Minecraft Challenge

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? En woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor je: Biebbouwers, de Minecraft Challenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Een jaar lang nemen we jullie iedere maand mee naar verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen met vrienden, wat je zelf het leukste vindt. Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden en aan de hand van die informatie bouw je zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

 

Challenge #13: Bouw een megarobot! (juni 2021)

Verdedig de aarde en bouw een megarobot!

Kolonel van Son van de vereniging der Aardse Strijdkrachten roept de hulp van de BiebBouwers in! De aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens en we moeten ons verdedigen! Er is geen tijd te verliezen! De kolonel heeft een leger aan megarobots nodig en vraagt de BiebBouwers deze te bouwen. In Minecraft natuurlijk!

Helpen jullie mee om de aarde te verdedigen?

 

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en woon je in Noord- of Zuid-Holland, doe dan mee aan deze wedstrijd! 
Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw megarobot naar biebbouwers@probiblio.nl. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit.

De winnaar wint een geweldig Minecraftspel, het enige echte BiebBouwersshirt, het nieuwe boek ‘Fake’ van Carry Slee of ‘Er was misschien eens’ van Kamiel De Bruyne en Yarne Daeren! Ga aan de slag en stuur jouw megarobot vóór 21 juni naar ons op.

Oh ja, vergeet niet door te geven:

  • je naam
  • je leeftijd
  • je woonplaats

 

Heb je eerdere rondes gemist maar vind je het leuk de challenge voor jezelf aan te gaan?
Hieronder vind je de video-instructies van eerdere rondes zonder het wedstrijdelement.

BiebBouwers gaat in ieder geval nog door tot en met juni 2021, maar de plannen voor een doorstart worden steeds concreter!

De oude opdrachten: