Minecraft Challenge

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? En woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor je: Biebbouwers, de Minecraft Challenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Een jaar lang nemen we jullie iedere maand mee naar verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen met vrienden, wat je zelf het leukste vindt. Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden en aan de hand van die informatie bouw je zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

 

Challenge #14: Vakantiespecial! (juli/augustus 2021)

Ga mee op vakantie met de BiebBouwers!

Heb je ook zo’n zin om weer op reis te gaan? Ga dan met BiebBouwers mee, die reizen de hele wereld rond vanachter de computer. Ze bezoeken wereldberoemde gebouwen en fantaseren hoe ze daar spectaculair van af kunnen glijden. Laatst waren ze nog bovenop de Eiffeltoren en gleden ze met de waterglijbaan zo in één keer de rivier in.

Ben je ook goed in dit soort gekke combinaties bedenken, doe dan mee met de vakantie-editie van de BiebBouwers!

 

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en woon je in Noord- of Zuid-Holland, doe dan mee aan deze wedstrijd! 
Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw gebouw naar biebbouwers@probiblio.nl. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit.

De winnaar wint een geweldig Minecraftspel, het enige echte BiebBouwersshirt, het boek ‘De atlas van wereldwonderen’ van Ben Handicott en Lucy Letherland of het boek ‘Bijzonder beroerde bouwers’ van Sean Connolly! Ga aan de slag en stuur jouw gebouw vóór 16 augustus naar ons op. Fijne vakantie!

Oh ja, vergeet niet door te geven:

  • je naam
  • je leeftijd
  • je woonplaats

 

Heb je eerdere rondes gemist maar vind je het leuk de challenge voor jezelf aan te gaan?
Hieronder vind je de video-instructies van eerdere rondes zonder het wedstrijdelement.

BiebBouwers gaat in ieder geval nog door tot en met juni 2021, maar de plannen voor een doorstart worden steeds concreter!

De oude opdrachten: