Bibliotheek Oostland in 't Web

De Bleiswijkse vestiging is uit De Snip vertrokken en huist nu in het prachtige 't Web. Bibliotheek Oostland is nog beter bereikbaar door de bushalte naast de deur en de ruime parkeergelegenheid. U bent van harte welkom om met eigen ogen te komen kijken hoe ongelofelijk mooi het is geworden. De (h)eerlijke koffie staat alvast klaar!

De locatie van 't Web in Lansingerland is een samensmelting van het culturele leven. Bibliotheek Oostland en Theater 't Web bundelden hun krachten en zetten op deze manier een prachtige stap naar een kunstzinnige toekomst in Lansingerland. In 't Web zijn alle kunstvormen waar Lansingerlanders zich naar hartelust aan kunnen laven gebundeld. Verhalen kunnen verteld worden via een boek, muziek, dans, toneel of een kunstvoorwerp. In Bleiswijk komt alles samen.

De programmering is al goed gevuld. Neem vooral een kijkje op de website van Theater 't Web en bestel direct online de toegangskaarten van uw keuze.  

Het nieuwe adres is:
Nachtegaallaan 4
2665 EH Bleiswijk

De openingstijden zijn:
maandag van 10.00 tot 13.00 uur
dinsdag van 14.00 tot 17.30 uur
woensdag van 14.00 tot 17.30 uur
donderdag van 14.00 tot 17.30 uur
vrijdag van 14.00 tot 17.30 uur
zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur


Terugblik naar de officiële opening

Wethouder Cultuur Ankie van Tatenhove van Lansingerland heeft de opening van de nieuwe toekomst verricht.Daarnaast waren er workshops en optredens van huurders van ’t Web. Ook werd bekendgemaakt hoe de culturele programmering eruit komt te zien. 

Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van het gezamenlijk cultuurhuis van Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web. Daarbij is Bibliotheek Oostland de nieuwe eigenaar en exploitant van ’t Web (dat nu nog in handen is van gemeente Lansingerland); de bibliotheek zal dan ook op 27 april sluiten aan de dorpsstraat en op 1 juni weer opengaan aan de Nachtegaallaan. Stichting Behoud ’t Web/Theater ‘t Web zorgt vanaf december voor de culturele programmering.  

Het gebouw ’t Web en zijn betekenis als multifunctioneel kunstzinnig centrum dreigde verloren te gaan voor de dorpsgemeenschap. Als reactie hierop ontstond in juli 2015 bij een aantal inwoners uit Bleiswijk het idee een oplossing te vinden voor 't Web, om te voorkomen dat dit pand verloren zou gaan voor de inwoners van Bleiswijk én ervoor te zorgen dat het pand beter gebruikt zou worden waarvoor het is bedoeld: ontmoetingen en cultuur.

Deze inwoners verenigden zich in de stichting Behoud ’t Web en gingen in gesprek met de gemeente. Vanaf 2016 is ook Bibliotheek Oostland gesprekspartner in dit proces. Stichting Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web hebben samen ambitieuze plannen ontwikkeld voor het gebouw ’t Web: 't Web wordt een sociaal-cultureel pand waar verschillende functies samenkomen, zoals de bibliotheek, culturele programmering en (oefen)ruimtes voor sociaal-culturele organisaties.

Culturele programmering

Op zaterdag 9 september 2017 droeg de gemeente ’t Web over aan Bibliotheek Oostland. Die overdracht was dus tevens de start van de nieuwe toekomst. Zo worden oefenruimtes betaalbaarder. Daarnaast worden vanaf deze winter met regelmaat films en optredens geprogrammeerd door de initiatiefnemers van Stichting Behoud ’t Web.