Tips voor thuisblijvers | Volwassenen

Tips voor thuisblijvers

Via de online bibliotheek kun je talloze e-books en luisterboeken lenen. Wist je al dat er ook een selectie beschikbaar is voor niet-leden? Naast het lezen of luisteren van boeken is dit een uitgelezen moment om nieuwe dingen te leren en je wereld te verbreden. Online is er genoeg te vinden, hieronder volgt een aantal tips.

Online Bibliotheek

Bij de online Bibliotheek krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Geniet van de mooiste e-books en luisterboeken. 

Nationale AI-cursus

Kunstmatige Intelligentie (AI) neemt een steeds belangrijkere plek in het dagelijks leven. Toch bestaan er nog veel misverstanden over deze technologie en de toepassingen ervan. Daarom is er nu de Nationale AI-cursus, een breed toegankelijk programma voor iedereen (kinderen én volwassenen) die zich goed wil voorbereiden op de toekomst!

www.ai-cursus.nl

Van Gogh museum

Het museum is dan misschien gesloten, zij brengen Vincent van Gogh naar je toe. Tips voor jong en oud, er is voor ieder wat wils! Of je nu op zoek bent naar manieren om je kinderen spelenderwijs iets te leren, of benieuwd bent naar het verhaal achter de kunstwerken van Van Gogh: er valt online heel veel te ontdekken.

Haal het museum in huis

Podcasts

 • Podcasttip

  Hoe ga je om met liefdesverdriet? En waarom is ons werk zo bepalend voor onze identiteit? In podcast Alledaagse Vragen gaat programmamaker Luuk Heezen in gesprek met Nederlandse filosofen.

 • Podcasttip

  Onbehaarde Apen is een podcast van NRC, waarin twee wetenschapsjournalisten elke week het belangrijkste nieuws over wetenschap bespreken.

 • Podcasttip

  Echt gebeurd is een podcast met elke aflevering een nieuw verhaal van een nieuwe verteller, vanaf een podium. Meestal hebben deze vertellers geen ervaring maar staan ze daar alleen om hun eigen bijzondere verhaal te vertellen.

 • Podcasttip

  Ondercast is een literaire podcast en een luistervariant van een literair tijdschrift: elke maand ruim een uur proza, poëzie, toneelteksten, interviews en meer van dat.

The Hidden Worlds of the National Parks

Volgels en hun nesten bekijken

Ouwehands Dierenpark webcam