Primair Onderwijs

Voortgezet Onderwijs

 • Antarctica

  Emily Sohn

  Izzy Soto wordt door haar baas op pad gestuurd voor een nieuwe missie. Haar collega's Greg en Sheila, die werken op een onderzoeksstation op Antarctica, zijn vermist! Izzy moet het reddingsteam leiden. Dankzij een bijzonder apparaat, de W.I.T.T., reist ze vliegensvlug naar het verre, koude continent rond de Zuidpool.

  E-book

  Bekijk details van Antarctica

 • Skiën en snowboarden

  Stephanie Turnbull

  Kun jij het aan om met duizelingwekkende snelheid van steile hellingen omlaag zoeven? Ben je niet bang voor een beetje kou? Lees dan dit boek!

  E-book

  Bekijk details van Skiën en snowboarden

 • IJsland

  Melanie Waldron

  In dit boek wordt IJsland bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Er wordt gekeken naar de natuur, naar politiek, economie, geschiedenis, onderwijs, cultuur, en zo verder. Het boek staat vol interessante feitjes en prachtige foto’s die typerend zijn voor het land.

  E-book

  Bekijk details van IJsland

 • Wat leeft er op het strand?

  John-Paul Wilkins

  Planten die vlak bij zee groeien, kunnen tegen harde wind en zout zeewater. Sommige stranddieren graven een holletje in het zand om in te wonen. Vogels hebben lange poten waarmee ze in het water kunnen staan. Planten en dieren op het strand zijn goed aangepast aan het leven vlak bij zee.

  E-book

  Bekijk details van Wat leeft er op het strand?

 • Het digitale tijdperk

  Charlie Samuels

  De allergrootste ontwikkeling van de laatste decennia van de 20ste eeuw was de opkomst van de computer en het internet. Auto’s, spelletjes, leermiddelen... zelfs in huishoudelijke apparaten werden microchips ingebouwd. Maar er waren ook andere ontwikkelingen. Zo werd de verzameling van menselijke genen in kaart gebracht, het genoom.

  E-book

  Bekijk details van Het digitale tijdperk

 • Nijlpaard

  Stephanie Turnbull

  Grote beesten zijn spannend. Bijvoorbeeld nijlpaarden. Want die zijn kolossaal! Na olifanten en neushoorns zijn nijlpaarden de grootste landdieren. Ze hebben een gigantische bek en sterke kaken. Daarmee kunnen ze een krokodil vermorzelen. Nijlpaarden luieren graag in ondiepe rivieren. Dan verdwijnen ze bijna helemaal onder water. Waar en hoe leven...

  E-book

  Bekijk details van Nijlpaard

 • Wat leeft er in de sneeuw?

  John-Paul Wilkins

  Ook in de sneeuw leven heel veel planten en dieren. Ze zijn goed aangepast aan de koude, witte wereld waarin ze leven. Kleine bloemen draaien zich naar de zon en vangen door hun vorm veel zonlicht op. Dieren hebben een dikke, witte vacht. Daardoor blijven ze warm en vallen ze niet op.

  E-book

  Bekijk details van Wat leeft er in de sneeuw?

 • Friet in de kliniek

  Marit Brugman

  Positief verhaal over de strijd tegen anorexia. Friet in de kliniek is het autobiografische boek van Marit Brugman over haar herstel van anorexia. In tegenstelling tot de vele boeken die eerder over de ziekte zijn verschenen, wordt in Friet in de kliniek op een positieve, hoopgevende manier het proces van beter worden beschreven. Met de nodige zelfspot...

  E-book

  Bekijk details van Friet in de kliniek

 • Ik ben Malala

  Malala Yousafzai, Patricia McCormick

  In `Ik ben Malala (voor jongeren) schrijft Malala Yousafzai het verhaal van haar strijd voor onderwijs voor iedereen. In zeer korte tijd groeide ze uit tot een internationaal symbool van vreedzaam protest en in 2014 werd ze winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede. Zij was nog maar tien jaar oud toen de Taliban de macht overnam in de plaats waar zij...

  E-book

  Bekijk details van Ik ben Malala

 • Spionnen

  Jim Pipe

  Lees over spionnen en hun geheimzinnige wereld! De kaders Topgeheim vertellen je over de trucs die spionnen gebruiken om onopgemerkt te blijven. Lees over de dodelijke apparaatjes die geheime diensten hebben uitgevonden, van een giftige paraplu tot een sigaar met bacteriën!

  E-book

  Bekijk details van Spionnen

 • Oranje

  Sarah Schuette

  Onze aarde is vol kleuren. In dit boek lees je alles over oranje. Weet jij waar je deze kleur allemaal tegen komt? Oranje is overal! In de natuur, in het verkeer, op school en zelfs bij jou in huis! Leer aan de hand van een leuke activiteit hoe jij zelf de kleur oranje kunt maken.

  E-book

  Bekijk details van Oranje

 • Omgeving

  Chris Oxlade

  LWM198 - Omgeving 9789461752307 Hoeveel water gebruiken mensen per dag in verschillende landen van de wereld? En hoeveel energie verbruikt de tv? In de serie Infographics maken nieuwsgierige lezers kennis met deze kleurrijke, leuke en informatieve afbeeldingen. Omgeving Infographics gaat over watergebruik, elektriciteit, recycling, afval en...

  E-book

  Bekijk details van Omgeving

 • Het meisje met de hoge hakken

  Klaas de Jong

  Het meisje met de hoge hakken gaat over jongeren (12-18 jaar) die ziek zijn, maar laten zien dat ziek zijn erbij hoort en dat je minder bang en onzeker bent als je meer van je ziekte af weet. Hun belevingswereld staat daarbij centraal. Aan de hand van zes cases komen de belangrijkste organen en lichaamsfuncties aan bod. De lezer gaat mee naar de dokter...

  E-book

  Bekijk details van Het meisje met de hoge hakken

 • Hetty

  Hetty Verolme

  ‘Hetty’ van Hetty Verolome is een aangrijpend, waargebeurd verhaal over de Tweede Wereldoorlog. In deze young-adult editie van haar boek ‘De kleine moeder van Bergen-Belsen’ vertelt ze hoe ze als veertienjarig meisje Bergen-Belsen overleefde. Hetty is nog maar een meisje als zij samen met haar ouders en haar broertjes naar Bergen-Belsen wordt gedeporteerd....

  E-book

  Bekijk details van Hetty

 • Wielrennen hi-tech

  Suzanne Slade

  Wist je dat racefietsen niet van metaal worden gemaakt maar van koolstof? Of waarom een racefiets zo veel versnellingen heeft? Weet je wat wielrenners eten en waarom? Je leest het allemaal in Wielrennen hi-tech.

  E-book

  Bekijk details van Wielrennen hi-tech

 • Lichaamsdelen van zoogdieren

  Clare Lewis

  In de serie Onder de loep leer je veel over de lichaamsdelen van allerlei groepen dieren. In elk boek wordt uitgelegd hoe de verschillende lichaamsdelen eruitzien en waar ze voor dienen. Je leest en ziet ook hoe lichaamsdelen verschillen tussen diersoorten en hoe ze nodig zijn om te overleven. Dit boek gaat over lichaamsdelen van zoogdieren.

  E-book

  Bekijk details van Lichaamsdelen van zoogdieren

 • Expeditie berg

  Neil Champion

  Al heel lang vinden mensen het een hele uitdaging om hoge bergen en steile rotsen te beklimmen. In dit boek kom je alles te weten over deze avontuurlijke sport. Je leest welke uitrusting je nodig hebt en hoe je veilig klimt, ook in mist en extreme kou. Er staan in dit boek ook waargebeurde verhalen van bergbeklimmers die zich uit gevaarlijke situaties...

  E-book

  Bekijk details van Expeditie berg

 • Grotonderzoek

  Stephanie Turnbull

  Vind je het spannend om je in een vreemde, fantastische ondergrondse wereld te wagen? Lijkt het je wel wat om grotten te verkennen? Lees dan dit boek!

  E-book

  Bekijk details van Grotonderzoek

 • Revoluties in de wetenschap

  Charlie Samuels

  Tussen 1500 en 1700 probeerden amateurwetenschappers - natuurfilosofen - de processen te begrijpen waarvoor tot dan toe alleen godsdienstige of bijgelovige verklaringen bestonden. Na twee eeuwen van observeren en experimenteren was er een nieuw geloof geboren: het geloof in het potentieel van het menselijk denkvermogen.

  E-book

  Bekijk details van Revoluties in de wetenschap

 • Stuntteams

  Jim Pipe

  Ontmoet mensen die de dood tarten, voor de lol! De kaders Stuntvaardigheden vertellen je over de trucs die experts gebruiken om ongelooflijke stunts veilig uit te voeren. Lees over koordlopers, ontsnappingskunstenaars, motorspringers en een auto die zeven keer over de kop ging.

  E-book

  Bekijk details van Stuntteams

Kinderopvang

Openingstijden vandaag

Berkel en Rodenrijs
10:00 - 20:00
Pijnacker
10:00 - 20:00
Bergschenhoek, Ontmoet!
09:00 - 18:00
Bleiswijk 't Web
10:00 - 13:00
Servicepunt Nootdorp
14:00 - 17:30
Jeugdpunt Delfgauw
14:00 - 16:00
Bergschenhoek, Jeugdpunt Driesprong
15:00 - 17:00
12:00 - 16:00
10:00 - 12:00