Tips voor thuisblijvers | Volwassenen

Tips voor thuisblijvers

Via de online bibliotheek kun je talloze e-books en luisterboeken lenen. Wist je al dat er ook een selectie beschikbaar is voor niet-leden? Naast het lezen of luisteren van boeken is dit een uitgelezen moment om nieuwe dingen te leren en je wereld te verbreden. Online is er genoeg te vinden, hieronder volgt een aantal tips.

Online Bibliotheek

Bij de online Bibliotheek krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Geniet van de mooiste e-books en luisterboeken. 

Lansingerland Voor Elkaar

Zoekt u hulp of kent u iemand die hulp zoekt? Bijvoorbeeld hulp bij het doen van een boodschap, het ophalen van medicijnen, de hond uitlaten, het lenen van een boek of heeft u behoefte aan een luisterend oor? Belt u dan met (010) 522 55 45 of stuur een mail naar info@swsl.nl. Wilt u zelf iets voor een ander betekenen en vrijwillig uw hulp aanbieden? Bel dan met (010) 522 55 45 of mail naar info@viplansingerland.nl

Meer informatie?

Virussen door de eeuwen heen (e-books)

Nationale AI-cursus

Kunstmatige Intelligentie (AI) neemt een steeds belangrijkere plek in het dagelijks leven. Toch bestaan er nog veel misverstanden over deze technologie en de toepassingen ervan. Daarom is er nu de Nationale AI-cursus, een breed toegankelijk programma voor iedereen (kinderen én volwassenen) die zich goed wil voorbereiden op de toekomst!

www.ai-cursus.nl

Virussen duiken eens in de zoveel tijd op. (e-books)

Van Gogh museum

Het museum is dan misschien gesloten, zij brengen Vincent van Gogh naar je toe. Tips voor jong en oud, er is voor ieder wat wils! Of je nu op zoek bent naar manieren om je kinderen spelenderwijs iets te leren, of benieuwd bent naar het verhaal achter de kunstwerken van Van Gogh: er valt online heel veel te ontdekken.

Haal het museum in huis

Podcasts

 • Podcasttip

  Hoe ga je om met liefdesverdriet? En waarom is ons werk zo bepalend voor onze identiteit? In podcast Alledaagse Vragen gaat programmamaker Luuk Heezen in gesprek met Nederlandse filosofen.

 • Podcasttip

  Onbehaarde Apen is een podcast van NRC, waarin twee wetenschapsjournalisten elke week het belangrijkste nieuws over wetenschap bespreken.

 • Podcasttip

  Echt gebeurd is een podcast met elke aflevering een nieuw verhaal van een nieuwe verteller, vanaf een podium. Meestal hebben deze vertellers geen ervaring maar staan ze daar alleen om hun eigen bijzondere verhaal te vertellen.

 • Podcasttip

  Ondercast is een literaire podcast en een luistervariant van een literair tijdschrift: elke maand ruim een uur proza, poëzie, toneelteksten, interviews en meer van dat.

 • Podcasttip

  NPO Radio 1 Boekenpodcast

  Op zoek naar tips voor een boeiend, interessant of goed boek? Presentatoren en boekenexperts van NPO Radio 1 bespreken in wisselende duo's onlangs uitgekomen boeken waar ze warm voor lopen. Dat kunnen romans zijn, maar ook non-fictie boeken over uiteenlopende onderwerpen. 
  www.nporadio1.nl/boekenpodcast

 • Radiotip

  Toch nog de wereld over: deze Nederlandse site neemt je mee langs radiozenders van Chili tot Japan.

  Voor wie thuiszit en toch over de wereld wil reizen: Radio Garden verzamelt radiozenders wereldwijd. Zodat je vanuit Nederland toch iets meekrijgt van muziek uit landen die nu onbereikbaar zijn.
  www.volkskrant.nl/cs-ba447a41

The Hidden Worlds of the National Parks

Volgels en hun nesten bekijken

Ouwehands Dierenpark webcam

Hoe zeggen ze het eigenlijk in het Frans? (e-books)

 • Medisch zakboek op reis

  Handig digitaal zakboekje bij bezoek aan arts, apotheek, tandarts of ziekenhuis samengesteld voor de Bibliotheken onder de naam MediBieb om te voorzien in compacte, betrouwbare medische informatie voor bibliotheekleden. In dit e-book staan de meest gebruikte vaktermen in begrijpelijke taal toegelicht en uitgelegd. Voor een eerste antwoord op een vraag,...

  E-book

  Bekijk details van Medisch zakboek op reis

 • Medisch zakboek op reis

  10-tallen medische woorden vertaald vanuit het Nederlands in het Frans. Handig digitaal zakboekje bij bezoek aan arts, apotheek, tandarts of ziekenhuis in het buitenland Dit e-book is onderdeel van een serie, onder het label MediBieb, speciaal samengesteld voor de Bibliotheken om te voorzien in compacte, betrouwbare medische informatie die digitaal...

  E-book

  Bekijk details van Medisch zakboek op reis

 • Medisch zakboek op reis

  10-tallen medische woorden vertaald vanuit het Nederlands in het Duits. Handig digitaal zakboekje bij bezoek aan arts, apotheek, tandarts of ziekenhuis in het buitenland Dit e-book is onderdeel van een serie, onder het label MediBieb, speciaal samengesteld voor de Bibliotheken om te voorzien in compacte, betrouwbare medische informatie die digitaal...

  E-book

  Bekijk details van Medisch zakboek op reis

 • Medisch zakboek op reis

  Handig digitaal zakboekje bij bezoek aan arts, apotheek, tandarts of ziekenhuis in het buitenland samengesteld voor de Bibliotheken om te voorzien in compacte, betrouwbare medische informatie. De samenstellers hiervan zijn medische specialisten die al vele handboeken en encyclopedieën hebben verzorgd voor verschillende uitgevers en organisaties wereldwijd....

  E-book

  Bekijk details van Medisch zakboek op reis