Gelukkig gezond!

Van 12 tot en met 19 juni organiseert SBJ Samen Sterk in de hele gemeente Pijnacker-Nootdorp de Week van de Gezonde Leefstijl. Het doel van de week is om aandacht te vragen en bewustwording op gang te brengen voor een gezonde leefstijl.

In de hele week is er

in de bibliotheek Oostland in Pijnacker een thematafel te vinden, lopen de jongerenwerkers over straat om het thema te bespreken en staan alle beweegactiviteiten van de SWOP in het teken van een gezonde leefstijl. Het verdere programma is:

Woensdag 12 juni WAT VOOR WIE WAAR
9.45 - 14.00 uur Start de ochtend met een lekker kopje koffie of thee en daarna begint de openingsfietstocht door de buurt. 55 + De Schakelaar in Pijnacker (Mr. Dr. van den Helmlaan 11)
12.00 - 17.00 uur *Afgelast vanwege de weersomstandigheden* Onder leiding van een leuke brassband wordt de week van de gezonde leefstijl officieel geopend, samen met wethouder Hanneke van de Gevel en Peter Hennevanger. Daarnaast wordt er een clinic gegeven door een bekende sporter en vinden er meerdere sport- en spelactiviteiten plaats. Iedereen in de wijken De Poort, Nootdorp (bij sv Nootdorp, De Poort 8)
12.00 - 17.00 uur *Afgelast vanwege de weersomstandigheden* Nationale buitenspeeldag Iedereen in de wijken AVIA Plein in Pijnacker Zuid (Klapwijkseweg) De Poort in Nootdorp (bij sv Nootdorp, De Poort 8) Pauwmolen in Delfgauw
12.00 - 19.00 uur *Afgelast vanwege de weersomstandigheden* Nationale buitenspeeldag Iedereen in de wijken Grasveld Madelief in de wijk Keijzershof
14.00 - 15.00 uur Wandeling door de buurt Volwassenen Start vanaf Buurt & Zo (Prins Hendrikstraat 28, Pijnacker)
18.30 20.30 uur Meidenwerk Delfgauw: met veel gezelligheid worden er lekkere en gezonde smoothies gemaakt. Meiden 10-14 jaar De Buren van Delfgauw (Florijnstraat 1)
Vrijdag 14 juni WAT VOOR WIE WAAR
9.30 - 11,30 uur Taalcafé: voor iedereen die het interessant vindt om het te hebben over een gezond leven onder het genot van een kopje koffie met een (gezond) koekje Iedereen in de wijken Nové Nootdorp (Dorpsstraat 13)
15.00 - 18.00 uur Gezondheidsmarkt Iedereen in de wijken Buurt & Zo (Prins Hendrikstraat 28, Pijnacker)
Zondag 16 juni WAT VOOR WIE WAAR
10.30 - 11,30 uur Workshop yoga: wil je tot rust komen, jezelf ontdekken of de balans zoeken, kom langs bij de yoga workshop en krijg ook een gezonde smoothie vooraf en een kopje koffie/thee na die tijd, LET OP! Voor deze workshop geldt een eigen bijdrage van €5,00. Hiervoor krijg je een workshop yoga, een gezonde smoothie en koffie/thee. Je kunt je inschrijven via informatie@yogaplaza.nl. VOL = VOL Volwassenen De Buren van Delfgauw (Florijnstraat 1)
12.45 - 14.00 uur Leer de basistrucs van kickboksen. Voor alle jongens en meiden vanaf 12 jaar De Viergang in Pijnacker (Sportlaan 1)
Maandag 17 juni WAT VOOR WIE WAAR
16.00 - 17.30 uur Kinderwerk Nootdorp Kinderen 8 - 12 jaar Basisschool de Regenboog in Nootdorp (Koningin Julianastraat 1)
17.30 - 18.15 uur Heb je altijd al eens willen leren handboogschieten? Geef je dan op voor de beginnerscursus. LET OP! Voor deze cursus geldt een eigen bijdragen van €10,00. Je kunt je inschrijven via info@g-recreatie.nl Iedereen in de wijken Stichting Ipse de Bruggen in Nootdorp (Brasserkade 4)
18.30 - 20. 30 uur Meidenwerk Nootdorp: wil jij weten wat happy drinks zijn? Kom dan zeker langs, want we gaan deze drankjes zelf maken. Meiden 12 – 18 jaar Basisschool de Regenboog in Nootdorp (Koningin Julianalaan 1)
Dinsdag 18 juni WAT VOOR WIE WAAR
12.30 – 13.00 uur Factboard, dus strijd mee met je vrienden Jongeren 12 – 18 jaar Stanislas College
12.30 – 13.30 uur Gezonde lunch: sluit aan bij de lekkere lunch die in het teken staat van gezonde hapjes. Iedereen in de wijken Buurt & Zo (Prins Hendrikstraat 28, Pijnacker)
14.15 – 15.30 uur Kinderwerk Delfgauw Kinderen 8 – 12 jaar De Buren van Delfgauw (Florijnstraat 1)
18.30 – 20.30 uur Meidenwerk Pijnacker: wil jij weten wat happy drinks zijn? Kom dan zeker langs, want we gaan deze drankjes zelf maken. Meiden 12 – 18 jaar De Schakelaar in Pijnacker (Mr. Dr. van den Helmlaan 11)
Woensdag 19 juni WAT VOOR WIE WAAR
14.00 – 15.00 uur Wandeling door de buurt Volwassenen Start vanaf Buurt & Zo (Prins Hendrikstraat 28, Pijnacker)
14.00 – 16.30 uur Sport- en spelspeurtocht waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar en ouders in Delfgauw Speelplek in de Pondstraat in Delfgauw
18.30 – 20.30 uur Meidenwerk Delfgauw: beautyavond met de meiden. Meiden 10-14 jaar De Buren van Delfgauw (Florijnstraat 1)

De Week van de Gezonde Leefstijl is een initiatief van SBJ SamenSterk. Samen zetten wij ons dagelijks in voor een sterkere samenleving waar je alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Een gemeente waar je met plezier en verbonden met anderen woont. De Week van de Gezonde Leefstijl wordt in samenwerking georganiseerd met Team4Talent, GGD, Beweegcoaches, Vilter Coffee en Doel GGZ.

Bibliotheek Oostland

SWOP