Cultuurhuis 't Web

Wethouder Cultuur Ankie van Tatenhove van Lansingerland heeft de opening van de nieuwe toekomst verricht. Daarnaast waren er workshops en optredens van huurders van ’t Web. Ook werd bekendgemaakt hoe de culturele programmering eruit komt te zien.

Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van het gezamenlijk cultuurhuis van Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web. Daarbij is Bibliotheek Oostland de nieuwe eigenaar en exploitant van ’t Web (dat nu nog in handen is van gemeente Lansingerland); de bibliotheek zal dan ook na januari 2018 verhuizen. Stichting Behoud ’t Web/Theater ‘t Web zorgt vanaf december voor de culturele programmering.  

Culturele programmering

Op zaterdag 9 september droeg de gemeente ’t Web over aan Bibliotheek Oostland. Die overdracht was dus tevens de start van de nieuwe toekomst. Zo worden oefenruimtes betaalbaarder. Daarnaast worden vanaf deze winter met regelmaat films en optredens geprogrammeerd door de initiatiefnemers van Stichting Behoud ’t Web. Tijdens de bijeenkomst van 9 september werd een eerste inkijkje in de programmering geboden.  

Voor heel Bleiswijk

Marieke van Oudheusden van Stichting Behoud ’t Web organiseerde de bijeenkomst. "Het is een feestelijke bijeenkomst voor heel Bleiswijk gworden. Want door de nieuwe opzet krijgt Bleiswijk een eigen cultuurhuis met betaalbare oefenruimtes, een culturele programmering, activiteiten voor jong en oud en - vanaf komende winter - de vernieuwde bibliotheek. Daarom is heel Bleiswijk uitgenodigd om op 9 september de nieuwe toekomst van 't Web te vieren."