Minecraft Challenge

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? En woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor je: Biebbouwers, de Minecraft Challenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Een jaar lang nemen we jullie iedere maand mee naar verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen met vrienden, wat je zelf het leukste vindt. Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden en aan de hand van die informatie bouw je zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

 

Challenge #4: Bouw een bibliotheek van de toekomst (september 2020)


In september gaan jullie een heuse architecte helpen. Deze dame is gevraagd een bibliotheek te bouwen. Niet zomaar een, maar een supermoderne. Een bibliotheek van de toekomst. En ze komt er niet helemaal uit, dus mogen jullie voor haar bedenken wat er in een bibliotheek van morgen gebeurt. Zijn er nog wel boeken, boekenkasten, balies en hoe ziet zo’n bibliotheekgebouw er eigenlijk uit? In het filmpje en de opdracht vertellen we jullie er alles over.

Ben je klaar met bouwen? Stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Vermeld daarbij:

  • je naam
  • je leeftijd
  • je woonplaats

Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft-bordspel cadeau! Ga aan de slag en stuur jouw bouwwerk voor 21 september naar ons op.

 

Heb je eerdere rondes gemist maar vind je het leuk de challenge voor jezelf aan te gaan?
Hieronder vind je de video-instructies van eerdere rondes zonder het wedstrijdelement.

De oude opdrachten: