Codeclub Oostland

Ontdek de wereld van de toekomst!

Codeclub Oostland zijn mediawijze middagen voor kinderen met wisselende inhoud in vestiging Berkel en Rodenrijs en vestiging Pijnacker. Tijdens Codeclub Oostland maken kinderen kennis met de digitale wereld en allerlei mogelijkheden en leren zij zelf computational thinking, onderdeel van de 21e-eeuwse vaardigheden die belangrijk zijn om mee te kunnen in de maatschappij. In april biedt de Codeclub:

1. Ozobot: rappen met robots. Ozobot is ’s werelds kleinste programmeerbare robot! Het is een heel leuk klein robotje op wieltjes dat kleuren “leest”. Hij volgt een met stift getekende lijn op een wit vel papier en afhankelijk van de kleurcodes die hij tegenkomt, voert hij bepaalde handelingen uit: rechtsaf, linksaf, omdraaien, versnellen,vertragen, coole moves, enz. Daarnaast laat hij ook nog eens zien over welke kleur hij rijdt door zijn verlichting aan te passen. Tijdens de workshop ga je met behulp van Ozobot een rap maken.

2. Bibberbotjes maken. Tijdens deze workshop maak je geen robotje, maar een bibberbotje. Dit zijn kleine wezentjes die zich voortbewegen door te ‘bibberen’. Je bouwt hem helemaal zelf van ijzerdraad, kroonsteentjes, tie-raps en een motortje. Maar hoe hij er precies uit gaat zien, dat bepaal jij. Na afloop mag de bibberrobot mee naar huis!

Aanmelden

Aanmelden is verplicht en kan tot 6 april via t.verspeek@bibliotheekoostland.nl. Vol is vol! Je kunt je aanmelden voor 1 of 2 workshops. Je kunt dus beide workshops bijwonen als je dat leuk vindt, want iedere workshop wordt tweemaal gegeven. Van 14.00-15.00 uur en van 15.15-16.15 uur. Geef dit duidelijk aan in je mail, evenals je naam, je leeftijd en je telefoonnummer. Vergeet niet te vermelden op welke dag (en welke vestiging) je wilt komen.

Voor de kinderen die zich niet aanmelden voor de workshops valt er ook nog genoeg te zien en te beleven, dus kom gerust even langs!
Toegang is €2,50  per persoon. Betalen bij binnenkomst (het liefst gepast).

Woensdag 11 april 2018
Locatie: vestiging Pijnacker, Julianalaan 47
Tijd: 14.00 tot 16.30 uur

Woensdag 18 april 2018
Locatie: vestiging Berkel en Rodenrijs, Nieuwstraat 25
Tijd: 14.00 tot 16.30 uur

Leeftijd: 8 - 14 jaar