Bibliotheek biedt ondersteuning bij belastingaangifte

Belastingaangifte, niemand vindt het leuk, maar het moet, digitaal. Heeft u geen computer of wilt u in alle rust de aangifte doen? Bibliotheek Oostland biedt de mogelijkheid om dit digitaal in de vestigingen Berkel en Rodenrijs of Pijnacker zelf te doen. Maar heeft u iets meer hulp nodig, dan weet Bibliotheek Oostland de weg.

Met hulp aangifte doen?

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? Een expert die met u meekijkt? Of heeft u een vraag? Dan kunt u vanaf maart terecht bij de partners van de bibliotheek, de SWOP, Welzijn Lansingerland, de formulierenbrigade in Lansingerland en de formulierenbrigade Pijnacker-Nootdorp. Jongeren kunnen ook terecht bij Bureau Jeugd Jongerenwerk Midden-Holland. Zij kunnen doorverwijzen naar deskundigen op dit gebied.

Zelf digitaal aangifte doen?

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, bieden de bibliotheekvestigingen in Berkel en Rodenrijs en in Pijnacker beveiligd computer- en internetgebruik. De computerfaciliteiten zijn gratis en voor iedereen, ook als u geen lid van de Bibliotheek bent. Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Regelmatig zijn er cursussen en workshops. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. En is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken (door partners) mogelijk.