Winteractie Lansingerland

Winteractie

Tijdens onze winteractie verbinden wij de inwoners van Lansingerland met elkaar. Onder het motto ‘Aandacht in de aanbieding’ zetten wij vijf activiteiten in de etalage. Kent u iemand die u hiervoor wilt opgeven of doet u zelf mee? Wij verwelkomen u graag!
Voor wie? Alle inwoners van Lansingerland
Wanneer? Tijdens de donkere wintermaanden
Kosten? Alle activiteiten zijn gratis op het kunstkijken na.

NB. Alle activiteiten worden coronabestendig georganiseerd met in achtneming van de
maatregelen die op dat moment gelden

Vijf activiteiten

Langer thuis, digitale vaardigheden aanleren

Langer Thuis is een initiatief om burgers te helpen zelfstandig oud te worden in hun vertrouwde omgeving. Digitaal vaardig zijn is dan een hulpmiddel om mee te kunnen blijven doen in de maatschappelijke ontwikkelingen. Welzijn Lansingerland biedt met ondersteuning van de financiële bijdrage van het Oranjefonds, het lesprogramma Welkom Online van het Nationale Ouderenfonds en lokale ondernemers, burgers de gelegenheid om tegen beperkte kosten een tablet te kopen met daarbij de digitale ondersteuning om digitaal vaardig te worden.

Penvrienden

Houdt u van schrijven? Vindt u het fijn om uw verhalen te delen via een kaart of brief? Meld u dan aan voor onze Winteractie Penvrienden, dan wordt u gekoppeld aan een andere inwoner met dezelfde interesses. Geef u op, wie weet ontstaat er een echte penvriendschap!

Herinnering in een verhaal

Heb je een bijzondere jeugdherinnering? Of een verhaal uit je familie, over een geliefd persoon in je leven? Een verhaal over een bijzondere gebeurtenis uit je verleden? Omdat veel herinneringen het waard zijn om verteld en opgeschreven te worden, koppelt de Winteractie je aan een jongere om jouw herinneringen op te schrijven. De jonge schrijvers krijgen een workshop om te leren zorgvuldig met jouw verhaal om te gaan. In drie ontmoetingen op een veilige en neutrale plek krijgt het verhaal langzaam vorm en ben je daarna in het bezit van een prachtig uitgewerkt stuk levensverhaal! Meld je aan!

Hondenmaatjes

Tijdens de donkere dagen van deze winter verbinden wij hondenbezitters met wandelmaatjes.
Ben jij hondenbezitter en vind je het leuk om samen je hond uit te laten? Of hou jij van honden en wil je graag met een hondenbaasje meelopen? Laat het ons weten!

Lansingerland kijkt kunst

Langdurig en veel thuiszitten zoals in deze lastige periode, doet wat met je. Geef je daarom nu op voor de cursus ‘Lansingerland Kijkt Samen Kunst’ Omdat kunst troost biedt en je verbindt met anderen. In zes bijeenkomsten kijk je met elkaar naar kunst (ook werk van lokale kunstenaars) en deel je persoonlijke ervaringen. De cursus kost €40,00. Schrijf je nu in en maak gebruik van de speciale aanbieding van de Winteractie: twee deelnemers voor de prijs van één. Neem iemand mee, die je deze cursus graag gunt, een verre vriend of een goede buur.

Met medewerking van