Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 26 januari t/m zaterdag 5 februari staat Nederland in het teken van voorlezen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en ook Bibliotheek Oostland heeft een vrolijk en interactief aanbod voor zowel peuters als kleuters.

Maar eerst ving ik een monster - kleuters

Voor de groepen 1/2 bieden we een interactief programma dat in de klas kan worden uitgevoerd rond het Prentenboek van het Jaar.

Vos gaat een stukje rijden - peuters

Voor peuters hebben we een pogramma rond het boek 'Vos gaat een stukje rijden' van Susanne Strasser.

Muziek op schoot

Muziek op Schoot-juf Félice van der Sande leest via Zoom het prentenboek ‘Vos gaat een stukje rijden’ voor en neemt de kinderen mee in het thema van het verhaal met liedjes en muziek.

Vos gaat een stukje rijden. Tip-tap, tip-tap doen zijn voeten. Tip-tap, tip-tap doen ook jóuw voeten! Ga je mee een stukje rijden in de kleine rode auto van Vos?

Beleef het avontuur van vos helemaal mee door te bewegen, te spelen, te hobbelen en te wobbelen. Toet toet! Zien we jullie op donderdagochtend 3 februari?

Boekstart voor jou!

Precies op tijd voor De Nationale Voorleesdagen 2022 staat er weer een splinternieuwe versie van het e-magazine BoekStart Voor Jou! (nr. 32, winter 2022) klaar. Met:

  • mooie foto’s
  • boeken- en voorleestips voor je baby en dreumes
  • aan de slag met Het lekkerste bed

Lees hem nu op je tablet op de bank!

Prentenboeken in alle talen

"Maar eerst ving ik een monster" en "Vos gaat een stukje rijden" voorgelezen in andere talen, zodat het ook toegankelijk wordt voor anderstalige ouders en kinderen.

Prentenboek Top 10

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie.

Tips van Mediasmarties

Er is meer dat je kunt doen met een verhaal. Om je op weg te helpen zijn verschillende media bij elkaar gezocht voor jou en je kleuter thuis.