Leesbingo

Kinderen die elke dag 15 minuten lezen, presteren beter op school. Zij hebben een hoger leesniveau, een grotere woordenschat en meer kennis over de wereld. Iedere dag 15 minuten lekker lezen in een leuk boek is dus ontzettend belangrijk!

Ook nu alle kinderen thuis zitten en niet naar school kunnen, willen wij het vrij-lezen blijven stimuleren. Daarom heeft Bibliotheek Oostland speciaal voor deze periode een leesbingo gemaakt, een #ikleesthuis-bingo. De bedoeling: uw kind gaat iedere dag lezen in een leuk boek (leesboek, stripboek, informatieboek) en kruist op de bingokaart af ‘hoe’ hij of zij gelezen heeft. Ondersteboven, op de trap, in bed, als het buiten regent etc. Is de kaart vol, dan heeft uw kind BINGO!

Wij hopen zo het lezen thuis extra te stimuleren. Wilt u meer weten over waarom iedere dag 15 minuten lezen belangrijk is? Ga dan naar: www.lees15minutenperdag.nl

Hoe kom je aan kinderboeken nu de bibliotheekvestigingen gesloten zijn?

  • Boeken kunnen nog steeds gereserveerd worden. Dit kan via de Bibliotheek Wise-app op uw telefoon, via onze website of door even te bellen (iedere werkdag tussen 9 en 11 uur) naar onze vestigingen. Onze medewerkers kunnen u dan meteen advies geven over leuke kinderboeken. Gereserveerde boeken worden gratis bij u thuis gebracht!
  • De Online Bibliotheek stelt speciaal voor deze periode luisterboeken en e-books ter beschikking. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. Kinderen kunnen dus boeken lezen via de tablet of de telefoon. Ook het luisteren naar boeken is erg leerzaam. Voor meer info, bijvoorbeeld over hoe je de app kunt downloaden, ga naar: www.onlinebibliotheek.nl
  • Nog geen lid van de bibliotheek? Het lidmaatschap voor kinderen is gratis. Via onze website kunt u uw kind aanmelden.
  • Bij boekhandel Van Atten in Pijnacker en Berkel en Rodenrijs staan kratten met tassen. In iedere tas zitten kinderboeken van de bibliotheek. Deze tassen zijn voor iedereen om mee te nemen, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. De tassen zijn ingedeeld op leeftijd. Welke boeken in de tassen zitten, is een verrassing. U kunt een tas komen ophalen, laat even uw naam achter en breng de tas weer terug als deboeken uit zijn.
  • Iedere doordeweekse ochtend zetten onze medewerkers kisten met afgeschreven boeken voor onze bibliotheekvestigingen. U kunt hier een boek uit kiezen en mee naar huis nemen. Ze hoeven niet meer teruggebracht te worden.
  • Via onze Thuisblijverspagina voor kinderen zijn ook tips te vinden.

Genoeg mogelijkheden dus voor kinderen om lekker te lezen in hun favoriete kinderboeken en vele avonturen via verhalen te blijven beleven. De #ikleesthuis-bingo maakt het extra leuk!

Wij hopen u voldoende op de hoogte te hebben gesteld van het belang van lezen en hopen dat u uw kind begeleidt in het lezen van boeken thuis.

Een dagelijks leesritueel van 15 minuten zorgt voor een leven lang leesplezier!