Codeclub Oostland

Ontdek de wereld van de toekomst!

Het ontwerpen van je eigen computergame of het programmeren van een menselijke robot, dat kan allemaal bij deze versie van de Codeclub!

  1. Bloxels, een game design dat helemaal nieuw is in Nederland. Je bouwt als een echte spelontwikkelaar je eigen level en creëert zo een spannende game met obstakels, vijanden en een eindbaas.
  2. The Joybot is een robot die niet van een echt mens te onderscheiden is. Programmeer de robot zo dat zij precies uitvoert wat je wilt, door de juiste opdrachten te geven. Dat is minder simpel dan je denkt!

 

Tijdens de Codeclub Oostland maken kinderen kennis met de digitale wereld en allerlei mogelijkheden en leren zij zelf computational thinking, onderdeel van de 21e-eeuwse vaardigheden die belangrijk zijn om mee te kunnen in de maatschappij.

Aanmelden is verplicht en kan tot 20 november via t.verspeek@bibliotheekoostland.nl. Vol is vol. Je kunt je aanmelden voor 1 of 2 workshops.  Geef dit duidelijk aan in je mail. Beide workshops worden tweemaal gegeven, van 14.00-15.00 en van 15.15-16.15 uur.

  • Workshop 1: Bloxels
  • Workshop 2: Joybot

Voor de kinderen die zich niet aanmelden voor de workshops valt er ook nog genoeg te zien en te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kleurrijke Appke die in het wild rondloopt en mediawijze vragen beantwoordt, Dash & Dot, Co de Rups en andere robotjes. Dus kom gerust even langs!
Toegang is €2,50  per persoon. Betalen bij binnenkomst (het liefst gepast).

Woensdag 22 november
Locatie: vestiging Berkel en Rodenrijs, Nieuwstraat 25
Tijd: 14.00 tot 16.30 uur

Woensdag 29 november
Locatie: vestiging Pijnacker, Julianalaan 47
Tijd: 14.00 tot 16.30 uur

Leeftijd: 8 - 14 jaar