Primair Onderwijs

Voortgezet Onderwijs

 • Keerpunten in de Wetenschap: Middeleeuwse wetenschap

  Charlie Samuels

  Vroeger noemden mensen de periode tussen het eind van het Romeinse Rijk en de Renaissance de ‘ Donkere Middeleeuwen’. Maar zoals dit boek laat zien vonden in die tijd vele technologische vernieuwingen plaats en begonnen mensen de wereld steeds beter te begrijpen.

  E-book

  Bekijk details van Keerpunten in de Wetenschap: Middeleeuwse wetenschap

 • Technologie in de oudheid: Amerika voor Columbus

  Charlie Samuels

  Piramides waren er niet alleen in het oude Egypte, maar ook in Amerika! Toen Columbus in 1492 de weg naar Amerika ontdekte, bestonden er in Noord- en Zuid-Amerika al steden en machtige staten. De Indianen die daar leefden, bouwden piramides, bruggen en huizen waar je alleen door het dak naar binnen kon. Ze wisten veel over de zon, de sterren en de planeten....

  E-book

  Bekijk details van Technologie in de oudheid: Amerika voor Columbus

 • Groen, Kleuren

  Sarah Schuette

  Onze aarde is vol kleuren. In dit boek lees je alles over groen. Weet jij waar je deze kleur allemaal tegen komt? Groen is overal! In de natuur, in het verkeer, op school en zelfs bij jou in huis! Leer aan de hand van een leuke activiteit hoe jij zelf de kleur groen kunt maken.

  E-book

  Bekijk details van Groen, Kleuren

 • Geit - Dieren van de boerderij

  Geiten zijn boerderijdieren. In dit boek lees hoe ze leven, wat ze eten en hoe ze lammetjes krijgen. En je komt te weten waarom boeren geiten houden.

  E-book

  Bekijk details van Geit - Dieren van de boerderij

 • Keerpunten in de Wetenschap: Revoluties in de wetenschap

  Charlie Samuels

  Tussen 1500 en 1700 probeerden amateurwetenschappers - natuurfilosofen - de processen te begrijpen waarvoor tot dan toe alleen godsdienstige of bijgelovige verklaringen bestonden. Na twee eeuwen van observeren en experimenteren was er een nieuw geloof geboren: het geloof in het potentieel van het menselijk denkvermogen.

  E-book

  Bekijk details van Keerpunten in de Wetenschap: Revoluties in de wetenschap

 • Grote Oceaan

  Louise Spilsbury, Richard Spilsbury

  * Waar ligt het diepste punt op aarde? * Hoe ontstaat een tsunami? * Waarom staan sommige huizen op het strand op palen? Ontdek de allergrootste oceaan op aarde. Lees over de gevaarlijke Ring van Vuur en reis mee naar de drukke haven van Shanghai. En vergeet niet je neus dicht te knijpen bij de grootste vuilnisbelt ter wereld!

  E-book

  Bekijk details van Grote Oceaan

 • Theateracademie.nl - Deel 2

  Sanne de Bakker

  Daantje heeft maar één doel en dat is wereldberoemd worden! Ze is toegelaten tot de Theateracademie en is vast van plan te schitteren en te vlammen. Maar al snel komt ze erachter dat de docenten veel van haar eisen. Ook ontdekt Daantje dat er veel leerlingen op haar school zitten die zo getalenteerd zijn dat ze er zelf superonzeker van wordt. Deze...

  E-book

  Bekijk details van Theateracademie.nl - Deel 2

 • Keerpunten in de wetenschap: Vroege wetenschappen

  Charlie Samuels

  Toen mensen in dorpen gingen wonen, veranderden hun werktuigen, bouwtechnieken en de manier waarop ze hun voedsel verbouwden. Nu proberen wij te achterhalen hoe ze al hun vondsten deden: het wiel, aquaducten met lange bogen, een hefboom waarmee je een schip kunt optillen... Dankzij de uitvinding van het schrift konden mensen hun kennis verder verspreiden.

  E-book

  Bekijk details van Keerpunten in de wetenschap: Vroege wetenschappen

 • Illusionisme - Geheimen van de goochelkunst

  Stephanie Turnbull

  Maak indruk op je vrienden met deze spectaculaire verzameling illusies. Met behulp van duidelijke instructies, ontdek je hoe een lepel buigt met je gedachten, hoe je je duim onmogelijk ver uitrekt, hoe je een broodje door de lucht laat zweven en nog veel meer.

  E-book

  Bekijk details van Illusionisme - Geheimen van de goochelkunst

 • Kaas en de evolutietheorie

  Bas Haring

  Kaas en de evolutietheorie vertelt hoe de evolutietheorie van Charles Darwin een licht werpt op alledaagse vragen als: Waarom sterven wij? Wat is goed en kwaad? Hoe is kaas uitgevonden? Deel één gaat over de evolutietheorie zelf: niet over fossielen, dinosaurussen en Neanderthalers, maar over de mechanismen van de evolutie. Hoe werkt de evolutie? En...

  E-book

  Bekijk details van Kaas en de evolutietheorie

 • Expeditie berg - Outdoor avontuur

  Neil Champion

  Al heel lang vinden mensen het een hele uitdaging om hoge bergen en steile rotsen te beklimmen. In dit boek kom je alles te weten over deze avontuurlijke sport. Je leest welke uitrusting je nodig hebt en hoe je veilig klimt, ook in mist en extreme kou. Er staan in dit boek ook waargebeurde verhalen van bergbeklimmers die zich uit gevaarlijke situaties...

  E-book

  Bekijk details van Expeditie berg - Outdoor avontuur

 • Alleseters, Wat dieren eten

  James Benefield

  In dit boek kom je te weten wat alleseters eten en wat de kenmerken van deze dieren zijn, zoals de vorm van hun tanden en de stand van hun ogen.

  E-book

  Bekijk details van Alleseters, Wat dieren eten

 • Duitsland, Land inzicht

  Mary Colson

  In dit boek wordt Duitsland bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Er wordt gekeken naar de natuur, naar politiek, economie, geschiedenis, onderwijs, cultuur, en zo verder. Het boek staat vol interessante feitjes en prachtige foto’s die typerend zijn voor het land.

  E-book

  Bekijk details van Duitsland, Land inzicht

 • Lucas en Lola op reis door Frankrijk

  Mayke Morsink

  In "Lucas & Lola op reis door Frankrijk" komen kinderen alles te weten over het land, de Fransen en de geschiedenis. Waarom bijvoorbeeld Parijs de stad van de liefde wordt genoemd, hoe een Franse schooldag eruit ziet en wat de eetgewoontes zijn. Ook kunnen ze per regio opzoeken waar de beste zwembaden, pretparken en dierentuinen zijn. Daarnaast staan...

  E-book

  Bekijk details van Lucas en Lola op reis door Frankrijk

 • Takelen met Robbie en Robine, Maak je eigen machines

  Gerry Bailey

  Hoe kun je zware gewichten met gemak optillen? Gewoon, met een katrol. En hoe maak je zelf een katrol? Heel eenvoudig. Let goed op hoe Robbie en Robine een katrol maken. Dan kun je het zelf ook!

  E-book

  Bekijk details van Takelen met Robbie en Robine, Maak je eigen machines

 • De ontdekking van...Noord-Amerika

  Tim Cooke

  Noord-Amerika was al bewoond toen Christoffel Columbus er in 1492 voet aan wal zette. Hij dacht dat hij in Indië was, maar hij had zonder dat hij het wist Amerika ontdekt voor de Europeanen. Die zagen het gebied als hun Nieuwe Wereld, een wereld om rijk van te worden. In de 16e en 17e eeuw waagden steeds meer Europese avonturiers zich de Atlantische...

  E-book

  Bekijk details van De ontdekking van...Noord-Amerika

 • Vintage style guide

  Sugarcoated Pictures

  Iedere vrouw een VAMP! In de Vintage styleguide leer je hoe je jezelf helemaal kan omtoveren tot een classy, vintage pin-up. Vind je dat je heupen te rond zijn, of dat je te grote of te kleine borsten hebt? Niet wegmoffelen maar vieren! Met deze geweldige gids heb je niet langer een excuus om kleurloos door het leven te gaan! Met krulspelden, wat...

  E-book

  Bekijk details van Vintage style guide

 • Wat leeft er in de sneeuw?

  John-Paul Wilkins

  Ook in de sneeuw leven heel veel planten en dieren. Ze zijn goed aangepast aan de koude, witte wereld waarin ze leven. Kleine bloemen draaien zich naar de zon en vangen door hun vorm veel zonlicht op. Dieren hebben een dikke, witte vacht. Daardoor blijven ze warm en vallen ze niet op.

  E-book

  Bekijk details van Wat leeft er in de sneeuw?

 • Levensloop van een vlinder

  Charlotte Guillain

  - Hoe verandert een rups in een vlinder? - Hoe heten de lichaamsdelen van een vlinder? - Hoe lang leeft een vlinder? In Levensloop van een vlinder ontdek je hoe een vlinder verandert. Eerst is hij een eitje, dan wordt hij een rups en dan een heel mooie vlinder!

  E-book

  Bekijk details van Levensloop van een vlinder

 • Keerpunten in de Wetenschap: Van fotografie tot elektriciteit

  Charlie Samuels

  De 19e eeuw was het tijdperk waarin mensen allerlei machines voor zich lieten werken. De motor in auto’s, het eerste zweefvliegtuig: de ontdekkingen tuimelden over elkaar heen. Intussen gingen wetenschappers ook door met onderzoek rond dieper liggende vragen. Wat is elektriciteit? Hoe oud is de aarde? En wie waren de voorouders van de mens?

  E-book

  Bekijk details van Keerpunten in de Wetenschap: Van fotografie tot elektriciteit