Primair Onderwijs

Voortgezet Onderwijs

 • Nijlpaard

  Stephanie Turnbull

  Grote beesten zijn spannend. Bijvoorbeeld nijlpaarden. Want die zijn kolossaal! Na olifanten en neushoorns zijn nijlpaarden de grootste landdieren. Ze hebben een gigantische bek en sterke kaken. Daarmee kunnen ze een krokodil vermorzelen. Nijlpaarden luieren graag in ondiepe rivieren. Dan verdwijnen ze bijna helemaal onder water. Waar en hoe leven...

  E-book

  Bekijk details van Nijlpaard

 • De ontdekking van...De Noordpool en de Zuidpool

  Tim Cooke

  De Noordpool en de Zuidpool horen tot de meest onherbergzame plekken op aarde. Het waren de laatste gebieden waar Europese ontdekkingsreizigers naartoe trokken. Er viel niet veel te halen, en vaarroutes waren een groot deel van het jaar dichtgevroren. De belangrijkste reden om de gebieden te verkennen was sensatie: wie zou als eerste een vlag planten...

  E-book

  Bekijk details van De ontdekking van...De Noordpool en de Zuidpool

 • Middeleeuwse wetenschap

  Charlie Samuels

  Vroeger noemden mensen de periode tussen het eind van het Romeinse Rijk en de Renaissance de ‘ Donkere Middeleeuwen’. Maar zoals dit boek laat zien vonden in die tijd vele technologische vernieuwingen plaats en begonnen mensen de wereld steeds beter te begrijpen.

  E-book

  Bekijk details van Middeleeuwse wetenschap

 • Hoe werkt een trein?

  Sarah Eason

  Heb je altijd al willen weten hoe een hogesnelheidstrein precies werkt? In dit boek ontdek je het allemaal! Je ziet hoe de motor werkt, de seinen, de remmen enzovoort. Maar je leest ook hoe de trein is ontstaan, hoe veilig een hogesnelheidstrein is en hoe treinen er in de toekomsst zullen uitzien.

  E-book

  Bekijk details van Hoe werkt een trein?

 • Dat zou ik nooit doen

  Bette Westera, Naomi Tieman

  Dat zou ík nooit doen! behandelt een breed scala aan psychologische onderwerpen en sluit tegelijkertijd goed aan bij de leefwereld van kinderen. Hoe ga jij om met anderen? Hoeveel invloed heb je op de wereld om je heen? Je ziet lang niet alles wat er te zien valt, maar soms merk je juist meer op dan je denkt. Zijn ooggetuigen eigenlijk wel zo betrouwbaar?...

  E-book

  Bekijk details van Dat zou ik nooit doen

 • Alle mensen

  Andre Troost

  Dit ebook is een PDF. Deze verhalen gaan over mensen die leefden in het oude Israël en die een rol speelden in de weg die God ging met zijn volk. De Bijbel is een verhaal over God en over mensen en daarom is deze kinderbijbel opgezet rond bijbelse personen. Wie hen ontmoet, leert niet alleen hun leven kennen, maar bovenal God. Elk verhaal beslaat...

  E-book

  Bekijk details van Alle mensen

 • Illusionisme

  Stephanie Turnbull

  Maak indruk op je vrienden met deze spectaculaire verzameling illusies. Met behulp van duidelijke instructies, ontdek je hoe een lepel buigt met je gedachten, hoe je je duim onmogelijk ver uitrekt, hoe je een broodje door de lucht laat zweven en nog veel meer.

  E-book

  Bekijk details van Illusionisme

 • De ontdekking van...Afrika

  Tim Cooke

  Al vroeg in de zestiende eeuw werden ontdekkingsreizigers aangetrokken door het ‘donkere continent’ Afrika. Het was een ontoegankelijk gebied van woestijnen, bergen en regenwouden. Door de verkenning van grote rivieren als de Nijl en de Niger ontstond in de negentiende eeuw langzaamaan een beeld van het enorme continent. Het bleef niet bij verkennen....

  E-book

  Bekijk details van De ontdekking van...Afrika

 • Omgeving

  Chris Oxlade

  LWM198 - Omgeving 9789461752307 Hoeveel water gebruiken mensen per dag in verschillende landen van de wereld? En hoeveel energie verbruikt de tv? In de serie Infographics maken nieuwsgierige lezers kennis met deze kleurrijke, leuke en informatieve afbeeldingen. Omgeving Infographics gaat over watergebruik, elektriciteit, recycling, afval en...

  E-book

  Bekijk details van Omgeving

 • Robots, net mensen

  Kathryn Clay

  Sommige robots zien eruit als mensen - niet alleen in games, maar ook in het echt! Al lang geleden waren er bewegende poppen die muziek maakten, tekenden en schreven. Tegenwoordig zijn er mensachtige robots die gasten ontvangen, les geven, pakjes bezorgen en meehelpen in een ruimtestation. Lees er alles over in Robots, net mensen.

  E-book

  Bekijk details van Robots, net mensen

 • Zomer

  S. Turnbull

  Elk jaar bestaat uit vier seizoenen. Na de lente komt de zomer. Tuinen schitteren van kleuren. Insecten gaan op zoek naar nectar en alle dieren genieten van de warme stralen van de zon.

  E-book

  Bekijk details van Zomer

 • Robots bouwen voor kids voor Dummies

  Gordon McComb

  Met dit boek leer je op de leukste manier robots maken: je bouwt ze helemaal zelf! Het bevat vier coole projecten waarin je van alledaagse artikelen en oud speelgoed je eigen robots bouwt. Je leert de basis van robotica met eenvoudige en makkelijk te volgen opdrachtjes. Door de levendige, kleurrijke afbeeldingen zul je je ogen niet van het boek kunnen...

  E-book

  Bekijk details van Robots bouwen voor kids voor Dummies

 • Het Atoomtijdperk

  Charlie Samuels

  In de eerste helft van de 20ste eeuw bracht de wetenschap grote veranderingen teweeg in de levens van mensen. Nieuwe vormen van vervoer maakten de wereld kleiner. Massacommunicatie bracht mensen dichter bij elkaar. Wetenschappers onderzochten de mogelijkheden van deeltjes die zo klein waren dat niemand ze ooit had gezien.

  E-book

  Bekijk details van Het Atoomtijdperk

 • Helikopterpiloot

  Angela Royston

  • Hoeveel motoren heeft een helikopter? • Is het moeilijk om een helikopter te besturen? • Wat is een reddingstakel? In dit boek vertelt een helikopterpiloot over zijn werk. Hij houdt een week lang een dagboek bij. Je leest hoe hij piloot is geworden. En hoe het is om een helikopter te besturen in de storm.

  E-book

  Bekijk details van Helikopterpiloot

 • De Berg op met Robbie en Robine

  Gerry Bailey

  Iets naar boven dragen is zwaar! Hoe steiler de helling, hoe zwaarder. Dus… hoe minder steil de helling, hoe lichter! Met hellingen kun je leuke dingen doen: glijbaantje spelen, een roltrap bouwen, een knikkerbaan maken... Let goed op hoe Robbie en Robine dat doen. Dan kun je het zelf ook!

  E-book

  Bekijk details van De Berg op met Robbie en Robine

 • Hoe werkt een raket?

  Sarah Eason

  Heb je altijd al willen weten hoe een helikopter precies werkt? In dit boek ontdek je het allemaal! Je ziet hoe de rotors werken, hoe de kracht van de lucht wordt gebruikt enzovoort. Maar je leest ook hoe de helikopter is ontstaan, welke soorten helikopters er zijn en hoe helikopters er in de toekomst zullen uitzien.

  E-book

  Bekijk details van Hoe werkt een raket?

 • Groen

  Sarah Schuette

  Onze aarde is vol kleuren. In dit boek lees je alles over groen. Weet jij waar je deze kleur allemaal tegen komt? Groen is overal! In de natuur, in het verkeer, op school en zelfs bij jou in huis! Leer aan de hand van een leuke activiteit hoe jij zelf de kleur groen kunt maken.

  E-book

  Bekijk details van Groen

 • Lichaamsdelen van vissen

  Clare Lewis

  In de serie Onder de loep leer je veel over de lichaamsdelen van allerlei groepen dieren. In elk boek wordt uitgelegd hoe de verschillende lichaamsdelen eruitzien en waar ze voor dienen. Je leest en ziet ook hoe lichaamsdelen verschillen tussen diersoorten en hoe ze nodig zijn om te overleven. Dit boek gaat over lichaamsdelen van vissen.

  E-book

  Bekijk details van Lichaamsdelen van vissen

 • Irak

  Paul Mason

  In dit boek wordt Irak bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Er wordt gekeken naar de natuur, naar politiek, economie, geschiedenis, onderwijs, cultuur, en zo verder. Het boek staat vol interessante feitjes en prachtige foto’s die typerend zijn voor het land.

  E-book

  Bekijk details van Irak

 • Hoe werkt een raket?

  Sarah Eason

  Heb je altijd al willen weten hoe een raket precies werkt? In dit boek ontdek je het allemaal! Je leert welke brandstof raketten gebruiken, waarvoor ze in de ruimtevaart worden gebruikt enzovoort. Maar je leest ook hoe raketten er in de toekomst zullen uitzien.

  E-book

  Bekijk details van Hoe werkt een raket?

Kinderopvang

Ik vind lezen leuk.nl

Ben je op zoek naar een geschikt boek voor je leerlingen? Het is lastig om een leuk boek uit te kiezen, want er zijn zoveel boeken te vinden in de bibliotheek of boekwinkel. Niet iedereen houdt van dezelfde boeken, dus wat de ene leerling leuk vindt, vindt de andere leerling misschien helemaal niets. De informatie op deze website is voor leerkrachten van basisschool en middelbare school.

Openingstijden vandaag

Berkel en Rodenrijs
10:00 - 20:00
Pijnacker
10:00 - 20:00
Bergschenhoek, Ontmoet!
09:00 - 17:00
Bleiswijk, 't Web
14:00 - 17:30
Nootdorp, Servicepunt
12:00 - 17:30
Delfgauw, Jeugdpunt Triangel
14:00 - 16:00
Bergschenhoek, Jeugdpunt Driesprong
12:00 - 16:00