Primair Onderwijs

Voortgezet Onderwijs

 • Geheugen trucs

  Stephanie Turnbull

  Maak indruk op je vrienden met deze spectaculaire verzameling geheugentrucs. De duidelijke instructies leggen je uit hoe je verborgen cijfers voorspelt, hoe je raadt welke naam er uit een hoed wordt getrokken en hoe je met zijn tweeën verbazingwekkende trucs opvoert

  E-book

  Bekijk details van Geheugen trucs

 • Kameel

  Stephanie Turnbull

  Grote beesten zijn spannend. Bijvoorbeeld kamelen. Die zijn kolossaal! Ze hebben één of twee bulten op hun rug. Daarin slaan ze vet op. Zo kunnen ze overleven in de woestijn. Kamelen hebben grote, brede hoeven. Daarmee zakken ze niet weg in het zachte zand. Maar waar en hoe leven kamelen? Wat eten ze? En hoe brengen ze hun jongen groot?

  E-book

  Bekijk details van Kameel

 • Een auto bouwen

  Danielle S. Hammelef

  De eerste auto's reden op fietswielen. Maar de auto's van nu worden voor een deel bestuurd door computers. Hoe worden deze verbazingwekkende machines gebouwd? Vind dat maar eens uit!

  E-book

  Bekijk details van Een auto bouwen

 • Antarctica

  Emily Sohn

  Izzy Soto wordt door haar baas op pad gestuurd voor een nieuwe missie. Haar collega's Greg en Sheila, die werken op een onderzoeksstation op Antarctica, zijn vermist! Izzy moet het reddingsteam leiden. Dankzij een bijzonder apparaat, de W.I.T.T., reist ze vliegensvlug naar het verre, koude continent rond de Zuidpool.

  E-book

  Bekijk details van Antarctica

 • Alle mensen

  Andre Troost

  Dit ebook is een PDF. Deze verhalen gaan over mensen die leefden in het oude Israël en die een rol speelden in de weg die God ging met zijn volk. De Bijbel is een verhaal over God en over mensen en daarom is deze kinderbijbel opgezet rond bijbelse personen. Wie hen ontmoet, leert niet alleen hun leven kennen, maar bovenal God. Elk verhaal beslaat...

  E-book

  Bekijk details van Alle mensen

 • Koning op een ezel

  Nico Ter Linden

  Koning op een ezel is een bijbels verhalenboek voor kinderen vanaf tien jaar, maar veel 'grote mensen' kunnen er ook plezier aan beleven. Nico ter Linden is een meester in het dichtbij brengen van de Bijbel. In zijn fantasie schrijven Lucas en Matteüs na de dood van Jezus hun verhalen samen op, waaronder De verloren zoon, De barmhartige Samaritaan,...

  E-book

  Bekijk details van Koning op een ezel

 • Kaartentrucs

  Stephanie Turnbull

  Maak indruk op je vrienden met deze spectaculaire verzameling kaartentrucs. De duidelijke instructies leggen je uit hoe je raadt welke kaart je publiek in gedachten heeft, hoe je vier azen achter elkaar uit een kaartspel trekt en hoe je een door het publiek gekozen kaart uit een kaartspel laat springen.

  E-book

  Bekijk details van Kaartentrucs

 • Wat leeft er in de tuin?

  John-Paul Wilkins

  Ook in de tuin vinden planten en dieren voedsel en een schuilplaats. Bomen en bloemen, maar ook onkruid. Vogels, wormen en slakken, maar ook eekhoorns. Alle planten en dieren zijn goed aangepast aan het leven in een tuin.

  E-book

  Bekijk details van Wat leeft er in de tuin?

 • Lichtvoetige olifanten

  Geert-Jan Roebers

  Een ijsbeer is zwart. Daar kom je achter door hem te scheren of - een beter idee - door dit ebook te lezen. Het staat vol met verrassende verhalen over hoe dieren zich door het leven slaan. Met bijzondere lichaamsdelen, zoals de steunzolen die een olifant zijn lichtvoetige tred geven. Met listig gedrag, zoals een haaitje dat aan koekhappen doet. Of...

  E-book

  Bekijk details van Lichtvoetige olifanten

 • de ontdekking van...Zuid-Amerika

  Tim Cooke

  Na Columbus’ ontdekking van de Nieuwe Wereld in 1492, stonden de Spanjaarden en de Portugezen te popelen om Zuid-Amerika te verkennen. Maar het bleef niet bij verkennen. De westerlingen probeerden in opdracht van hun koningen zo veel mogelijk gebied en rijkdommen te bemachtigen voor hun land. Missionarissen kwamen om hun geloof te verkondigen. Binnen...

  E-book

  Bekijk details van de ontdekking van...Zuid-Amerika

 • Roze

  Michael Dahl

  Onze aarde is vol kleuren. In dit boek lees je alles over roze. Weet jij waar je deze kleur allemaal tegen komt? Roze is overal! In de natuur, in het verkeer, op school en zelfs bij jou in huis! Leer aan de hand van een leuke activiteit hoe jij zelf de kleur roze kunt maken.

  E-book

  Bekijk details van Roze

 • Verdwijn trucs

  Stephanie Turnbull

  Maak indruk op je vrienden met deze spectaculaire verzameling verdwijntrucs. De duidelijke instructies leggen je uit hoe je je eigen been onzichtbaar maakt, hoe je een munt laat verdwijnen en weer verschijnen op de meest onverwachte plaatsen en nog veel meer.

  E-book

  Bekijk details van Verdwijn trucs

 • De Titanic

  Agnieszka Biskup

  Izzy Soto krijgt een bericht van de directeur van het International History Museum. Voor een nieuwe tentoonstelling over het rampschip de Titanic heeft hij nog wat informatie nodig. Waarom is de Titanic eigenlijk gezonken? Izzy reist met haar W.I.T.T. terug in de tijd en zoekt de zaak uit tot op de bodem.

  E-book

  Bekijk details van De Titanic

 • Alleseters

  James Benefield

  In dit boek kom je te weten wat alleseters eten en wat de kenmerken van deze dieren zijn, zoals de vorm van hun tanden en de stand van hun ogen.

  E-book

  Bekijk details van Alleseters

 • Het weer

  Chris Oxlade

  Kijk uit! Waar viel de grootste hagelsteen? Waar komen de meeste orkanen voor? In de serie Infographics maken nieuwsgierige lezers kennis met deze kleurrijke, leuke en informatieve afbeeldingen. Het weer Infographics gaat over regen, hagel, sneeuw, zon, wind, en nog veel meer weerweetjes.

  E-book

  Bekijk details van Het weer

 • Engeland

  Claire Throp

  In dit boek wordt Engeland bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Er wordt gekeken naar de natuur, naar politiek, economie, geschiedenis, onderwijs, cultuur, en zo verder. Het boek staat vol interessante feitjes en prachtige foto’s die typerend zijn voor het land.

  E-book

  Bekijk details van Engeland

 • Lieveheersbeestje

  Charlotte Guillain

  - Wat is een larve en hoe ziet een larve eruit? - Waar zitten de vleugels van een lieveheersbeestje? - Waarom hebben lieveheersbeestjes zulke felle kleuren? In Levensloop van een lieveheersbeestje ontdek je hoe een lieveheersbeestje verandert. Eerst is het een eitje, dan een larve en dan een kever met felle kleuren!

  E-book

  Bekijk details van Lieveheersbeestje

 • Groen

  Sarah Schuette

  Onze aarde is vol kleuren. In dit boek lees je alles over groen. Weet jij waar je deze kleur allemaal tegen komt? Groen is overal! In de natuur, in het verkeer, op school en zelfs bij jou in huis! Leer aan de hand van een leuke activiteit hoe jij zelf de kleur groen kunt maken.

  E-book

  Bekijk details van Groen

 • Tijdlijn van de Klassieke oudheid

  Charlie Samuels

  Dit boek gaat over de ontwikkeling van de westerse beschaving, die omstreeks 2000 v.Chr. in Griekenland begon. De beschaving verspreidde zich vervolgens naar Italië. Daar bouwden de Romeinen een rijk uit dat zich uitstrekte van Brittannië tot Palestina. Toen Rome in 476 in handen van Germaanse invallers viel, was een groot deel van de inwoners bekeerd...

  E-book

  Bekijk details van Tijdlijn van de Klassieke oudheid

 • IJsland

  Melanie Waldron

  In dit boek wordt IJsland bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Er wordt gekeken naar de natuur, naar politiek, economie, geschiedenis, onderwijs, cultuur, en zo verder. Het boek staat vol interessante feitjes en prachtige foto’s die typerend zijn voor het land.

  E-book

  Bekijk details van IJsland

Kinderopvang

Ik vind lezen leuk.nl

Ben je op zoek naar een geschikt boek voor je leerlingen? Het is lastig om een leuk boek uit te kiezen, want er zijn zoveel boeken te vinden in de bibliotheek of boekwinkel. Niet iedereen houdt van dezelfde boeken, dus wat de ene leerling leuk vindt, vindt de andere leerling misschien helemaal niets. De informatie op deze website is voor leerkrachten van basisschool en middelbare school.

Openingstijden vandaag

Berkel en Rodenrijs
10:00 - 20:00
Pijnacker
10:00 - 20:00
Bergschenhoek, Ontmoet!
09:00 - 17:00
Bleiswijk, 't Web
14:00 - 17:30
Nootdorp, Servicepunt
14:00 - 19:30
Delfgauw, Jeugdpunt Triangel
14:00 - 16:00
Bergschenhoek, Jeugdpunt Driesprong
12:00 - 16:00