Minecraft Challenge

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? En woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor je: Biebbouwers, de Minecraft Challenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Een jaar lang nemen we jullie iedere maand mee naar verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen met vrienden, wat je zelf het leukste vindt. Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden en aan de hand van die informatie bouw je zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

 

Challenge #10: Bouw een waterhuis (maart 2021)

Het water in de rivieren stond in februari weer historisch hoog en dat wordt zo langzamerhand best een uitdaging. De aarde warmt op en het ijs smelt en daardoor stijgt het water. Hoe houden wij dan nog droge voeten? In de nieuwe BiebBouwers Minecraft-challenge ga je daarover nadenken. Bouw je huis op, in of onder het water en zorg ervoor dat je droog kunt blijven wonen!

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en woon je in Noord- of Zuid-Holland, doe dan mee aan deze wedstrijd! Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw chocoladefabriek naar biebbouwers@probiblio.nl. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit.

Er zijn weer toffe prijzen te winnen: het Minecraft-bordspel, het boek 'Erop of eronder' van Anne Pek en het BiebBouwers t-shirt! Ga aan de slag en stuur jouw bouwwerk vóór 22 maart op. Help jij Sjakelien aan een nieuwe chocoladefabriek?

Oh ja, vergeet niet door te geven:

  • je naam
  • je leeftijd
  • je woonplaats

 

Heb je eerdere rondes gemist maar vind je het leuk de challenge voor jezelf aan te gaan?
Hieronder vind je de video-instructies van eerdere rondes zonder het wedstrijdelement.

De oude opdrachten: