Media Ukkie Dagen

Jeugd 0-6 jaar

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?
Van 26 maart t/m 2 april 2021 besteedt de bibliotheek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Landelijke webinar

webinar

Waar moet je op letten bij het kiezen van media voor je kind en hoe zorg je voor de juiste balans? En welke apps, boekjes, filmpjes en liedjes zijn geschikt?

Mediamoment per dag

Mediamomentje

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijg je elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn laagdrempelig en gelijk toepasbaar.

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik. 

Media Ukkie Dagen

media ukkie dagen

Krijg tips en antwoord op vragen, zoals: Hoe kan ik mijn kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg ik voor de juiste balans met en zonder media?

Hoe mediawijs ben jij?

Media Diamant

Het is belangrijk dat jonge kinderen goed begeleid worden bij mediagebruik. Hoe mediawijs ben jij zelf eigenlijk? Doe de test van het NJi.

Mediasmarties

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Boekstart

boekstart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Begin daarom vroeg met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten.

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken en prentenboeken. 

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. De verhalen worden ondersteund door prenten van het boek en klassieke muziek. 

Bereslim

naar bereslim

Interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken met bewegende beelden, muziek en geluidseffecten die de taalontwikkeling van kinderen stimuleren.

Wepboek

naar wepboek

Deze serie geanimeerde prentenboeken stimuleren de taalontwikkeling door gebruik te maken van de mogelijkheden van multimedia bij de verwerking.

De Digitale Voorleestas

digitale voorleestas

Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek. Met geregeld nieuwe prentenboeken.