Verhuizing bibliotheek naar Cultuurhuis 't Web

Vanaf 27 april tot 1 juni 2018 is de vestiging Bleiswijk van de Bibliotheek Oostland aan de Dorpsstraat 7 gesloten. Wij gaan ons dan voorbereiden op de verhuizing naar de Nachtegaallaan 4, kasten worden aangepast en alles wordt geïnstalleerd en ingericht.

Tot en met 13 mei kunt u de materialen die u leent inleveren in de boekenbus in de Dorpsstraat 7. Daarna gaat deze dicht en kunt u terecht bij een van de andere vestgingen van onze organisatie.
Op de website van de bibliotheek, www.bibliotheekoostland.nl, staan de openingstijden van alle vestigingen.
In de Dorpsstraat 7 ligt een map voor u ter inzage, waarin u een beeld kunt krijgen van de nieuwe situatie en er staat een moodboard met een impressie van ’t Web.

Vanaf vrijdagmiddag 1 juni 14.00 uur bent u van harte welkom in ’t Web., Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk. De openingstijden zijn maandagochtend van 10.00 tot 13.00 uur, dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.30 en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.
 

Boedelverkoop bibliotheek Bleiswijk


Er wordt hard gewerkt in de bibliotheek van Bleiswijk vanwege de op handen zijnde verhuizing.
Bij al het sorteren en opruimen zijn er ook materialen die niet mee zullen verhuizen en deze worden te koop aangeboden op donderdagmiddag 24 en vrijdagmiddag 25 mei. U bent welkom tussen 14.00 en 17.00 uur aan de Dorpsstraat 7. Kom gezellig snuffelen, wie weet zit er wat leuks voor u bij. Naast boedel zijn er ook afgeschreven boeken, die natuurlijk leuk zijn om mee te nemen op uw vakantie. 


Wethouder Cultuur Ankie van Tatenhove van Lansingerland heeft de opening van de nieuwe toekomst verricht.Daarnaast waren er workshops en optredens van huurders van ’t Web. Ook werd bekendgemaakt hoe de culturele programmering eruit komt te zien. 

Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van het gezamenlijk cultuurhuis van Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web. Daarbij is Bibliotheek Oostland de nieuwe eigenaar en exploitant van ’t Web (dat nu nog in handen is van gemeente Lansingerland); de bibliotheek zal dan ook op 27 april sluiten aan de dorpsstraat en op 1 juni weer opengaan aan de Nachtegaallaan. Stichting Behoud ’t Web/Theater ‘t Web zorgt vanaf december voor de culturele programmering.  

Het gebouw ’t Web en zijn betekenis als multifunctioneel kunstzinnig centrum dreigde verloren te gaan voor de dorpsgemeenschap. Als reactie hierop ontstond in juli 2015 bij een aantal inwoners uit Bleiswijk het idee een oplossing te vinden voor 't Web, om te voorkomen dat dit pand verloren zou gaan voor de inwoners van Bleiswijk én ervoor te zorgen dat het pand beter gebruikt zou worden waarvoor het is bedoeld: ontmoetingen en cultuur.
Deze inwoners verenigden zich in de stichting Behoud ’t Web en gingen in gesprek met de gemeente. Vanaf 2016 is ook Bibliotheek Oostland gesprekspartner in dit proces. Stichting Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web hebben samen ambitieuze plannen ontwikkeld voor het gebouw ’t Web: 't Web wordt een sociaal-cultureel pand waar verschillende functies samenkomen, zoals de bibliotheek, culturele programmering en (oefen)ruimtes voor sociaal-culturele organisaties.

Culturele programmering

Op zaterdag 9 september 2017 droeg de gemeente ’t Web over aan Bibliotheek Oostland. Die overdracht was dus tevens de start van de nieuwe toekomst. Zo worden oefenruimtes betaalbaarder. Daarnaast worden vanaf deze winter met regelmaat films en optredens geprogrammeerd door de initiatiefnemers van Stichting Behoud ’t Web. 

Programmering juni

 • 2 juni: TRYOUT Bekijk details

  Op 2 juni staan drie cabaretiers op het podium van Theater ’t Web: ze ‘try-outen’ tijdens de show ‘TRYO’ (een deel uit) hun avondvullende shows.

  Bekijk details van 2 juni: TRYOUT

 • 9 juni: Haagse flamenco van De Règâhs Bekijk details

  De Règâhs spelen flamenco op z’n Haags. Met klassiekers als ‘Ja, dat is Den Haag’, ‘Le-luk’ en ‘Jè bent ut voâh mèn’. Dat mag u niet missen!

  Bekijk details van 9 juni: Haagse flamenco van De Règâhs

 • 16 juni: Theater Hutsepot Bekijk details

  Theater Hutsepot speelt de voorstelling ‘Over hoedjes en kalfjes’. Een aanstekelijke smeltkroes van muzikaal vertel- en poppentheater voor de jongste theaterbezoekers (4+).

  Bekijk details van 16 juni: Theater Hutsepot

 • 23 juni: ‘Schuld’ Bekijk details

  Op zaterdagavond 23 juni staat lokaal talent op het podium van Theater ’t Web. Leerlingen rond de 14 jaar uit de Theaterplusklas van De Blesewic i.s.m. de Bleiswijkse Acteerschuur, spelen dan de voorstelling...

  Bekijk details van 23 juni: ‘Schuld’