Malle @ppie

Iedere eerste dinsdag van de maand staat er een leuke & leerzame app-tip van Bibliotheek Oostland op de Kinderpagina van Hart van Holland Lansingerland. Deze maand...

Sketch Nation

Met deze gratis app kun je op een eenvoudige manier je eigen games ontwerpen, zonder programmeertaal. Bovendien kun je ook de spellen van anderen spelen, wat een handige manier is om inspiratie voor je eigen game op te doen.

Om te beginnen kies je de categorie waarin je je spel wilt maken: actie, avontuur of puzzel. Daarbinnen heb je de keuze uit meerdere spellen. Als je hebt gekozen, ga je je spel ontwerpen in een tekenprogramma. Voor de achtergrond kun je ook foto’s gebruiken.

Sketch Nation bevordert je creativiteit. Doordat je zelf een game maakt, moet je goed nadenken over oorzaak en gevolg en hoe je je spel moeilijker of spannender kunt maken.

Iedereen kan aan de slag met de app, maar pas vanaf 13 jaar kun je je zelfgemaakte games ook met anderen delen. Verder zitten er geen advertenties of in-app aankopen in de game. Te downloaden via App Store en Google Play.

hart van holland lansingerland