Minecraft Challenge

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? En woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor je: Biebbouwers, de Minecraft Challenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Een jaar lang nemen we jullie iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen met vrienden, wat je zelf het leukste vindt. Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden en aan de hand van die informatie bouw je het gebouw zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

 

Challenge juli 2020


Ook deze maand geven we jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt. En deze maand kunnen jullie van ons de boom in, want jullie gaan een waanzinnige boomhut maken. En niet zomaar een boomhut, maar een met de meest gekke, malle en rare kamers. In het filmpje en de lesbrief vertellen we jullie er alles over.

Ben je klaar met bouwen? Stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Vermeld daarbij:

  • je naam
  • je leeftijd
  • je woonplaats

Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft bordspel cadeau! Ga aan de slag en stuur jouw boomhut voor 20 juli naar ons op.

De winnaar van ronde 1

Vorige maand mochten jullie een Romeins castellum bouwen en de inzendingen waren geweldig! De eerste prijs is gewonnen door Katja uit Delfgauw. Je kunt haar inzending bekijken in onderstaand filmpje.

Katja krijgt het Minecraftspel en een BiebBouwers-t-shirt. 

 

Heb je eerdere rondes gemist maar vind je het leuk de challenge voor jezelf aan te gaan?
Hieronder vind je de video-instructies van eerdere rondes zonder het wedstrijdelement.

De oude opdrachten: