Feestweek CulturA & Zo

Van 11 tot en met 17 november is het een weeklang feest in CulturA & Zo in Nootdorp. Wat is er te vieren? Van alles! Natuurlijk allereerst dat de deuren van het compleet opnieuw ingerichte gebouw voor iedereen wagenwijd zijn opengezet. Maar vooral ook omdat de gebruikers van het pand en de bezoekers heel blij zijn hoe het geworden is. Dat mag gezien worden en verdient een feestje, een feest dat een week gaat duren.

Sinds Bibliotheek Oostland de scepter zwaait is er een frisse wind door het pand gegaan en die is voor iedereen merkbaar. Het pand is natuurlijk al volop in gebruik door muziek- en dansdocenten, artistiekelingen, theatermakers, horecamedewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek. En al deze mensen willen iedereen graag een kijkje in de coulissen geven. Laten zien wat er gebeurt in dit unieke pand. Daarom staat in de feestweek overal de deur open. Er zijn open lessen, proeflessen, demonstraties, voorstellingen en verrassende workshops. 

Vioollespraktijk Imme Tonkes

Imme Tonkes geeft sinds 2011 vioolles in CulturA & Zo. zie: www.vioollespraktjk.nl. Imme Tonkes heeft ruime ervaring als muziekdocent in het basisonderwijs en volwassen onderwijs en als viool en ensembledocent op muziekscholen. Onlangs heeft zij de scholing voor docent stem en improvisatie afgerond.

Gratis proefles
viool voor kinderen en volwassenen. We doen een ‘aanlegtest’ van 15 minuten voor motoriek en muzikaal gehoor. Daarna is er ruimte voor een gesprekje over jouw wensen en de mogelijkheden en verwachtingen van de docent. Viool aanwezig.

SWOP

Human Library: Leen een levend boek. Ga in gesprek met Levende Boeken. In de Human Library lees je geen boeken, maar ontmoet je mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven wellicht niet snel spreekt. Vandaag kun je in gesprek met een vluchteling, een sociaal werker, een ouderenadviseur, iemand die werkt met mensen met dementie etc... 

Zij zitten tussen 11.00-15.00 uur klaar voor een persoonlijk gesprek, waarin alles besproken kan worden. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen en om zo van elkaar te leren.

LEVtheater

De minivoorstellingen, die wij 'presentaties' noemen, worden bij LEVtheater in de laatste 8 lesweken gemaakt. De leerlingen hebben, afhankelijk van leeftijd en spelniveau, hierin veel eigen inbreng. Er wordt gewerkt vanuit improvisaties, bestaande, bewerkte of speciaal hiervoor geschreven theaterteksten. Elke leerling heeft een ongeveer even grote rol of meerdere rollen in de presentatie. De regie is van Simone Hofman en Sara Krant.

Vier stoelen, vier kratten, vier pennen, vier pruiken, vier brillen, 12 scènes. 'Vier' is een muzikale voorstelling die wordt gespreel door 11 LEVtheatermeiden van 11-13 jaar. Vanuit improvisatie door de leerlingen gemaakt, geregisseerd door Simone Hofman en Sara Kant.

Liefde is... diepe acceptatie van. Genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijden voor een ander of eventueel zichzelf. Waaaaaat? Nee, liefde is ..eh .. Liefde is best moeilijk …som. “Hou je van me” is een montagevoorstelling die wordt gespeeld door 16 LEVtheaterleerlingen van 14-19 jaar. Vanuit bestaande en voor de voorstelling geschreven teksten. Regie Simone Hofman en Sara Kant.

Atelier de Aanpak

Tijdens de feestweek van CulturA & Zo verzorgt Atelier de Aanpak gratis proeflessen in ‘Beeldhouwen in Speksteen’ voor zowel kinderen als volwassenen op woensdagmiddag of zaterdag.

Tijdens de proefles maak je kennis met speksteen en het gereedschap waarmee deze zachte steensoort te bewerken is. Je gaat naar huis met een mooi resultaat. Voor tijd en plaats kijk hieronder in de tabel of mail naar info@atelierdeaanpak.nl

Ik ben sterk

Zelfvertrouwen bij Ik ben STERK! Het is belangrijk dat kinderen zich prettig en zelfverzekerd voelen: thuis, op de club, op straat en op school. Helaas is dat niet altijd het geval. Sommige kinderen voelen zich: onzeker, durven zichzelf niet te laten zien, durven geen fouten te maken, zijn bang om voor zichzelf op te komen. Sommige kinderen worden hierdoor gepest of gaan pesten, ze worden eenzaam of juist heel snel boos. Ze krijgen een grote mond, gaan clownesk gedrag vertonen, trekken zich terug, of gaan ander onhandig gedrag voor zichzelf én anderen laten zien.

Ieder kind verdient het om in zichzelf te geloven en om op zichzelf te kunnen vertrouwen!

Spelenderwijs geef ik trainingen waarin kinderen lichaamsbewustzijn ontwikkelen en daardoor emoties (h)erkennen bij zichzelf en de ander. Dat versterkt het zelfvertrouwen waardoor kinderen zich (Slim) sterker gaan voelen en steviger in hun schoenen komen te staan. Kinderen worden bewust van handig en onhandig gedrag en leren wat ze kunnen doen in lastige situaties.

Ik geniet enorm als ik kinderen zie groeien in hun ontwikkeling en zie dat ze steeds meer durven, handiger worden in sociaal contact, keuzes kunnen maken en meer zelfvertrouwen krijgen. En bovenal dat ze veel plezier hebben met elkaar tijdens de training, want zonder plezier kan niemand leren.

Ik geef trainingen aan kinderen vanaf 4 jaar in groepen, individueel, gezinnen, op scholen, bso’s en aan volwassen (medewerkers).

Martine Segers | Spelen met de micro:bit

Maak zelf je eigen mini-animatie, spel en/of lichtshow met 'dansende' led-lampjes. Tijdens de feestweek in CulturA & Zo kun je kennismaken met programmeren met de micro:bit, een mini-computertje ter grootte van een creditkaart dat speciaal is ontwikkeld om kinderen op speelse wijze wat te leren over programmeren, sensoren en andere elektronica en hen de creatieve mogelijkheden hiervan te laten ontdekken.


Er zijn gratis workshops op woensdag 13 november van 14.00 tot 17.00 uur en zondag 17 november van 14.00 tot 16.30 uur in 't Lab op de eerste verdieping van CulturA & Zo. Tijdens deze middagen kun je ook een aantal houten micro:bit-spellen spelen, zoals een houten doolhof en een balspel met geluid en lampjes, en uitleg krijgen over hoe die werken.

Woensdag 13 november begint de eerste workshop om 14 uur, met aansluitend om 15.00 uur een demonstratie van een aantal spellen. De tweede workshop begint om 15.30 uur, met aansluitend om 16.30 uur een demonstratie.

Meedoen is gratis. De workshops worden georganiseerd door Martine Segers (programmeren-met-scratch.blogspot.com). Voor de workshops van woensdag kun je je van te voren aanmelden via pinkypepper.scratch@gmail.com. Zondag kun je gewoon langskomen en kijken of er een laptop vrij is om mee aan de slag te gaan. Volwassenen zijn dan ook welkom om meer over de mogelijkheden van de micro:bit te horen.

Bij aanmelding voor de workshops op woensdag graag naam en leeftijd vermelden en eventueel een voorkeur voor de eerste of tweede workshop aangeven. Vol is vol.

Mrs Yin & Mr Yang

Tai Chi / Qigong

Bij tai chi en qigong oefen je series bewegingen die langzaam, ontspannen en energievol worden uitgevoerd. Het versterkt armen en benen, maakt gewrichten losser, verbetert de ademhaling en het cardiovasculaire systeem en helpt de hersenen beter te werken. Het is geschikt voor alle leeftijden.

Balletstudio Belinda

Balletstudio Belinda is een begrip in de gehele regio als het gaat om professionele danslessen. De studio is de kweekvijver voor vele goed geschoolde dansers en danseressen. Belinda’s werkwijze staat garant voor plezier hebben in dansen, zelfvertrouwen krijgen en houden. Waar saamhorigheid en kwaliteit de basis zijn en niet aflatende passie de drijfveer is om steeds meer te leren en grenzen te verleggen.

Belinda en haar team van gediplomeerde docenten verzorgen een scala aan lessen, variërend van klassiek ballet tot modernere vormen, waaronder streetdance en musical. Er zijn in de hele week op elke dag open lesssen. Er zijn passende lessen voor iedereen. Voor peuters, kleuters, jongeren en volwassenen.

Kom en ervaar de vrijheid van dans! Samen dansen betekent jezelf zijn, grenzen verleggen, je lijf laten meevoeren op het ritme van muziek en samen stralen!
Kijk voor het volledige rooster op www.balletnootdorp.nl/lesrooster

Musical workshop

“Ben jij tussen de 8 en 15 jaar oud en heb je zin om samen met mij in een half uur een optreden te maken met daarin zang en dans? Dan lijkt het me heel gezellig als jij mee komt doen! Kom je talenten ontdekken in deze workshop!”

Dans en Bewegings conditie 60+

Ervaar bewegen op muziek! Lekker in actie komen om die energie in het lijf weer wakker te schudden. We werken aan conditie, houdingcorrectie en het versterken van spieren. Goed voor body and soul!

Vader kind les tot 6 jaar

Ben jij die vader die nooit meekan naar een dansles? Dan is dit je kans! Kom dan op 17 november met je zoon/dochter mee en doe zelf mee! Tutu of balletpakje aantrekken hoeft niet, mag wel!

Algemene Dansante Vorming (kleuterdans) 4-6jr

Kinder/kleuterdans 4-6 jaar: “In deze les werken we vanuit een thema. Zo worden de beginselen van het klassieke ballet op een speelse manier aangeleerd. Lijkt het je leuk om mee te dansen? Dan zie ik je graag in mijn les.”

Pre Ballet (beginners klassiek ballet) 7-9 jaar

“In deze les wordt verder gebouwd op het klassieke ballet. Ook is er ruimte voor eigen improvisatie naar aanleiding van een opdracht. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Dan zie ik je graag in mijn les.”
 

Jazz dance kids 8-11/Jazz dance volwassenen 30+

“In de jazzlessen staat het swingende en plezierige gevoel centraal. Daarnaast speelt muzikaliteit een grote rol. Zo spelen we in de lessen met verschillende ritmes en melodielagen in de muziek. Ook richten wij ons op de verschillende jazztechnieken om het lichaam sterker te maken. De jazzles is een les waar je veel energie van krijgt. Er staat elke les een nieuwe uitdaging voor je klaar!”

Probeer een Pianoles (PeP)

Maandag om 13.30 uur en 19.40 uur
Donderdag om 13.00 uur en 20.00 uur
Zaterdag om 10.00 uur en 10.30 uur en 14.30 uur

Sinds 1997 geeft Noor Nuis pianoles in Nootdorp.

Ieder die om pianoles vraagt, is geraakt door de mooie klank van de piano, of vindt sommige liedjes toch zó mooi.

Als iemand piano leert spelen met de muziek die hij zo mooi vindt,
zal hij graag achter de piano gaan zitten,
zal hij langer oefenen,
zal de muziek uiteindelijk nog meer betekenis voor hem krijgen.

Daarom staat ieders persoonlijke speelplezier centraal bij Noor.
Noor gaat steeds op zoek naar de favoriete liedjes, en heeft verder veel ervaring met alle mogelijke lees- en andere bijzonderheden.

Komt u in de Feestweek in de Harpstudio een Pianoles Proberen? (geen kosten)
Ook als u nog nooit een toets hebt aangeraakt!

Als u mailt naar noornuis@gmail.com voor Probeer een Pianoles, hebben we een heel half uur om muziek te maken. Graag tot ziens voor een PeP!

Programma Feestweek

Zie hier het volledige schema van activiteiten in de feestweek in CulturA & Zo. Er is zoveel te doen dat we iedereen aanraden om vaker dan één keer te komen. Alle activiteiten zijn gratis.

Maandag 11 november 2019

Wie Wat Tijd Waar
Noor Nuis 'Probeer een pianoles' 13.30 uur Harpstudio
Balletstudio Belinda Open danslessen (peuter, kleuter, klassiek, modern, spitzen, streetdance, musical) 16.00 - 20.45 uur Balletzaal
Ik ben Sterk Inloopworkshop 'Ik ben STERK' voor kinderen 17.00 - 17.30 uur Schminkstudio
Noor Nuis 'Probeer een pianoles' 19.40 uur (VOL geboekt) Harpstudio
Het Voetlicht Blijspel 'Pretty Belinda' (een compilatie) 20.00 - 21.00 uur Theaterzaal

Dinsdag 12 november 2019

Wie Wat Tijd Waar
Balletstudio Belinda Open danslessen (peuter, kleuter, klassiek, modern, spitzen, streetdance, musical) 9.15 - 10.15 uur Balletzaal
Mrs. Yin & Mr. Yang Tai Chi / Qigong voor volwassenen 12.00 - 12.30 uur Balletzaal
Mrs. Yin & Mr. Yang Tai Chi / Qigong voor volwassenen 13.30 - 14.00 uur Balletzaal
Vioollespraktijk Imme Tonkes Proefles viool voor kinderen tot 12 jaar (viool aanwezig) 15.45 - 16.15 uur Pianostudio
Balletstudio Belinda Open danslessen (peuter, kleuter, klassiek, modern, spitzen, streetdance, musical) 15.45 - 20.30 uur Balletzaal
Vioollespraktijk Imme Tonkes Muzikaal intermezzo (viool) 19.30 - 19.40 uur Ont-Moeten
Vioollespraktijk Imme Tonkes Proefles viool voor jongeren / volwassenen (viool aanwezig) 21.00 - 21.30 uur Pianostudio

Woensdag 13 november 2019

Wie Wat Tijd Waar
Balletstudio Belinda Open danslessen (peuter, kleuter, klassiek, modern, spitzen, streetdance, musical) 10.30 - 12.00 uur Balletzaal
Balletstudio Belinda Open danslessen (peuter, kleuter, klassiek, modern, spitzen, streetdance, musical) 13.00 - 22.00 uur Balletzaal
Atelier de Aanpak Proefles 'Beeldhouwen in Speksteen' voor kinderen van 8-12 jaar 13.30 - 14.30 uur Schminkstudio
Martine Seegers Inloopworkshop 'Spelen met de micro:bit' voor kinderen 14.00 - 15.00 uur 't Lab
Vioollespraktijk Imme Tonkes Muzikaal intermezzo (viool en piano) 15. 30 - 15.40 uur Ont-Moeten
Atelier de Aanpak Proefles 'Beeldhouwen in Speksteen' voor kinderen van 12-18 jaar 15.30 - 16.30 uur Schminkstudio
Martine Segers Inloopworkshop 'Spelen met de micro:bit' voor kinderen 15.30 - 16.30 uur 't Lab
Vioollespraktijk Imme Tonkes Open repetitie viool en piano samenspel 16.30 - 17.30 uur Pianostudio
Vioollespraktijk Imme Tonkes Mini concertje (viool en piano) 17.30 - 17.40 uur Ont-Moeten
Noor Nuis Loop binnen bij de open repetitie voor de cursus 'Canto Ostinato' 18.15 - 19.15 uur Pianostudio

Donderdag 14 november 2019

Wie Wat Tijd Waar
Noor Nuis 'Probeer een pianoles' 13.00 - 14.00 uur (volgeboekt) Harpstudio
Balletstudio Belinda Open danslessen (peuter, kleuter, klassiek, modern, spitzen, streetdance, musical) 16.00 - 21.45 uur Balletzaal
Noor Nuis 'Probeer een pianoles' 20.00 uur Harpstudio

Vrijdag 15 november 2019

Wie Wat Tijd Waar
Balletstudio Belinda Open danslessen (peuter, kleuter, klassiek, modern, spitzen, streetdance, musical) 16.00 - 21.00 uur Balletzaal

Zaterdag 16 november 2019

Wie Wat Tijd Waar
Balletstudio Belinda Open danslessen (peuter, kleuter, klassiek, modern, spitzen, streetdance, musical) 9.00 - 14.00 uur Balletstudio
Noor Nuis 'Probeer een pianoles' om 10.00 uur en 10.30 uur Harpstudio
Atelier de Aanpak Proefles 'Beeldhouwen in Speksteen' voor kinderen van 8-12 jaar 10.00 - 11.00 uur Schminkstudio
Noor Nuis 'Probeer een pianoles' 11.00 uur Harpstudio
Atelier de Aanpak Proefles 'Beeldhouwen in Speksteen' voor kinderen van 12-18 jaar 12.00 - 13.00 uur Schminkstudio
Atelier de Aanpak Proefles 'Beeldhouwen in Speksteen' voor volwassenen 14.00 - 16.00 uur Schminkstudio
Noor Nuis 'Probeer een pianoles' 14.30 uur Harpstudio

Zondag 17 november 2019

Wie Wat Tijd Waar
Balletstudio Belinda Jazz kids voor kinderen van 8-11 jaar 10.00 - 10.30 uur Balletzaal
Balletstudio Belinda Dans bewegingsles op muziek, houding en conditie 60+ 10.35 - 11.05 uur Balletzaal
Balletstudio Belinda Algemene dansante vorming (kinderen 4-6 jaar) 11,10 - 11,40 uur Balletzaal
Balletstudio Belinda Vader-kind les (tot 6 jaar) 11.45 - 12.15 uur Balletzaal
Balletstudio Belinda Musical 8-15 jaar 12.20 - 12.50 uur Balletzaal
Balletstudio Belinda pre-ballet (7-9 jaar) 12.55 - 13.25 uur Balletzaal
Balletstudio Belinda Jazz dance 30+ 13.30 - 14.10 uur Balletzaal
Martine Segers Inloopworkshop 'Spelen met de micro:bit' voor kinderen 14.00 - 16.30 uur 't Lab
LEVtheater 'Vier', door 11 meiden van 12/13 jaar om 14.00 en om 15.30 uur Theaterzaal
LEVtheater 'Hou je van me?', door 16 jongeren tussen 14 en 19 jaar. om 14.00 en om 15.30 uur Theaterzaal
Ik ben sterk Workshop 'Ik ben STERK' voor kinderen 11.45 - 12.45 uur Schminkstudio
Mrs Yin & Mr Yang Tai Chi / Qigong voor volwassenen 15.00 - 16.00 uur Balletzaal
Jongerenwerk Appke loopt rond (in Appke-pak), er kunnen vragen worden gesteld en er worden flyers uitgedeeld. 11.00 - 15.00 uur Overal
Jongerenwerk Workshop 'Kickboksen' voor tieners / jongeren. 13.00 - 14.00 uur Schminkstudio
Ik ben sterk Workshop 'Ik ben STERK' voor kinderen 14.15 - 15.15 uur Schminkstudio
Ik ben sterk Workshop 'Ik ben STERK' voor kinderen 15.15 - 16.15 uur Schminkstudio
Jongerenwerk Inloopworkshop 'Visagie en foto's maken'voor tieners / jongeren 12.00 - 15.00 uur Intermezzo
SWOP Human Library of Leen een levend boek 11.00 - 15.00 uur Overal
Noor Nuis 'Probeer een pianoles' 12.00 - 15.00 uur Harpstudio