Jeugd 0-6

www.jeugdbibliotheek.nl

De Jeugdbibliotheek is er voor jou. Of je nu op zoek bent naar een lekker leesboek, luisterboek of eBook voor thuis of school. Zoek online een boek dat past bij jouw leeftijd! 

Let op: reserveren kun je beter via de website van Bibliotheek Oostland doen en niet via Jeugdbibliotheek.nl, omdat daar kosten aan verbonden zijn (terwijl aanvragen binnen onze organisatie gratis is)!

Voorleesfilmpjes

Beleef een unieke voorleeservaring

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. De Bibliotheek heeft verschillende filmpjes voor je. Je hoeft alleen maar even in te loggen met je Bibliotheekaccount. Voor kinderen van groep 1-4.

WePboek

Digitale prentenboeken

WePboeken, een serie geanimeerde prentenboeken gemaakt door het Kinderopvangfonds, stimuleren de taalontwikkeling bij peuters en kleuters door gebruik te maken van woorden, beelden, geluiden en de mogelijkheden van multimedia bij de verwerking.

Digitale Bronnen

Bekijk hier welke bronnen je allemaal online kunt gebruiken, ook vanuit huis.

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress Oostland ondersteunt de taalontwikkeling van kinderen tussen 4 en 8 jaar, verrijkt de taalomgeving thuis en stelt ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen op hun eigen manier te stimuleren. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme omgeving.

Tips voor Thuisblijvers | Ouders en kinderen

Tips voor Thuisblijvers maakten we in het voorjaar van 2020, toen corona ons allemaal overviel en we voor het eerst in ons leven wekenlang gedwongen binnen zaten. Ook kinderen, want zelfs de scholen waren een aantal weken gesloten. De thuisblijverspagina was bedoeld om tijdens deze quarantaine te helpen het thuiszitten wat draaglijker te maken en 'stiekemweg' leuke en nuttige tips aan te leveren om kinderen aan het lezen te krijgen en te houden. 

Ook al is de situatie inmiddels iets losser en zijn de scholen weer open, de verzamelde informatie op deze pagina blijft relevant: digitale bronnen en apps rondom lezen en leren. Dus: ook voor niet-thuisblijvers!

Speelotheek

Spelen is voor kinderen erg belangrijk. Het zorgt niet alleen voor veel plezier maar is tevens goed voor de ontwikkeling van uw kind. In elke fase leert uw kind namelijk weer andere vaardigheden. Speelotheek De Vlieger en Harlekino kunnen hieraan een steentje bijdragen.

Tom en Pippo

Tom en Pippo biedt vier keer per jaar leuke leestips voor peuters en kleuters. Er is geen garantie dat de aanbevolen titels in Bibliotheek Oostland aanwezig zijn. Aanschafsuggestie? We horen het graag!
 

'Mijn tuin' Babyboekje van het Jaar

Mijn tuin van schrijfster Marion Billet is verkozen tot BoekStart-Babyboekje van het Jaar 2020.

"Het is superleuk, grappig, origineel…. mijn baby kan geen genoeg van al die geluidjes krijgen… wat een mooie tekeningen…. ik kan het wel honderd keer lezen…"

BoekStart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Blader in BoekStart voor jou!

boekstart voor jou nummer 22

E-Magazine 'BoekStart voor jou!' is een digitale brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen, multimedia en met links naar filmpjes en achtergrondinformatie. 

De Digitale Voorleestas

Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek. Ben je door je eigen prentenboeken heen? Hier vind je elke week nieuwe prentenboeken. 

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

De Voorleeshoek

Vanaf januari 2018 is het totale aanbod van voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek te bekijken voor bibliotheekleden. Ouders en kinderen kunnen in de bibliotheek naar de voorleesfilmpjes kijken of thuis inloggen met hun lidmaatschapsnummer en zullen zo elke week verrast worden met nieuwe verhalen.

Kinderen groeien op in een wereld vol media. Wat is de rol van de professional?

Vertelplaten

Bibliotheek Oostland heeft een grote collectie vertelplaten, die gratis worden uitgeleend aan kinderdagverblijven, BSO, peuterspeelzalen en basisscholen, maar ook aan particulieren. Een leuke manier om bijvoorbeeld een kinderpartijtje eens een andere invulling te geven!