Primair Onderwijs

Voortgezet Onderwijs

 • Grote Beesten: Kangoeroe

  Stephanie Turnbull

  Grote beesten zijn spannend. Bijvoorbeeld kangoeroes. Want die zijn reusachtig! De grootste kangoeroes zijn groter dan een volwassen mens. Ze gebruiken hun sterke achterpoten en grote voeten om reuzensprongen te maken. Kangoeroes kunnen lange afstanden afleggen zonder moe te worden. Waar en hoe leven kangoeroes? En hoe brengen ze hun jongen groot?

  E-book

  Bekijk details van Grote Beesten: Kangoeroe

 • Olifant - Grote Beesten

  Stephanie Turnbull

  Een olifant is ENORM groot. Een olifant heeft een lange, sterke slurf en grote slagtanden. En hij weegt evenveel als vier auto's. In dit boek lees je alles over de olifant. In duidelijke tekst met mooie foto's. Het boek laat zien waar en hoe deze spannende dieren leven. Je ontdekt ook wat ze eten en hoe ze hun jongen opvoeden.

  E-book

  Bekijk details van Olifant - Grote Beesten

 • Technologie in de oudheid: De Romeinen

  Charlie Samuels

  Grote sportstadions zijn niets nieuws. De Romeinen bouwden ze al! Van geen enkel volk hebben wij zo veel geleerd als van de Romeinen. Wij schrijven bijvoorbeeld met Romeinse letters. En we geven de datum aan met de Romeinse kalender. De Romeinen vonden de baksteen uit en de cement. Daarmee bouwden ze flatgebouwen, gebouwen met hoge koepels zonder pilaren...

  E-book

  Bekijk details van Technologie in de oudheid: De Romeinen

 • Oranje, Kleuren

  Sarah Schuette

  Onze aarde is vol kleuren. In dit boek lees je alles over oranje. Weet jij waar je deze kleur allemaal tegen komt? Oranje is overal! In de natuur, in het verkeer, op school en zelfs bij jou in huis! Leer aan de hand van een leuke activiteit hoe jij zelf de kleur oranje kunt maken.

  E-book

  Bekijk details van Oranje, Kleuren

 • Keerpunten in de Wetenschap: Het Atoomtijdperk

  Charlie Samuels

  In de eerste helft van de 20ste eeuw bracht de wetenschap grote veranderingen teweeg in de levens van mensen. Nieuwe vormen van vervoer maakten de wereld kleiner. Massacommunicatie bracht mensen dichter bij elkaar. Wetenschappers onderzochten de mogelijkheden van deeltjes die zo klein waren dat niemand ze ooit had gezien.

  E-book

  Bekijk details van Keerpunten in de Wetenschap: Het Atoomtijdperk

 • Mexico, Land inzicht

  Ali Brownlie Bojang

  In dit boek wordt Mexico bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Er wordt gekeken naar de natuur, naar politiek, economie, geschiedenis, onderwijs, cultuur, en zo verder. Het boek staat vol interessante feitjes en prachtige foto’s die typerend zijn voor het land.

  E-book

  Bekijk details van Mexico, Land inzicht

 • Bruin, Kleuren

  Michael Dahl

  Onze aarde is vol kleuren. In dit boek lees je alles over bruin. Weet jij waar je deze kleur allemaal tegen komt? Bruin is overal! In de natuur, in het verkeer, op school en zelfs bij jou in huis! Leer aan de hand van een leuke activiteit hoe jij met een potje bruine pindakaas je eigen boetseerklei kan maken.

  E-book

  Bekijk details van Bruin, Kleuren

 • Close-up trucs - Geheimen van de goochelkunst

  Stephanie Turnbull

  Maak indruk op je vrienden met deze spectaculaire verzameling close-up trucs. De duidelijke instructies leggen je uit hoe je een glas door de tafel laat smelten, hoe de beroemde truc met de beker en de balletjes werkt, hoe je munten laat verdwijnen, en nog veel meer.

  E-book

  Bekijk details van Close-up trucs - Geheimen van de goochelkunst

 • Wat leeft er op het strand?

  John-Paul Wilkins

  Planten die vlak bij zee groeien, kunnen tegen harde wind en zout zeewater. Sommige stranddieren graven een holletje in het zand om in te wonen. Vogels hebben lange poten waarmee ze in het water kunnen staan. Planten en dieren op het strand zijn goed aangepast aan het leven vlak bij zee.

  E-book

  Bekijk details van Wat leeft er op het strand?

 • De ontdekking van...De Noordpool en de Zuidpool

  Tim Cooke

  De Noordpool en de Zuidpool horen tot de meest onherbergzame plekken op aarde. Het waren de laatste gebieden waar Europese ontdekkingsreizigers naartoe trokken. Er viel niet veel te halen, en vaarroutes waren een groot deel van het jaar dichtgevroren. De belangrijkste reden om de gebieden te verkennen was sensatie: wie zou als eerste een vlag planten...

  E-book

  Bekijk details van De ontdekking van...De Noordpool en de Zuidpool

 • Wat leeft er in de tuin?

  John-Paul Wilkins

  Ook in de tuin vinden planten en dieren voedsel en een schuilplaats. Bomen en bloemen, maar ook onkruid. Vogels, wormen en slakken, maar ook eekhoorns. Alle planten en dieren zijn goed aangepast aan het leven in een tuin.

  E-book

  Bekijk details van Wat leeft er in de tuin?

 • Lucas en Lola op reis door Frankrijk

  Mayke Morsink

  In "Lucas & Lola op reis door Frankrijk" komen kinderen alles te weten over het land, de Fransen en de geschiedenis. Waarom bijvoorbeeld Parijs de stad van de liefde wordt genoemd, hoe een Franse schooldag eruit ziet en wat de eetgewoontes zijn. Ook kunnen ze per regio opzoeken waar de beste zwembaden, pretparken en dierentuinen zijn. Daarnaast staan...

  E-book

  Bekijk details van Lucas en Lola op reis door Frankrijk

 • Levensloop van een salamander

  Charlotte Guillain

  - Wat zijn salamanders voor dieren? - Hoe groot kunnen ze worden? - Wat doen ze als er een roofdier op ze af komt? In Levensloop van een salamander ontdek je hoe een salamander verandert. Eerst is hij een eitje. Dan wordt hij een larve en dan pas een salamander!

  E-book

  Bekijk details van Levensloop van een salamander

 • Sylvia leert je zorgen voor je slang

  Isabel Thomas

  - Wat eten slangen? - Waar kun je het beste een slang kopen? - Wanneer moet je je slang naar de dierenarts brengen? Sylvia de slang leert je hoe je voor je nieuwe slang moet zorgen. Zij vertelt je waar je op moet letten als je een slang uitkiest, wat je allemaal nodig hebt en hoe je slang zich snel thuis zal voelen.

  E-book

  Bekijk details van Sylvia leert je zorgen voor je slang

 • Dat zou ik nooit doen

  Bette Westera, Naomi Tieman

  Dat zou ík nooit doen! behandelt een breed scala aan psychologische onderwerpen en sluit tegelijkertijd goed aan bij de leefwereld van kinderen. Hoe ga jij om met anderen? Hoeveel invloed heb je op de wereld om je heen? Je ziet lang niet alles wat er te zien valt, maar soms merk je juist meer op dan je denkt. Zijn ooggetuigen eigenlijk wel zo betrouwbaar?...

  E-book

  Bekijk details van Dat zou ik nooit doen

 • Keerpunten in de Wetenschap: Revoluties in de wetenschap

  Charlie Samuels

  Tussen 1500 en 1700 probeerden amateurwetenschappers - natuurfilosofen - de processen te begrijpen waarvoor tot dan toe alleen godsdienstige of bijgelovige verklaringen bestonden. Na twee eeuwen van observeren en experimenteren was er een nieuw geloof geboren: het geloof in het potentieel van het menselijk denkvermogen.

  E-book

  Bekijk details van Keerpunten in de Wetenschap: Revoluties in de wetenschap

 • Alles wat je wilt weten over Kerst

  Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers, Ellen de Roos

  De kerstperiode is de tijd van gezelligheid, samenzijn, kerstbomen, cadeaus, samen eten en natuurlijk de kerstgedachte. Maar hoe zit dat eigenlijk? Waarom lag Jezus in voederbak? Brengt Jezus vrede? En wat is een maretak ? Waar woont de kerstman? Hoe vieren de Amerikanen kerst? In Alles wat je wilt weten over kerst vind je op de meest uiteenlopende...

  E-book

  Bekijk details van Alles wat je wilt weten over Kerst

 • Een vliegtuig bouwen, Sterk Staaltje Techniek

  Danielle S. Hammelef

  Reusachtige straalvliegtuigen voor passagiers, snelle gevechtsvliegtuigen, gigantische vrachtvliegtuigen... Vliegtuigen brengen ons op nieuwe hoogten. Hoe worden deze verbazingwekkende machines gebouwd? Vind dat maar eens uit!

  E-book

  Bekijk details van Een vliegtuig bouwen, Sterk Staaltje Techniek

 • Snowboarden, Supersnelle Sporten

  Lori Hile

  Wist je dat een van de eerste snowboards gemaakt was van twee aan elkaar gebonden ski’s? Of dat er wel vijf verschillende soorten sneeuw bestaan? Weet je wat snowboarders eten en drinken, en waarom? Je leest het allemaal in Snowboarden hi-tech.

  E-book

  Bekijk details van Snowboarden, Supersnelle Sporten

 • Expeditie berg - Outdoor avontuur

  Neil Champion

  Al heel lang vinden mensen het een hele uitdaging om hoge bergen en steile rotsen te beklimmen. In dit boek kom je alles te weten over deze avontuurlijke sport. Je leest welke uitrusting je nodig hebt en hoe je veilig klimt, ook in mist en extreme kou. Er staan in dit boek ook waargebeurde verhalen van bergbeklimmers die zich uit gevaarlijke situaties...

  E-book

  Bekijk details van Expeditie berg - Outdoor avontuur

Kinderopvang

Openingstijden vandaag

Berkel en Rodenrijs
10:00 - 20:00
Pijnacker
10:00 - 20:00
Bergschenhoek
09:00 - 18:00
Bleiswijk
14:00 - 17:30
Nootdorp
14:00 - 17:30
Delfgauw
14:00 - 16:00
Driesprong, Bergschenhoek
15:00 - 17:00