• Ik voel een voet

  Vijf dieren gaan midden in de nacht op zoek naar een geheimzinnig, ritselend geluid. Oei wat voel ik daar...? Spannend! Leesbevorderingsproject naar het prentenboek “Ik voel een voet” van Maranka Rinck en Martijn van der Linden. Een boek wat gaat over de zintuigen en het ontdekken dat iets anders is dan het lijkt.

 • Lang Geleden

  Heden en verleden ontmoeten elkaar: Lang Geleden is een lesmodule van Bibliotheek Oostland die sinds het schooljaar 2013-2014 ingezet wordt voor groepen 6 binnen de Cultuurtrein: de E-Lijn. Het project maakt onderdeel uit van de Leerlijn Literatuur.

   

 • Voor leerkrachten

  In de teamtraining ‘Praten over boeken’ nemen trainers Loes Reichenfeld en Liselotte Dessauvagie de leerkrachten van het team mee naar de Boekenkring van Jos Walta en de aanpak van leesbevorderingsexpert Aidan Chambers.

 • Atelier van Katoen

  In vier of vijf lessen maken de kinderen kennis met materialen en technieken die meestal nog onbekend voor hen zijn. Met deze materialen, een leuke opdracht en enthousiaste begeleiding lukt het altijd om de kinderen met veel plezier een kunstwerk te laten maken. Vaak met verrassende resultaten! De kinderen kunnen binnen de opdracht vrij werken en daardoor een echt 'eigen' werkstuk creëren.

 • Voor leerkrachten

  Tijdens de teamtraining voor de leerkrachten besteden we aandacht aan het kijken en praten over kunst. Hoe kun je dat doen met leerlingen van verschillende leeftijden en waar moet je dan rekening mee houden. Maar ook: wat wil je de kinderen eigenlijk leren? Tevens gaan de leerkrachten zelf aan de slag gaan met de materialen waar de kinderen tijdens de gastlessen mee werken.

 • Top op toneel!

  Eindmusical groep 8

  In deze cursus van muziek- en dansschool Jay´s Place bereiden leerlingen van groep 8 zich voor op een topprestatie bij de eindmusical. In de lessen werken de leerlingen vooral aan dans, maar de docent besteedt ook aandacht aan zang en drama, presenteren en rolverdeling. Aan het eind van de cursus staan de kinderen stevig en vol zelfvertrouwen op het podium!

Teamtraining Literatuur op De Poolster

Op 10 november 2014 kwamen Liselotte Dessauvagie en Loes Reichenfeld op basisschool de Poolster voor de teamtraining “Praten over boeken”.  

Cultuurtrein: de E-lijn

Met de Cultuurtrein: de E-lijn werken drie culturele instellingen en vijf basisscholen aan het verbeteren van het cultuuronderwijs op de scholen. Het project maakt deel uit van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Klik hier voor de website van de Cultuurtrein.

Lang Geleden op Het Spectrum

In april 2015 draaide op RKBS Het Spectrum het erfgoed-project Lang Geleden. Groep 6 deed verslag.

Atelier van Katoen op De Winde

Afgelopen jaar heeft groep 4 van OBS De Winde in Nootdorp mogen deelnemen aan de lessen van Atelier van Katoen. Het is altijd een feest om onder de professionele leiding van juffrouw Karen en juffrouw Mylene de mooiste dingen te maken.

Lang Geleden op De Schatkaart

Op CBS de Schatkaart heeft groep 5/6 meegedaan aan het project Lang Geleden. De kinderen komen hier in aanraking met veel verschillende soorten boeken die met geschiedenis te maken hebben. Zij genieten dan ook van de boekenkist in de klas waaruit zij kunnen kiezen.