Spekkie en Sproet

Zaterdagmiddag 29 september treedt kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander op in Theater ’t Web in Bleiswijk. Samen met muzikant Mattie Poels speelt ze de Kinderboekenweekvoorstelling 'Spekkie en Sproet: vrienden door dik en dun'. Het is een spannende en interactieve voorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar en hun ouders. Vivian vertelt en er wordt veel gezongen, waarbij er natuurlijk meegezongen mag worden!

Vivian den Hollander is een van Nederlands populairste kinderboekenschrijfsters en zeer productief. Ze heeft meer dan honderd boeken geschreven voor kinderen van verschillende leeftijden, die nauw aansluiten bij hun belangstelling: voetbal (De Effies), hockey (Supersticks), paarden (Manege de Roskam), ballet (Swing) en ook een serie over twee superspeurders die mysteries en misdaden oplossen en daarbij geregeld in hachelijke situaties terechtkomen: de vriendjes Spekkie en Sproet.

Voor veel kinderen in Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland is Vivian den Hollander een bekend gezicht door het bibliotheekproject ‘De Vliegende Hollander’. Zes weken lang staat er een kist vol boeken van Vivian in de klas en de schrijfster komt op bezoek. Telkens blijken Spekkie en Sproet dan enorm veel fans te hebben en na het bezoek gaan de kinderen nog veel enthousiaster lezen. Maar met de voorstelling 'Spekkie en Sproet' stond Vivian niet eerder bij ons, een primeur dus. "Ik hoop dat er veel kinderen die ik ontmoet heb naar de voorstelling komen. En vergeet niet: lezen moet je doen!" Vivians nieuwste boek 'Spekkie en Sproet: Wachtwoord Amigo' ligt sinds half augustus in de winkel en is speciaal geschreven rond het thema van de Kinderboekenweek 2018.

Dat Vivian den Hollander, naast boeken schrijven, ook is gaan optreden, heeft een grappige reden. Vroeger stond ze voor de klas als juf en was daardoor altijd hees. Daarom nam ze zanglessen. Dat bleek ze zo leuk te vinden dat ze besloot op te gaan treden in theaters. De samenwerking met musicus Mattie Poels is heel bijzonder: hij bedenkt de muziek en komt soms met gekke geluidjes. Mattie is pianist, componist en liedjesschrijver en studeerde aan het Conservatorium in Maastricht.

Kaartverkoop
De voorstellingen 'Spekkie en Sproet' van Vivian den Hollander en Mattie Poels zijn op zaterdagmiddag 29 september, 15.00-16.00 uur en 17.00-18.00 uur in Theater 't Web in Bleiswijk. Toegang kost slechts €7,50 per stuk.