Yoleo

Lezen met Yoleo is leuk en makkelijk. Tienduizenden kinderen lezen met het online-platform van Yoleo via een medium waar ze dol op zijn: hun computer of iPad. Met meer gemak dan normaal, want boeken worden bij Yoleo met een menselijke stem voorgelezen. En een handig karaokebalkje loopt mee met de tekst in het beeldscherm. Hoe meer je leest, hoe meer punten je verdient. En met die punten verrijk je je eigen online-wereld. Dat motiveert! Zelfs kinderen die moeite hebben met lezen krijgen er zo weer plezier in.

Gratis lezen met Yoleo

Om het unieke Yoleo leesplezier te ervaren is het vanaf dan niet meer nodig om boeken te kopen in de digitale omgeving. Je kunt ze straks online lenen en gratis aan je Yoleo-boekenkast toevoegen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een lidmaatschap en je pasnummer van de bibliotheek. Heb je nog geen bibliotheekabonnement? Geen punt, voor kinderen tot 18 jaar is dat helemaal gratis!

Hieronder vind je een instructie wat je moet doen.

Als je inlogt krijg je vanzelf een scherm te zien waar je kunt kiezen of je lid bent van de bibliotheek of (nog) niet.

Je bent lid van de bibliotheek

Klik op de groene knop 'Ja'.

Vink het blokje aan dat je akkoord gaat met de privacyverklaring en klik daarna op de balk 'inloggen bij de bibliotheek'. Zorg dat je je bibliotheekpasnummer en
het wachtwoord bij de hand hebt. 

Je kunt nu met het pasnummer en wachtwoord van je bibliotheekpas inloggen. Let goed op dat je op ‘pasnummer’ klikt voordat je het pasnummer invoert. Het scherm opent zich namelijk met het veld waar een e-mailadres kan worden ingevoerd, je moet echter inloggen met je pasnummer en niet met het e-mailadres.

Daarna kom je in je vertrouwde Yoleo-omgeving met jouw eigen boekenplank. Heb je in het verleden al boeken gekocht in Yoleo, dan staan deze nog steeds op je
boekenplank. Maar het mooiste is dat je nu álle boeken in de Yoleo-collectie kunt lenen!

Je kunt 10 boeken tegelijk gedurende 3 weken lenen. Op de boekenplank kun je bij de geleende boeken zien hoeveel dagen je ze nog kunt lenen. Is de uitleenperiode voorbij, dan verdwijnt het boek automatisch van je boekenplank. De door jou gekochte boeken blijven uiteraard in jouw boekenkast staan.

Heb je een boek nog niet uit? Geen probleem! Je kunt het weer opnieuw lenen en verder lezen. Yoleo onthoudt namelijk gewoon waar je bent gebleven. Supermakkelijk toch?

Je bent geen lid van de bibliotheek

Klik op de rode balk 'Nee' (ik ben geen lid van de bibliotheek). Je ziet dan een scherm waarbij je kunt kiezen om lid te worden van de bibliotheek of om gewoon naar jouw Yoleo-pagina te gaan. Als je jonger bent dan 18 jaar kun je, bij bijna alle bibliotheken, gratis lid worden. Je kunt dan alle Yoleo-boeken lenen! Als je geen lid wordt van de bibliotheek kun je natuurlijk nog gewoon jouw eerder gekochte Yoleo-boeken blijven lezen. Je kunt alleen geen nieuwe Yoleo-boeken lenen.

Als je op de gele knop klikt om lid te worden van de bibliotheek, ga je automatisch naar de website van de online bibliotheek waar je informatie vindt over hoe je lid kunt worden van de bibliotheek bij jou in de buurt.

Ben je lid geworden en heb je een pasnummer en wachtwoord? Ga dan op de website van Yoleo naar 'Mijn profiel' door op jouw profielfoto te klikken. Registreer daar bij 'bibliotheekgegevens' jouw pasnummer van de bibliotheek.

Je kunt nu 10 boeken gedurende 3 weken lenen. Op de boekenplank kun je bij de geleende boeken zien hoeveel dagen je ze nog kunt lenen. Is de uitleenperiode voorbij, dan verdwijnt het boek automatisch van je boekenplank.

Heb je het nog niet uit? Geen paniek! Je kunt het boek gewoon weer opnieuw lenen en verder lezen. Yoleo onthoudt namelijk gewoon waar je bent gebleven. Hoe makkelijk is dat!?

Vragen?

Heb je misschien nog vragen of hulp nodig? Neem contact op met de Yoleo-helpdesk: helpdesk@yoleo.nl. Ze helpen je graag.

Yoleo wenst je veel leesplezier!