De Verbeelde Werkelijkheid

Ga mee op reis naar het meest gesloten land ter wereld, Noord-Korea. Op 8 mei geeft drs Marc Roth in Berkel en Rodenrijs een lezing, De verbeelde werkelijkheid. Dit geeft een inkijkje in Noord-Korea. Marc Roth organiseert reizen naar dit land waarvan een groot gedeelte nog altijd niet te bezoeken is. Ook vertoont Bibliotheek Oostland in april en mei drie Britse documentaires.Meer weten over de meest gesloten samenleving? Kom dan in april en/of mei voor een documentaire of de lezing op 8 mei naar Bibliotheek Oostland.

Lezing 'De verbeelde werkelijkheid' door drs. Marc Roth


Woensdagavond 8 mei, om 20.00 uur in onze vestiging Berkel en Rodenrijs.

Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’? Marc Roth laat met zijn lezing, verrijkt met onbekend beeldmateriaal en zijn ervaringen, zien dat Noord-Korea meer is dan ‘verbeelde werkelijkheid’. Inloop vanaf 19.30 uur, toegang 6 euro.

Documentaires over Noord-Korea

In aanloop naar de lezing worden bij Bibliotheek Oostland drie documentaires over Noord-Korea gratis vertoond. Deelname is gratis, aanmelden gewenst. (De documentaires zijn voorzien van Engelse ondertiteling)

The Game of Their Lives

Donderdagmiddag 18 april,
om 13.00 uur
in vestiging Berkel en Rodenrijs

Een BBC-documentairemaker krijgt toegang tot Noord-Korea om het verhaal te vertellen over het wereldkampioenschap in 1966. Noord-Korea versloeg Italië en stond in de kwartfinale 3-0 voor tegen Portugal voordat Eusébio ervoor zorgde dat Noord-Korea verloor met 3-5. Voor deze documentaire zijn overlevenden van het team, Engelse fans en voetbalkenners geïnterviewd.

A State of Mind

Donderdagmiddag 25 april,
om 14.00 uur
in vestiging Bergschenhoek, Ontmoet!

Voor deze documentaire worden twee jong Noord-Koreaanse meisjes gevolgd tijdens de voorbereidingen op de Mass Games, ’s werelds grootste gechoreografeerde optreden van dans, acrobatiek, vechtkunst, turnen et cetera.

Crossing The Line

Donderdagmiddag 2 mei,
om 13.00 uur
in vestiging Berkel en Rodenrijs

Een Britse documentaire over James Dresnok. Hij liep in de jaren 60 over van het Amerikaanse leger en woont sinds die tijd in Noord-Korea.