anna Woltz.

Het Kinderboekenweekgeschenk Haaientanden gaat over Atlanta. Atlanta wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Het is de belangrijkste tocht van haar leven, maar al snel gaat alles mis...

De fietstocht van Anna

Bekijk interview fietstocht Anna Woltz

Anna Woltz is de maker van Haaientanden. Het verhaal gaat over Atlanta die een fietstocht maakt langs het IJsselmeer. Anna maakte de fietstocht zelf ook. Fiets je mee?

Boek in Barcelona

Annet Schaap over 'De boom met het oor'

Annet Schaap schreef het boek De boom met het oor. Volgens haar speelde het verhaal zich af in Utrecht. Tekenaar Philip Hofman dacht daar anders over. Hij verplaatste het verhaal naar Barcelona!

Kom je ook?

Bekijk activiteiten Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek kun je van alles beleven! Zo gaat schrijver Anna Woltz op tournee. Misschien wel bij jou in de buurt. Bekijk de activiteiten op Kinderboekenweek.nl.

Reis je mee?

Jochem Myjer schreef dit jaar het lied Reis mee voor de Kinderboekenweek. Dans en zing je mee? Bekijk de video en bekijk de boeken van Jochem op Jeugdbibliotheek.nl.

Kinderboekenruil

Bekijk Kinderboekenruil van de Kinderboekenweek

Heb jij jouw boek uit? Kom je boek dan ruilen bij de Kinderboekenruil op het station. Zodat je kunt beginnen met lezen in een ander boek. Wil je meer weten over de Kinderboekenruil?

Vosje

Bekijk boek 'Vosje' van Edward van de Vendel

Vosje rent door de duinen. Bij een val van een bunker maakt hij een harde smak. Terwijl hij versuft op de grond ligt, droomt hij over zijn leven...

Vosje won een Zilveren Griffel én een Zilveren Penseel voor het beste geïllustreerde kinderboek. Schrijver is Edward van de Vendel en de Illustrator Marije Tolman.

Droomopa

Bekijk 'Droomopa' van Dolf Verroen

Thomas logeert bij opa en oma. Dan overlijdt opa plotseling. Van oma mag Thomas niet bij opa gaan kijken, maar hij gaat toch. Thomas ziet dat opa niet meer kan dromen. Hij denkt terug aan alle dromen waar opa altijd over vertelde. 

Droomopa won een Zilveren Griffel voor het beste geïllustreerde kinderboek. Schrijver is Dolf Verroen.

Werkstuk of spreekbeurt?

Hieronder vind je allerlei leuke informatie over het thema Reizen.

Leuke e-books over reizen

Bekijk alle e-books op Jeugdbibliotheek.nl

Wist je dat...

...de fietstocht van schrijver Anna Woltz meer dan honderd kilometer was? Dit was meer dan ze ooit gefietst had! Het laatste stuk vond ze het zwaarst, omdat ze keiharde wind tegen had. 

Wist je dat...

...het de 65e keer is dat het Kinderboekenweek is? De eerste keer was in 1955. Toen was het Kinderboekenweekgeschenk Lawines razenvan An Rutgers van der Loeff.

Wist je dat...

...Anna Woltz enorm veel eten heeft meegenomen voor haar lange fietstocht? Een grote rugzak vol. Ze heeft zelfs nog eten bijgekocht omdat het toch te weinig was!