Speelotheken in Oostland

Een speelotheek is voor speelgoed, wat een bibliotheek is voor boeken. Je kan er speelgoed en gezelschapsspellen lenen. De speelotheek biedt je de kans regelmatig iets nieuws te proberen. Ook duur speelgoed of dingen die maar beperkte tijd interessant zijn, komen zo binnen handbereik. Je voorkomt miskopen en kunt eerst uitproberen wat wèl interessant is om aan te schaffen. Speelgoed lenen in plaats van speelgoed kopen is zeker interessant in deze tijd van groeiend bewustzijn voor het milieu. Deeleconomie is een goede en duurzame keuze.

Berkel en Rodenrijs

In Berkel en Rodenrijs is Speelotheek de Speelhut actief.
Speelotheek de Speelhut is gevestigd nabij speeltuin de Kievit, in de Sterrenhal aan de Wilgenlaan 5A en is open op vrijdagmiddag 15:30-17:00 uur en op zaterdagochtend 9:30-11:30 uur.
Speelotheek de Speelhut leent sinds jaar en dag speelgoed en spellen uit voor kinderen in de leeftijd van 1 t/m 12 jaar. Met een lidmaatschap van de speelotheek heb je het hele jaar wisselend en uitdagend speelgoed in huis, ook gast- en grootouders zijn welkom!
Lid worden kan ter plekke in de speelotheek. U mag drie stuks speelgoed lenen voor een periode van drie weken.

Bleiswijk

In de vestiging Bleiswijk, 't Web van Bibliotheek Oostland vindt u Speelotheek de Vlieger.
Speelotheek de Vlieger heeft speelgoed in de uitleen gericht op kinderen van 0 t/m 8 jaar.
Spelen is voor kinderen erg belangrijk. Het zorgt niet alleen voor veel plezier, maar is tevens goed voor de ontwikkeling van uw kind. In elke fase leert uw kind namelijk weer andere vaardigheden. Speelotheek De Vlieger kan hieraan een steentje bijdragen. Per abonnement kunt u naast de 10 materialen van de bibliotheek ook nog (gratis) drie stuks speelgoed lenen voor een periode van vier weken.

Pijnacker

In de vestiging Pijnacker,Buurt & Zo van Bibliotheek Oostland zit Speelotheek Harlekino.
Speelotheek Harlekino heeft speelgoed in de uitleen gericht op kinderen van 0 t/m 8 jaar. Iedereen die woonachtig is in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en speelgoed wil komen lenen kan lid worden: gezinnen, grootouders en gastgezinnen. Voor kinderen met een beperking geldt geen leeftijdsgrens. Met de combipas (speelotheek/bibliotheek) kunt u tijdens de openingstijden van de bibliotheek twee stuks speelgoed lenen voor een periode van vier weken tegen een kleine vergoeding.

Vrijwilliger worden bij de speelotheek?

Alle drie de speelotheken zijn op zoek naar versterking van het team. Iedereen die enthousiast is, kan vrijwilliger worden. Behalve een flinke dosis belangstelling voor kinderen, spel en speelgoed, is geen specifieke deskundigheid nodig. En het mooie is... je kinderen kunnen lekker mee komen als jij aan het werk bent!