Jongeren

Lezen voor de lijst

'Lezen voor de lijst' helpt je een boek te kiezen dat past bij je leesniveau. Van brugklas tot eindexamen.

Ik vind lezen niet leuk - tips om je leeslijst leuker te maken

Als je een bibliotheekabonnement hebt, kun je bij de bibliotheek gratis e-books lenen. Per schooltype vind je een overzicht. Bij de boeken staat aangegeven of een boek bij de bibliotheek als e-book te leen is.

Tips voor Young Adults

Youngadults.nl is een community voor Nederland en Vlaanderen. Je vindt hier van alles omtrent young adultboeken en -films.

Wil jij alles weten over straatvoetbal of over Spoken Word? Deze livestream (2 juni 2021 vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam) stond in het teken van optredens en interviews met een schrijver, een Spoken Word-artiest, een straatvoetballer en een actrice. Hier terug te zien!

Digitale Bronnen

  • Op zoek naar uittreksels en informatie over auteurs uit binnen- en buitenland? 
  • Of naar recensies van boeken en interviews met schrijvers?
  • Achtergrondinformatie, biografieën en originele teksteniconen uit de Nederlandse literatuur, van Multatuli tot Simon Vestdijk?
  • En nog veel meer op literair vlak?

Is dat echt zo?

Verzonnen berichten, bewerkte video’s, cijfers die te mooi lijken om waar te zijn. Vraag jij je weleens af of iets echt zo is? Om je kennis over nepnieuws te vergroten, is de website 'Is dat echt zo' opgezet.

Boekengasten

Boekengasten biedt vier keer per jaar leuke leestips voor jongeren (13+).  Is een aanbevolen titel niet in Bibliotheek Oostland aanwezig en vind je dat dat wel zou moeten? Laat het ons weten!