Jeugd 0-6

Tips voor Thuisblijvers | Ouders en kinderen

Niet naar school en de bibliotheek is gesloten. Iedereen zit bijna de hele dag thuis. Hoe kom je de dag door?! Deze pagina is voor alle ouders en kinderen. Er staan namelijk allerlei digitale bronnen en apps klaar rondom lezen, leren en binnenshuis bezig zijn.Hou deze pagina in de gaten, want als we nieuwe idee├źn tegenkomen voegen we die toe. Laatste update: #thuisopdrachten.

Digitale Bronnen

Tot en met 28 april zijn alle Bibliotheken gesloten vanwege de meest recente corona-maatregelen. Maar Bibliotheek.nl blijft gewoon 24/7 open! Bekijk hier welke bronnen je allemaal online kunt gebruiken, ook vanuit huis.

Speelochtenden in Pijnacker

Deze speelochtenden zijn gezellige bijeenkomsten waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en peuters met elkaar kunnen spelen. Er wordt voorgelezen en we zingen samen liedjes.

Vanaf januari is er iedere vierde woensdag van de maand een speelochtend in Berkel en Rodenrijs.

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress Oostland ondersteunt de taalontwikkeling van kinderen tussen 2 en 8 jaar, verrijkt de taalomgeving thuis en stelt ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen op hun eigen manier te stimuleren. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme omgeving.

Kinderen groeien op in een wereld vol media. Wat is de rol van de professional?

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

Speelotheek

Spelen is voor kinderen erg belangrijk. Het zorgt niet alleen voor veel plezier maar is tevens goed voor de ontwikkeling van uw kind. In elke fase leert uw kind namelijk weer andere vaardigheden. Speelotheek De Vlieger en Harlekino kunnen hieraan een steentje bijdragen.

De Voorleeshoek

Vanaf januari 2018 is het totale aanbod van voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek te bekijken voor bibliotheekleden. Ouders en kinderen kunnen in de bibliotheek naar de voorleesfilmpjes kijken of thuis inloggen met hun lidmaatschapsnummer en zullen zo elke week verrast worden met nieuwe verhalen.

Tom en Pippo

Tom en Pippo biedt vier keer per jaar leuke leestips voor peuters en kleuters. Er is geen garantie dat de aanbevolen titels in Bibliotheek Oostland aanwezig zijn. Aanschafsuggestie? We horen het graag!
 

Vertelplaten

Bibliotheek Oostland heeft een grote collectie vertelplaten, die gratis worden uitgeleend aan kinderdagverblijven, BSO, peuterspeelzalen en basisscholen, maar ook aan particulieren. Een leuke manier om bijvoorbeeld een kinderpartijtje eens een andere invulling te geven!  

BoekStart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

BoekStart voor jou!