Jeugd 6-12

Voorleesfilmpjes

Beleef een unieke voorleeservaring

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. De Bibliotheek heeft verschillende filmpjes voor je. Je hoeft alleen maar even in te loggen met je Bibliotheekaccount. Voor kinderen van groep 1-4.

Groep 3 & 4: Vakantielezen

Deze zomer was de Bibliotheek jouw reisleider! Vakantielezen was hét leesprogramma voor groep 3 en 4. Inmiddels is het nieuwe schooljaar begonnen en het programma gesloten.

Het was ontzettend moeilijk om uit de vele inzenders een keuze te maken. Wat hebben de kinderen uit Lansingerland en Pijnacker het goed gedaan! Er is heel veel gelezen en de vele leuke, soms moeilijke opdrachten vormden een uitdaging.

Uiteindelijk is Eeshna Deshmukh uit Pijnacker de gelukkige. Eeshna vond de opdracht om een hut te bouwen in Avonturenland het allerleukst!

Tips voor Thuisblijvers | Ouders en kinderen

Langzamerhand gaat alles terug naar normaal: iedereen weer naar school en ook de bibliotheken gaan een voor een weer open. De thuisblijverspagina was bedoeld om tijdens de quarantaine te helpen het gedwongen thuiszitten wat draaglijker te maken en 'stiekemweg' leuke en nuttige tips aan te leveren om kinderen aan het lezen te krijgen en te houden. Maar ook al mogen we allemaal weer naar buiten, de verzamelde informatie op deze pagina blijft relevant! Er staan namelijk allerlei digitale bronnen en apps op rondom lezen en leren. Dus vanaf nu: ook voor niet-thuisblijvers!

Digitale Bronnen

Bekijk hier welke bronnen je allemaal online kunt gebruiken, ook vanuit huis.

Yoleo

Ken je Yoleo? De leesgame voor kinderen die lezen niet zo leuk of moeilijk vinden? De app is te downloaden, waarna je een eigen 'kamer' aanmaakt. Via 'Nieuw boek kopen' is het vervolgens mogelijk om te bladeren in het aanbod maar ook om gericht te zoeken en zo je eigen boekenkast samen te stellen.

Vakantielezen

Lezen in je vakantie? Lekker belangrijk! Ja, zeker belangrijk, want niet lezen tijdens de zomervakantie zorgt evoor dat je terugvalt in leesniveau, soms zelfs meerdere. Daarom is het belangrijk dat je blijft lezen, óók in de vakantie. En een kwartiertje per dag is al genoeg. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van net voordat je gaat slapen.

JuniorWise: voor nieuwsgierige en leesgrage kinderen van 8-12 jaar

JuniorWise

JuniorWise is een portal waar je lekker kunt rondsnuffelen. Met leestips voor en door kinderen, nieuws, lijstjes, filmpjes van Het Klokhuis, een weetjesmachine, Makkelijk Lezen, interviews met schrijvers en Doe-tips!

www.jeugdbibliotheek.nl

Jeugdbibliotheek.nl

Online zijn alle Bibliotheken gewoon open. Ontdek interessante info en vind een boek dat bij je past!

Let op: reserveren kun je beter via de website van Bibliotheek Oostland doen en niet via Jeugdbibliotheek.nl, omdat daar kosten aan verbonden zijn (terwijl aanvragen binnen onze organisatie gratis is)!

Minecraft Challenge

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? En woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor je: Biebbouwers, de Minecraft Challenge van de bibliotheek. Met iedere maand de kans om een Minecraft-bordspel te winnen. Doe je mee?

Makkelijk Lezen Plein (MLP)

De website MLP is voor iedereen die kinderen met leesproblemen begeleidt, zoals ouders, leerkrachten en bibliothecarissen. Voor kinderen die moeite hebben met lezen is er het Makkelijk Lezen Plein (MLP) in de bibliotheek.
 

Matilda presenteert...

Vier keer per jaar de leukste leestips voor jou! Is een aanbevolen titel niet in Bibliotheek Oostland aanwezig en vind je dat dat wel zou moeten? We horen het graag!

Speelotheek

Spelen is voor kinderen erg belangrijk. Het zorgt niet alleen voor veel plezier maar is tevens goed voor de ontwikkeling van uw kind. In elke fase leert uw kind namelijk weer andere vaardigheden. Speelotheek De Vlieger en Harlekino kunnen hieraan een steentje bijdragen.