Jeugd 0-6

Muziek op schoot digitaal

“Wie wil er een ritje maken?” vraagt meneer paard. Poes, hond, big en eend willen
dat wel. Klip, klip, klipperdeklop, dat gaat snel!

Wij hebben Félice van der Sande van Muziek op Schoot op 26 augustus uitgenodigd om samen met jullie live via Zoom voor te lezen, muziek te maken en (taal)spelletjes te spelen.

Ga lekker genieten met je dreumes of peuter via je eigen computer, telefoon of tablet. Geef je op voor de link.

Geef een prentenboek cadeau

De leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft als missie om kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Vanaf 12 juni 2020 is dat Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert. Het ligt voor € 2,50 in de boekhandel.

Tips voor Thuisblijvers | Ouders en kinderen

Langzamerhand gaat alles terug naar normaal: iedereen gaat weer naar school en ook de bibliotheken gaan een voor een weer open. De thuisblijverspagina was bedoeld om tijdens de quarantaine te helpen het gedwongen thuiszitten wat draaglijker te maken en 'stiekemweg' leuke en nuttige tips aan te leveren om kinderen aan het lezen te krijgen en te houden. Maar ook al mogen we allemaal weer naar buiten, de verzamelde informatie op deze pagina blijft relevant! Er staan namelijk allerlei digitale bronnen en apps op rondom lezen en leren. Dus vanaf nu: ook voor niet-thuisblijvers!

Digitale Bronnen

Bekijk hier welke bronnen je allemaal online kunt gebruiken, ook vanuit huis.

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress Oostland ondersteunt de taalontwikkeling van kinderen tussen 4 en 8 jaar, verrijkt de taalomgeving thuis en stelt ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen op hun eigen manier te stimuleren. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme omgeving.

Speelotheek

Spelen is voor kinderen erg belangrijk. Het zorgt niet alleen voor veel plezier maar is tevens goed voor de ontwikkeling van uw kind. In elke fase leert uw kind namelijk weer andere vaardigheden. Speelotheek De Vlieger en Harlekino kunnen hieraan een steentje bijdragen.

Tom en Pippo

Tom en Pippo biedt vier keer per jaar leuke leestips voor peuters en kleuters. Er is geen garantie dat de aanbevolen titels in Bibliotheek Oostland aanwezig zijn. Aanschafsuggestie? We horen het graag!
 

BoekStart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Blader in BoekStart voor jou!

boekstart voor jou nummer 22

E-Magazine 'BoekStart voor jou!' is een digitale brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen, multimedia en met links naar filmpjes en achtergrondinformatie. 

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

De Voorleeshoek

Vanaf januari 2018 is het totale aanbod van voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek te bekijken voor bibliotheekleden. Ouders en kinderen kunnen in de bibliotheek naar de voorleesfilmpjes kijken of thuis inloggen met hun lidmaatschapsnummer en zullen zo elke week verrast worden met nieuwe verhalen.

Kinderen groeien op in een wereld vol media. Wat is de rol van de professional?

Vertelplaten

Bibliotheek Oostland heeft een grote collectie vertelplaten, die gratis worden uitgeleend aan kinderdagverblijven, BSO, peuterspeelzalen en basisscholen, maar ook aan particulieren. Een leuke manier om bijvoorbeeld een kinderpartijtje eens een andere invulling te geven!