Freddie de Voorleeshond

  1. Kinderen lezen gedurende 6 weken op donderdagmiddag in vestiging Berkel en Rodenrijs een kwartiertje voor aan Freddie

  2. De vooruitgang wordt gemonitord door de bibliotheek

  3. Ouders en kind krijgen eenmalig individueel advies en informatie op maat van een bibliotheekmedewerker

Voorlezen aan een hond?

Lezen is belangrijk om mee te kunnen doen op school. Niet alle kinderen vinden lezen gemakkelijk om te leren. Vooral hardop voorlezen kan een drempel zijn. Speciaal voor deze kinderen kan een voorleeshond een goede manier zijn om te oefenen in een veilige, ontspannen situatie.

Honden kunnen kinderen op hun gemak stellen, ze hebben geen oordeel en geven geen commentaar. De aanwezigheid van een hond geeft een aantal fysieke reacties die helpen te ontspannen en maken ook dat een kind zich beter kan concentreren. Het kind krijgt meer zelfvertrouwen. Dat haalt de druk van het voorlezen af. Ze gaan lezen weer leuk vinden.

Voor wie?

De Voorleeshond is bedoeld voor kinderen in de basisschool-leeftijd (groep 3 / 4 tot en met groep 6/7) die moeite hebben met lezen. Het programma is uitermate geschikt voor kinderen die leeskilometers moeten maken, maar het plezier in lezen hebben verloren. Daarnaast helpt het kinderen die faalangstig zijn geworden om hardop te lezen of die een laag zelfbeeld/zelfvertrouwen hebben als gevolg van hun lage leesvaardigheid. Freddie en zijn begeleider zijn professioneel hiervoor getraind middels de R.E.A.D.-methode

Meer weten over voorleeshond Freddie? Kijk op www.hondsbrutaal.com
 

Aanmelden

Kinderen kunnen via school of rechtstreeks door ouders worden aangemeld. Er zijn geen kosten aan verbonden. De sessies van een kwartier bestaan uit een blok van zes weken. Tijdens de tweede sessie is er iemand van de bibliotheek aanwezig die ouders informatie en handvatten geeft rond lezen en eventuele vragen beantwoordt. Na afloop van de zes weken krijgt het kind een leuk aandenken mee. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Tanja Verspeek. Het volgende sessieblok begint op donderdagmiddag 12 september tussen 15.30-17.00 uur en zit vol. U kunt uw kind(eren) wel opgeven voor volgende sessieblokken. De data volgen nog.

t.verspeek@bibliotheekoostland.nl

Freddie in actie