Minecraft Challenge

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? En woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor je: Biebbouwers, de Minecraft Challenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Een jaar lang nemen we jullie iedere maand mee naar verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen met vrienden, wat je zelf het leukste vindt. Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden en aan de hand van die informatie bouw je zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

 

Challenge #7: Bouw een vuurtoren voor een BN'er! (december 2020)

Kennen jullie het prachtige boek 'Lampje' van Annet Schaap? Winnaar van de Gouden Griffel in 2018? Nou, de vuurtoren uit het boek is dus verkocht aan een Bekende Nederlander. Maar we weten niet wie... Wat we wel weten, is dat de vuurtoren van Lampje en Augustus wordt gesloopt en opnieuw voor deze BN'er wordt gebouwd. Als dat maar wat wordt!

Aan de BiebBouwers nu de taak om een bijzondere vuurtoren te bouwen naar de wensen van een BN'er naar keuze. Hoe zou de vuurtoren van Enzo Knol eruitzien? Of wat dacht je van Freek Vonk? En dan moet ie ook nog eens ├ęcht branden en bewegen. Een mooie uitdaging voor de BiebBouwers! 

Natuurlijk maak je zoals gewoonlijk kans op toffe prijzen: het Minecraft-bordspel en BiebBouwers t-shirts. Je kunt t/m 21 december je bouwwerk insturen naar biebbouwers@probiblio.nl.

Oh ja, vergeet niet door te geven:

  • je naam
  • je leeftijd
  • je woonplaats

Een jury van fantasie-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit.

 

Heb je eerdere rondes gemist maar vind je het leuk de challenge voor jezelf aan te gaan?
Hieronder vind je de video-instructies van eerdere rondes zonder het wedstrijdelement.

De oude opdrachten: