Leesbingo

Kinderen die elke dag 15 minuten lezen, presteren beter op school. Zij hebben een hoger leesniveau, een grotere woordenschat en meer kennis over de wereld. Iedere dag 15 minuten lekker lezen in een leuk boek is dus ontzettend belangrijk!

Ook nu alle kinderen veel thuis zitten en niet naar school kunnen, willen wij het vrij-lezen blijven stimuleren. Daarom heeft Bibliotheek Oostland een leesbingo gemaakt, een #ikleesthuis-bingo.

De bedoeling:

  • Uw kind gaat iedere dag lezen in een leuk boek (leesboek, stripboek, informatieboek) en kruist op de bingokaart af ‘hoe’ hij of zij gelezen heeft. Ondersteboven, op de trap, in bed, als het buiten regent etc. 
  • Is de kaart vol, dan heeft uw kind BINGO!

Wij hopen zo het lezen thuis extra te stimuleren. Wilt u meer weten over waarom iedere dag 15 minuten lezen belangrijk is? Ga dan naar: www.lees15minutenperdag.nl

Hoe kom je aan kinderboeken nu de bibliotheekvestigingen gesloten zijn?

  • Boeken kunnen altijd gereserveerd worden. Dit kan via de Bibliotheek Wise-app op uw telefoon, via onze website of door even te bellen (iedere werkdag tussen 10:00 en 13:00 uur) naar onze vestigingen
  • Dagelijks is het mogelijk - uitsluitend op afspraak - om boeken tussen 12.00 en 13.30 uur af te halen (met uitzondering van vestiging Bergschenhoek, Ontmoet! en de jeugdpunten Triangel in Delfgauw en Driesprong in Bergschenhoek). 
  • Boeken kunnen ook worden thuisbezorgd. De bezorgdagen zijn maandag en vrijdag. We bezorgen de boeken aan huis in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Delfgauw, Nootdorp en Pijnacker.
  • De app Online Bibliotheek stelt luisterboeken en e-books ter beschikking. Kinderen kunnen dus boeken lezen via de tablet of de telefoon. Ook het luisteren naar boeken is erg leerzaam. Voor meer info, bijvoorbeeld over hoe je de app kunt downloaden, ga naar: www.onlinebibliotheek.nl
  • Nog geen lid van de bibliotheek? Het lidmaatschap voor kinderen is gratis. Via onze website kunt u uw kind aanmelden.
  • Iedere doordeweekse ochtend zetten onze medewerkers kisten met afgeschreven boeken voor onze bibliotheekvestigingen. U kunt hier een boek uit kiezen en mee naar huis nemen. Ze hoeven niet meer teruggebracht te worden.
  • Via onze Thuisblijverspagina voor kinderen zijn ook tips te vinden.

Genoeg mogelijkheden dus voor kinderen om lekker te lezen in hun favoriete kinderboeken en vele avonturen via verhalen te blijven beleven. De #ikleesthuis-bingo maakt het extra leuk!

Wij hopen u voldoende op de hoogte te hebben gesteld van het belang van lezen en hopen dat u uw kind begeleidt in het lezen van boeken thuis.

Een dagelijks leesritueel van 15 minuten zorgt voor een leven lang leesplezier!