Jeugd 0-6

Voorleesfilmpjes

Beleef een unieke voorleeservaring

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. De Bibliotheek heeft verschillende filmpjes voor je. Je hoeft alleen maar even in te loggen met je Bibliotheekaccount. Voor kinderen van groep 1-4.

WePboek

Digitale prentenboeken

WePboeken, een serie geanimeerde prentenboeken gemaakt door het Kinderopvangfonds, stimuleren de taalontwikkeling bij peuters en kleuters door gebruik te maken van woorden, beelden, geluiden en de mogelijkheden van multimedia bij de verwerking.

Muziek op schoot digitaal

'Ik hou van jou, tot aan de maan en terug…', de beroemde woorden van Grote Haas wanneer Hazeltje gaat slapen. Hazeltje kan ver kijken en hoog springen om te vertellen hoevéél Hazeltje van Grote Haas houdt. Een actief en lief verhaal dat met vrolijke liedjes, spelletjes en beweging tot leven komt bij de kinderen zelf in de zoom-voorleesochtend van Bibliotheek Oostland. Fijn om te luisteren en vrolijk mee te doen vanuit je huiskamer, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf.

Wij hebben Félice van der Sande van Muziek op Schoot op woensdagochtend 28 oktober uitgenodigd om samen met jullie live via Zoom voor te lezen, muziek te maken en (taal)spelletjes te spelen.

Ga lekker genieten met je dreumes of peuter via je eigen computer, telefoon of tablet. Geef je op via de link.

Tips voor Thuisblijvers | Ouders en kinderen

Langzamerhand gaat alles terug naar normaal: iedereen gaat weer naar school en ook de bibliotheken gaan een voor een weer open. De thuisblijverspagina was bedoeld om tijdens de quarantaine te helpen het gedwongen thuiszitten wat draaglijker te maken en 'stiekemweg' leuke en nuttige tips aan te leveren om kinderen aan het lezen te krijgen en te houden. Maar ook al mogen we allemaal weer naar buiten, de verzamelde informatie op deze pagina blijft relevant! Er staan namelijk allerlei digitale bronnen en apps op rondom lezen en leren. Dus vanaf nu: ook voor niet-thuisblijvers!

Digitale Bronnen

Bekijk hier welke bronnen je allemaal online kunt gebruiken, ook vanuit huis.

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress Oostland ondersteunt de taalontwikkeling van kinderen tussen 4 en 8 jaar, verrijkt de taalomgeving thuis en stelt ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen op hun eigen manier te stimuleren. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme omgeving.

Speelotheek

Spelen is voor kinderen erg belangrijk. Het zorgt niet alleen voor veel plezier maar is tevens goed voor de ontwikkeling van uw kind. In elke fase leert uw kind namelijk weer andere vaardigheden. Speelotheek De Vlieger en Harlekino kunnen hieraan een steentje bijdragen.

Tom en Pippo

Tom en Pippo biedt vier keer per jaar leuke leestips voor peuters en kleuters. Er is geen garantie dat de aanbevolen titels in Bibliotheek Oostland aanwezig zijn. Aanschafsuggestie? We horen het graag!
 

BoekStart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Blader in BoekStart voor jou!

boekstart voor jou nummer 22

E-Magazine 'BoekStart voor jou!' is een digitale brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen, multimedia en met links naar filmpjes en achtergrondinformatie. 

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

De Voorleeshoek

Vanaf januari 2018 is het totale aanbod van voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek te bekijken voor bibliotheekleden. Ouders en kinderen kunnen in de bibliotheek naar de voorleesfilmpjes kijken of thuis inloggen met hun lidmaatschapsnummer en zullen zo elke week verrast worden met nieuwe verhalen.

Kinderen groeien op in een wereld vol media. Wat is de rol van de professional?

Vertelplaten

Bibliotheek Oostland heeft een grote collectie vertelplaten, die gratis worden uitgeleend aan kinderdagverblijven, BSO, peuterspeelzalen en basisscholen, maar ook aan particulieren. Een leuke manier om bijvoorbeeld een kinderpartijtje eens een andere invulling te geven!