Kinderboekenweek

Ga je mee op avontuur?

Tijdens de Gi-ga-groene Kinderboekenweek kun je van alles ontdekken over de natuur! De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2022.

Superjuffie in CulturA&Zo!

Als er een dier in gevaar is, verandert juf Josje in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een tornado door de lucht. Zo redt ze alle dieren net op tijd! Al snel ontdekken haar leerlingen en Hakim, de conciërge, haar bijzondere gave. Gelukkig beloven ze niets tegen de strenge directeur te zeggen. Ondertussen gebeuren er hele vreemde dingen in de stadsdierentuin…. Komt Superjuffies hulp op tijd?

Zaterdag 8 oktober 15:00 uur

Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden

De Beesterij in Theater ‘t Web!

Ezekiël, de eigenwijs stijfkoppige ezel, vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van een boerderij waar de boer wordt buitengezet. Waar de dieren op hun achterste poten gaan staan en de mens een flink poepje laten ruiken. Waar alles op vier poten vriend en alles op twee poten vijand is. Er komen nieuwe wetmatigheden en zoetzaligheden, waar vooral de varkens van proeven en profiteren. Want uiteindelijk zijn zij toch van alle beesten het meest bijdehand? 

Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden

Boeken voor groep 1 & 2

Bibendo (game)

Ben jij gi-ga-groen? Kom naar de bibliotheek en ontdek het!

Je scant de QR-code op de poster (die in alle bibliotheekvestigingen hangt) met je mobiele telefoon of tablet en gaat samen met met Trux het marsmannetje op ontdekkingstocht. Jullie komen van alles tegen: plastic flesjes in de oceaan, gekapte bomen in het bos, olie in het water en een terugtrekkende poolcirkel. Tussendoor krijg je vragen die je moet beantwoorden en kun je edelstenen vinden om de tovenaar te helpen met het beschermen van de natuur.

Tijdens openingsuren | Voor kinderen van 8-10 jaar of jongere kinderen met een begeleider | Vrije inloop | Van 5 oktober tot eind oktober in alle vestigingen
 

Theater in de bieb

De familie Groen heeft van alles te doen. De was moet nog gedaan, het eten is nog niet klaar, de kinderen moeten nog douchen… Papa Groen wil wat anders doen. Hij neemt de kinderen mee naar buiten, want in de natuur kun je van alles zien leven, lopen, kruipen en fluiten! Maar hoe moet het dan met alles wat nog moet? Want als mama Groen boos wordt, gaat het niet meer zo goed… 

Op zaterdag 15 oktober speelt Levtheater een stukje theater in het Verhalenbos van de bibliotheek in CulturA & Zo. Speciaal voor iedereen vanaf 4 jaar. We spelen om 12.30 en om 14.00 uur. Toegang is gratis! Kom je ook kijken of jij, samen met boswachter Frits Vonk, kunt helpen?

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8

Waanzinnige Boomhut Challenge Minecraft

Doe mee! Je kunt jouw bouwwerk uploaden tot en met 16 oktober.


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar