Jeugd 6-12

Tips voor Thuisblijvers | Ouders en kinderen

Niet naar school en de bibliotheek is gesloten. Iedereen zit bijna de hele dag thuis. Hoe kom je de dag door?! Deze pagina is voor alle ouders en kinderen. Er staan namelijk allerlei digitale bronnen en apps klaar rondom lezen, leren en binnenshuis bezig zijn.Hou deze pagina in de gaten, want als we nieuwe ideeën tegenkomen voegen we die toe. Laatste update: Voorleesestafette, De Pabo Leest Voor.

Digitale Bronnen

Tot en met 28 april zijn alle Bibliotheken gesloten vanwege de meest recente corona-maatregelen. Maar Bibliotheek.nl blijft gewoon 24/7 open! Bekijk hier welke bronnen je allemaal online kunt gebruiken, ook vanuit huis.

Yoleo

Ken je Yoleo? De leesgame voor kinderen die lezen niet zo leuk of moeilijk vinden? De app is te downloaden, waarna je een eigen 'kamer' aanmaakt. Via 'Nieuw boek kopen' is het vervolgens mogelijk om te bladeren in het aanbod maar ook om gericht te zoeken en zo je eigen boekenkast samen te stellen.

Vakantielezen

Lezen in je vakantie? Lekker belangrijk! Ja, zeker belangrijk, want niet lezen tijdens de zomervakantie zorgt evoor dat je terugvalt in leesniveau, soms zelfs meerdere. Daarom is het belangrijk dat je blijft lezen, óók in de vakantie. En een kwartiertje per dag is al genoeg. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van net voordat je gaat slapen.

JuniorWise: voor nieuwsgierige en leesgrage kinderen van 8-12 jaar

JuniorWise

JuniorWise is een portal waar je lekker kunt rondsnuffelen. Met leestips voor en door kinderen, nieuws, lijstjes, filmpjes van Het Klokhuis, een weetjesmachine, Makkelijk Lezen, interviews met schrijvers en Doe-tips!

Jeugdbibliotheek.nl

Let op: reserveren kun je beter via de website van Bibliotheek Oostland doen en niet via Jeugdbibliotheek.nl, omdat daar kosten aan verbonden zijn (terwijl aanvragen binnen onze organisatie gratis is)!

Codeclub Oostland

Codeclub Oostland zijn geregeld terugkerende middagen rond mediawijsheid voor kinderen tot 14 jaar, in vestiging Berkel en Rodenrijs en in Pijnacker.

Speelotheek

Raak je een beetje uitgekeken op je eigen speelgoed? Of wil je kijken of een bepaald spelletje leuk genoeg is om voor je verjaardag te vragen? Dan is de Speel-o-theek een uitkomst! Een ruime collectie aan speelgoed dat je leent, gebruikt en dan weer terugbrengt.

Makkelijk Lezen Plein (MLP)

Freddie de Voorleeshond

Ik vind lezen leuk.nl

Ben je op zoek naar een leuk boek om te lezen, maar heb je eigenlijk geen idee wat jou leuk lijkt? Het is ook erg lastig om een leuk boek uit te kiezen, want er zijn zoveel boeken te vinden in de bibliotheek of boekwinkel. Niet iedereen houdt van dezelfde boeken, dus wat je vrienden leuk vinden, vind jij misschien helemaal niets. Wat kun je dan doen? 

Makkelijk Lezen - Tip 25

Op zoek naar geschikte boeken voor kinderen die niet zo graag uit zichzelf een boek pakken? Hier vind je een aanbod van 25 titels in de leeftijd 7 t/m 12 jaar.

Matilda presenteert...

Vier keer per jaar de leukste leestips voor jou! Is een aanbevolen titel niet in Bibliotheek Oostland aanwezig en vind je dat dat wel zou moeten? We horen het graag!