Bibliotheek Oostland in Cultuurhuis 't Web

We hebben afscheid genomen van De Snip en zijn in het prachtige Cultuurhuis 't Web getrokken. Met een bushalte naast ons en voldoende parkeergelegenheid beschikbaar, zijn we bereikbaarder dan ooit. Wil je met eigen ogen komen kijken hoe ongelofelijk mooi dat is geworden? De koffie staat klaar.


Nieuw adres is
Nachtegaallaan 4
2665 EH Bleiswijk

De openingstijden zijn
maandag van 10.00 tot 13.00 uur
dinsdag van 14.00 tot 17.30 uur
woensdag van 14.00 tot 17.30 uur
donderdag van 14.00 tot 17.30 uur
vrijdag van 14.00 tot 17.30 uur
zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur

 


Terugblik naar de officiële opening

Wethouder Cultuur Ankie van Tatenhove van Lansingerland heeft de opening van de nieuwe toekomst verricht.Daarnaast waren er workshops en optredens van huurders van ’t Web. Ook werd bekendgemaakt hoe de culturele programmering eruit komt te zien. 

Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van het gezamenlijk cultuurhuis van Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web. Daarbij is Bibliotheek Oostland de nieuwe eigenaar en exploitant van ’t Web (dat nu nog in handen is van gemeente Lansingerland); de bibliotheek zal dan ook op 27 april sluiten aan de dorpsstraat en op 1 juni weer opengaan aan de Nachtegaallaan. Stichting Behoud ’t Web/Theater ‘t Web zorgt vanaf december voor de culturele programmering.  

Het gebouw ’t Web en zijn betekenis als multifunctioneel kunstzinnig centrum dreigde verloren te gaan voor de dorpsgemeenschap. Als reactie hierop ontstond in juli 2015 bij een aantal inwoners uit Bleiswijk het idee een oplossing te vinden voor 't Web, om te voorkomen dat dit pand verloren zou gaan voor de inwoners van Bleiswijk én ervoor te zorgen dat het pand beter gebruikt zou worden waarvoor het is bedoeld: ontmoetingen en cultuur.

Deze inwoners verenigden zich in de stichting Behoud ’t Web en gingen in gesprek met de gemeente. Vanaf 2016 is ook Bibliotheek Oostland gesprekspartner in dit proces. Stichting Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web hebben samen ambitieuze plannen ontwikkeld voor het gebouw ’t Web: 't Web wordt een sociaal-cultureel pand waar verschillende functies samenkomen, zoals de bibliotheek, culturele programmering en (oefen)ruimtes voor sociaal-culturele organisaties.

Culturele programmering

Op zaterdag 9 september 2017 droeg de gemeente ’t Web over aan Bibliotheek Oostland. Die overdracht was dus tevens de start van de nieuwe toekomst. Zo worden oefenruimtes betaalbaarder. Daarnaast worden vanaf deze winter met regelmaat films en optredens geprogrammeerd door de initiatiefnemers van Stichting Behoud ’t Web. 

Programmering juni

 • 9 juni: Haagse flamenco van De Règâhs Bekijk details

  De Règâhs spelen flamenco op z’n Haags. Met klassiekers als ‘Ja, dat is Den Haag’, ‘Le-luk’ en ‘Jè bent ut voâh mèn’. Dat mag u niet missen!

  Bekijk details van 9 juni: Haagse flamenco van De Règâhs

 • 16 juni: Theater Hutsepot Bekijk details

  ‘Over hoedjes en kalfjes’

  Theater Hutsepot speelt de voorstelling ‘Over hoedjes en kalfjes’. Een aanstekelijke smeltkroes van muzikaal vertel- en poppentheater voor de jongste theaterbezoekers (4+).

  Bekijk details van 16 juni: Theater Hutsepot

 • 23 juni: ‘Schuld’ Bekijk details

  door de Theaterplusklas van De Blesewic

  Op zaterdagavond 23 juni staat lokaal talent op het podium van Theater ’t Web. Leerlingen rond de 14 jaar uit de Theaterplusklas van De Blesewic i.s.m. de Bleiswijkse Acteerschuur, spelen dan de voorstelling...

  Bekijk details van 23 juni: ‘Schuld’