Primair Onderwijs

Voortgezet Onderwijs

 • Alles wat je wilt weten over Kerst

  Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers, Ellen de Roos

  De kerstperiode is de tijd van gezelligheid, samenzijn, kerstbomen, cadeaus, samen eten en natuurlijk de kerstgedachte. Maar hoe zit dat eigenlijk? Waarom lag Jezus in voederbak? Brengt Jezus vrede? En wat is een maretak ? Waar woont de kerstman? Hoe vieren de Amerikanen kerst? In Alles wat je wilt weten over kerst vind je op de meest uiteenlopende...

  E-book

  Bekijk details van Alles wat je wilt weten over Kerst

 • Atlantische Oceaan

  Louise Spilsbury, Richard Spilsbury

  * Waarom wordt er geboord in de zeebodem? * Hoe komt de Sargassozee aan zijn naam? * Wat is er zo leuk aan de Caribische eilanden? Neem een duik in de Atlantische Oceaan en bewonder al het moois dat onder de zeespiegel te zien is. Ontdek de Mid-Atlantische rug en vaar mee naar de Golf van Mexico. En wat is eigenlijk een continentaal plat?

  E-book

  Bekijk details van Atlantische Oceaan

 • Robot-kampioenen, Robots in actie

  Kathryn Clay

  Ontwerpers maken robots waarmee ze wedstrijden doen. Sommige robots voetballen tegen elkaar, andere doen aan gewichtheffen, boksen of vechtsporten. Maar er zijn ook wedstrijden voor muziekrobots en reddingsrobots. Lees er alles over in Robot-kampioenen.

  E-book

  Bekijk details van Robot-kampioenen, Robots in actie

 • Levensloop van een kikker

  Charlotte Guillain

  - Hoe verandert een kikkervisje in een kikker? - Hoe kan een kikker blijven leven in het water? - Hoe komt een kikker aan zijn eten? In Levensloop van een kikker ontdek je hoe een kikker verandert. Eerst is hij een eitje in het kikkerdril. Dan wordt hij een kikkervisje en dan een echte kikker!

  E-book

  Bekijk details van Levensloop van een kikker

 • Nieuwe Kerstverhalen

  M.C. Capelle

  Nieuwe kerstverhalen, M.C. Capelle Bundel met twaalf korte verhalen, die zich afspelen rond Kerst in verschillende landen en tijden. Kerstfeest in oorlogstijd, de blijde Boodschap in Zaïre, van de blinde Amir in Iran en het kerstfeest tussen de biezen in het jaar 1573, de prachtige Afrikaanse kerstlegende en nog andere mooie verhalen die niet gauw...

  E-book

  Bekijk details van Nieuwe Kerstverhalen

 • Grote Oceaan

  Louise Spilsbury, Richard Spilsbury

  * Waar ligt het diepste punt op aarde? * Hoe ontstaat een tsunami? * Waarom staan sommige huizen op het strand op palen? Ontdek de allergrootste oceaan op aarde. Lees over de gevaarlijke Ring van Vuur en reis mee naar de drukke haven van Shanghai. En vergeet niet je neus dicht te knijpen bij de grootste vuilnisbelt ter wereld!

  E-book

  Bekijk details van Grote Oceaan

 • Lichaamdelen van amfibieën

  Clare Lewis

  In de serie Onder de loep leer je veel over de lichaamsdelen van allerlei groepen dieren. In elk boek wordt uitgelegd hoe de verschillende lichaamsdelen eruitzien en waar ze voor dienen. Je leest en ziet ook hoe lichaamsdelen verschillen tussen diersoorten en hoe ze nodig zijn om te overleven. Dit boek gaat over lichaamsdelen van amfibieën.

  E-book

  Bekijk details van Lichaamdelen van amfibieën

 • Op avontuur met Isabel Soto: De Titanic

  Agnieszka Biskup

  Izzy Soto krijgt een bericht van de directeur van het International History Museum. Voor een nieuwe tentoonstelling over het rampschip de Titanic heeft hij nog wat informatie nodig. Waarom is de Titanic eigenlijk gezonken? Izzy reist met haar W.I.T.T. terug in de tijd en zoekt de zaak uit tot op de bodem.

  E-book

  Bekijk details van Op avontuur met Isabel Soto: De Titanic

 • Irak, Land inzicht

  Paul Mason

  In dit boek wordt Irak bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Er wordt gekeken naar de natuur, naar politiek, economie, geschiedenis, onderwijs, cultuur, en zo verder. Het boek staat vol interessante feitjes en prachtige foto’s die typerend zijn voor het land.

  E-book

  Bekijk details van Irak, Land inzicht

 • De ontdekking van...De Noordpool en de Zuidpool

  Tim Cooke

  De Noordpool en de Zuidpool horen tot de meest onherbergzame plekken op aarde. Het waren de laatste gebieden waar Europese ontdekkingsreizigers naartoe trokken. Er viel niet veel te halen, en vaarroutes waren een groot deel van het jaar dichtgevroren. De belangrijkste reden om de gebieden te verkennen was sensatie: wie zou als eerste een vlag planten...

  E-book

  Bekijk details van De ontdekking van...De Noordpool en de Zuidpool

 • Olifant - Grote Beesten

  Stephanie Turnbull

  Een olifant is ENORM groot. Een olifant heeft een lange, sterke slurf en grote slagtanden. En hij weegt evenveel als vier auto's. In dit boek lees je alles over de olifant. In duidelijke tekst met mooie foto's. Het boek laat zien waar en hoe deze spannende dieren leven. Je ontdekt ook wat ze eten en hoe ze hun jongen opvoeden.

  E-book

  Bekijk details van Olifant - Grote Beesten

 • The Fatal Fire

  Terry Deary, Helen Flook

  AD 64. Rome is a frightening place. But little does Christian slavegirl Mary realise the dangers that await her when she accompanies hermaster to the city. It is the day of the chariot races and Mary finds herself the onlywitness to a terrible crime. Soon it is not just the thieves and drunksshe has to worry about, but someone far more cruel and powerful......

  E-book

  Bekijk details van The Fatal Fire

 • Dagboek van een hondenuitlater

  Angela Royston

  • Is hondenuitlater een leuke baan? • Hoeveel honden mogen tegelijk mee? • Waar gaan de honden graag naartoe? In dit boek vertelt een hondenuitlater over haar werk. Ze houdt een week lang een dagboek bij. Je leest hoe ze aan dit werk is gekomen. En hoe het is om een hond te logeren te hebben.

  E-book

  Bekijk details van Dagboek van een hondenuitlater

 • Lichtvoetige olifanten

  Geert-Jan Roebers

  Een ijsbeer is zwart. Daar kom je achter door hem te scheren of - een beter idee - door dit ebook te lezen. Het staat vol met verrassende verhalen over hoe dieren zich door het leven slaan. Met bijzondere lichaamsdelen, zoals de steunzolen die een olifant zijn lichtvoetige tred geven. Met listig gedrag, zoals een haaitje dat aan koekhappen doet. Of...

  E-book

  Bekijk details van Lichtvoetige olifanten

 • Zuidelijke Oceaan

  Louise Spilsbury, Richard Spilsbury

  * Wat is een gletsjer? * Wie wonen er al 4000 jaar in het noordpoolgebied? * Waarom heeft een ijsbeer het niet koud? De Noordelijke IJszee is dan wel de kleinste oceaan, maar op de bodem liggen huizenhoge bergen. Ga mee op reis naar de Noordpool en ontdek welke mensen en dieren er in de ijzige kou overleven.

  E-book

  Bekijk details van Zuidelijke Oceaan

 • Australië, Land inzicht

  Mary Colson

  In dit boek wordt Australië bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Er wordt gekeken naar de natuur, naar politiek, economie, geschiedenis, onderwijs, cultuur, en zo verder. Het boek staat vol interessante feitjes en prachtige foto’s die typerend zijn voor het land.

  E-book

  Bekijk details van Australië, Land inzicht

 • Keerpunten in de Wetenschap: Revoluties in de wetenschap

  Charlie Samuels

  Tussen 1500 en 1700 probeerden amateurwetenschappers - natuurfilosofen - de processen te begrijpen waarvoor tot dan toe alleen godsdienstige of bijgelovige verklaringen bestonden. Na twee eeuwen van observeren en experimenteren was er een nieuw geloof geboren: het geloof in het potentieel van het menselijk denkvermogen.

  E-book

  Bekijk details van Keerpunten in de Wetenschap: Revoluties in de wetenschap

 • Uit vele landen

  G. Fahner-Vos

  Prachtige zendingsverhalen voor kinderen van de leeftijd van acht tot twaalf jaar. De verhalen geven situaties uit verschillende landen weer en zijn gericht op onderscheiden christelijke feestdagen, in het bijzonder het Kerstfeest. De verhalen vertellen over gebeurtenissen die in werkelijkheid plaatsvinden. In de verhalen staat de verkondiging...

  E-book

  Bekijk details van Uit vele landen

 • Een vliegtuig bouwen, Sterk Staaltje Techniek

  Danielle S. Hammelef

  Reusachtige straalvliegtuigen voor passagiers, snelle gevechtsvliegtuigen, gigantische vrachtvliegtuigen... Vliegtuigen brengen ons op nieuwe hoogten. Hoe worden deze verbazingwekkende machines gebouwd? Vind dat maar eens uit!

  E-book

  Bekijk details van Een vliegtuig bouwen, Sterk Staaltje Techniek

 • Noordelijke IJszee

  Louise Spilsbury, Richard Spilsbury

  * Wat is een gletsjer? * Wie wonen er al 4000 jaar in het noordpoolgebied? * Waarom heeft een ijsbeer het niet koud? De Noordelijke IJszee is dan wel de kleinste oceaan, maar op de bodem liggen huizenhoge bergen. Ga mee op reis naar de Noordpool en ontdek welke mensen en dieren er in de ijzige kou overleven.

  E-book

  Bekijk details van Noordelijke IJszee

Kinderopvang

Openingstijden vandaag

Berkel en Rodenrijs
10:00 - 20:00
Pijnacker
10:00 - 20:00
Bergschenhoek
09:00 - 18:00
Bleiswijk
gesloten
Nootdorp
gesloten
Delfgauw
gesloten
Driesprong, Bergschenhoek
gesloten