Primair Onderwijs

Voortgezet Onderwijs

 • Grote Beesten: Slang

  Stephanie Turnbull

  Grote beesten zijn spannend. Bijvoorbeeld slangen. Want sommige slangen zijn kolossaal! Slangen zijn vleeseters. Ze hebben brede kaken waarmee ze enorme happen kunnen nemen. Daarmee slokken ze andere dieren in één keer op. Sommige slangen knijpen hun prooien dood. Andere gebruiken daarvoor een dodelijk gif. Waar en hoe leven slangen? Wat eten...

  E-book

  Bekijk details van Grote Beesten: Slang

 • Technologie in de oudheid: Mesopotamië

  Charlie Samuels

  Mesopotamië is de oude naam van een gebied in Irak. Hier ontstonden de eerste steden en staten van de wereld. De volkeren in Mesopotamië bedachten de voorloper van ons alfabet en waren goed in sterrenkunde. Ze verdeelden de dag in uren, minuten en seconden, de voorloper van onze klok. Ze maakten als eersten voorwerpen van metaal en van glas. In Mesopotamië...

  E-book

  Bekijk details van Technologie in de oudheid: Mesopotamië

 • Het land onder de regenboog

  Nico ter Linden

  De prachtige paradijsverhalen, het aangrijpende zondvloedverhaal, de geestige en soms wrede aartsvaderverhalen, de spannende verhalen over Jozef en zijn broers, over de uittocht uit Egypte onder aanvoering van Mozes en het zwerven door de woestijn. Ze staan allemaal in Het land onder de regenboog , een bijbels verhalenboek voor kinderen vanaf tien jaar....

  E-book

  Bekijk details van Het land onder de regenboog

 • Lichaamsdelen van zoogdieren

  Clare Lewis

  In de serie Onder de loep leer je veel over de lichaamsdelen van allerlei groepen dieren. In elk boek wordt uitgelegd hoe de verschillende lichaamsdelen eruitzien en waar ze voor dienen. Je leest en ziet ook hoe lichaamsdelen verschillen tussen diersoorten en hoe ze nodig zijn om te overleven. Dit boek gaat over lichaamsdelen van zoogdieren.

  E-book

  Bekijk details van Lichaamsdelen van zoogdieren

 • Grote Oceaan

  Louise Spilsbury, Richard Spilsbury

  * Waar ligt het diepste punt op aarde? * Hoe ontstaat een tsunami? * Waarom staan sommige huizen op het strand op palen? Ontdek de allergrootste oceaan op aarde. Lees over de gevaarlijke Ring van Vuur en reis mee naar de drukke haven van Shanghai. En vergeet niet je neus dicht te knijpen bij de grootste vuilnisbelt ter wereld!

  E-book

  Bekijk details van Grote Oceaan

 • Motorsport, Supersnelle Sporten

  Marcia Amidon Lusted

  Wist je dat de eerste motorfiets van hout was? Of dat motoren voor speedwayraces geen remmen hebben? Weet je waarom motorrijders in de bochten vlak boven de baan hangen? Je leest het allemaal in Motorsport hi-tech.

  E-book

  Bekijk details van Motorsport, Supersnelle Sporten

 • Space crime conspiracy

  Gareth P. Jones

  value. How can a boy who lives above a pub in south-east London cope with bounty hunters with beards on their foreheads, lawyers who specialise in Intergalactic Law, Pan-Dimensional Litigation and Criminal Prosecution, and

  E-book

  Bekijk details van Space crime conspiracy

 • Dit is elektriciteit: Geleiders en isolatoren

  Chris Oxlade

  Dit boek gaat over geleiders en isolatoren. Wat zijn dat en waarvoor gebruiken we ze? Het boek is speciaal voor jou geschreven. De zinnen zijn kort en duidelijk. De foto’s en tekeningen zijn leuk en herkenbaar. Door dit boek leer je veel over geleiders en isolatoren en elektriciteit.

  E-book

  Bekijk details van Dit is elektriciteit: Geleiders en isolatoren

 • de ontdekking van...Zuid-Amerika

  Tim Cooke

  Na Columbus’ ontdekking van de Nieuwe Wereld in 1492, stonden de Spanjaarden en de Portugezen te popelen om Zuid-Amerika te verkennen. Maar het bleef niet bij verkennen. De westerlingen probeerden in opdracht van hun koningen zo veel mogelijk gebied en rijkdommen te bemachtigen voor hun land. Missionarissen kwamen om hun geloof te verkondigen. Binnen...

  E-book

  Bekijk details van de ontdekking van...Zuid-Amerika

 • Levensloop van een lieveheersbeestje

  Charlotte Guillain

  - Wat is een larve en hoe ziet een larve eruit? - Waar zitten de vleugels van een lieveheersbeestje? - Waarom hebben lieveheersbeestjes zulke felle kleuren? In Levensloop van een lieveheersbeestje ontdek je hoe een lieveheersbeestje verandert. Eerst is het een eitje, dan een larve en dan een kever met felle kleuren!

  E-book

  Bekijk details van Levensloop van een lieveheersbeestje

 • De ontdekking van...Noord-Amerika

  Tim Cooke

  Noord-Amerika was al bewoond toen Christoffel Columbus er in 1492 voet aan wal zette. Hij dacht dat hij in Indië was, maar hij had zonder dat hij het wist Amerika ontdekt voor de Europeanen. Die zagen het gebied als hun Nieuwe Wereld, een wereld om rijk van te worden. In de 16e en 17e eeuw waagden steeds meer Europese avonturiers zich de Atlantische...

  E-book

  Bekijk details van De ontdekking van...Noord-Amerika

 • Hoe werkt een auto?

  Sarah Eason

  Heb je altijd al willen weten hoe een auto precies werkt? In dit boek ontdek je het allemaal! Je ziet hoe de motor werkt, de versnellingen, de remmen enzovoort. Maar je leest ook hoe de auto is ontstaan, hoe veilig een auto is en hoe auto’s er in de toekomst zullen uitzien.

  E-book

  Bekijk details van Hoe werkt een auto?

 • Robots voor gevaarlijk werk, Robots in actie

  Kathryn Clay

  Robots zijn ideaal voor gevaarlijke klussen. Dan lopen mensen immers geen gevaar. Robots zoeken bij rampen naar overlevenden, ruimen puin en maken bommen op de zeebodem onschadelijk. Ook worden robots ingezet tijdens oorlogen en in de ruimtevaart. Lees er alles over in Robots voor gevaarlijk werk.

  E-book

  Bekijk details van Robots voor gevaarlijk werk, Robots in actie

 • Dagboek van een circusartiest

  Angela Royston

  • Wat is een spreekstalmeester? • Waar wonen de circusartiesten? • Wie zet de circustent op? In dit boek vertelt een circusartiest over zijn werk. Hij houdt een week lang een dagboek bij. Je leest hoe hij bij het reizende circus is gekomen. En hoe het is om op te treden voor publiek.

  E-book

  Bekijk details van Dagboek van een circusartiest

 • Een microwereld: bacteriën - MaxAxiom in Actie

  Agnieszka Biskup

  Bacteriën kun je alleen zien met een microscoop. Maar dan zie je ook iets spectaculairs! Bacteriën kunnen ziekten overbrengen, maar ze houden ons ook gezond. Ze kunnen leven in heel zout water, bij ijzige kou en bij extreme hitte. Max Axiom vertelt je van alles over bacteriën wat je vast nog niet wist.

  E-book

  Bekijk details van Een microwereld: bacteriën - MaxAxiom in Actie

 • Gorilla - Grote Beesten

  Stephanie Turnbull

  Een gorilla is ENORM groot. Een gorilla is tien keer sterker dan een volwassen man. Hij ziet er woest uit. Maar hij is juist heel rustig en kalm. In dit boek lees je alles over de gorilla. In duidelijke tekst en met mooie fotos. Gorilla laat zien waar en hoe deze spannende dieren leven. Je ontdekt ook wat ze eten en hoe ze hun jongen opvoeden.

  E-book

  Bekijk details van Gorilla - Grote Beesten

 • Hoe werkt een helikopter?

  Sarah Eason

  Heb je altijd al willen weten hoe een helikopter precies werkt? In dit boek ontdek je het allemaal! Je ziet hoe de rotors werken, hoe de kracht van de lucht wordt gebruikt enzovoort. Maar je leest ook hoe de helikopter is ontstaan, welke soorten helikopters er zijn en hoe helikopters er in de toekomst zullen uitzien.

  E-book

  Bekijk details van Hoe werkt een helikopter?

 • Robots, handig hoor!, Robots in actie

  Kathryn Clay

  Je hebt waarschijnlijk wel eens een robot gezien die het gras maait. Maar heb je ook wel een s een robot gezien die stofzuigt? Wist je al dat auto’s door robots in elkaar worden gezet? En dat er robots zijn die koeien melken en aardbeien plukken? Lees er alles over in Robots, handig hoor!

  E-book

  Bekijk details van Robots, handig hoor!, Robots in actie

 • Skiën en Snowboarden, Ruige Sporten

  Stephanie Turnbull

  Kun jij het aan om met duizelingwekkende snelheid van steile hellingen omlaag zoeven? Ben je niet bang voor een beetje kou? Lees dan dit boek!

  E-book

  Bekijk details van Skiën en Snowboarden, Ruige Sporten

 • Grote Beesten: Kangoeroe

  Stephanie Turnbull

  Grote beesten zijn spannend. Bijvoorbeeld kangoeroes. Want die zijn reusachtig! De grootste kangoeroes zijn groter dan een volwassen mens. Ze gebruiken hun sterke achterpoten en grote voeten om reuzensprongen te maken. Kangoeroes kunnen lange afstanden afleggen zonder moe te worden. Waar en hoe leven kangoeroes? En hoe brengen ze hun jongen groot?

  E-book

  Bekijk details van Grote Beesten: Kangoeroe