• Open Huis in Bergschenhoek

  De organisaties die zijn gevestigd in De Stander stellen zich graag aan u voor op zaterdag 23 september. Op de kraampjesmarkt wordt u uitgebreid geïnformeerd. Daarnaast kunt u ook overal binnen kijken. Bij het sociaal café Ontmoet! wordt voorgelezen aan de kinderen en kunnen zij zich laten schminken. U kunt er ook genieten van een lekker kopje koffie of (tegen een kleine vergoeding) een eenvoudige lunch.

 • Iedere maand een nieuwe app

  Iedere eerste dinsdag van de maand staat er een leuke & leerzame app-tip van Bibliotheek Oostland op de Kinderpagina van Hart van Holland Lansingerland en op de website.

  Benieuwd welke app we deze maand voor je hebben uitgezocht?

 • Het aanbod van de Avond Academie Oostland

  U kunt zich nu inschrijven voor één van de volgende modules:

  Filosofie / Kunstgeschiedenis / Technologie / Meditatie

  welke op maandag 6, 13, 20 en 27 november 2017 van 19.30 -21.30 uur (accommodatie Melanchthon college te Bergschenhoek) plaats gaan vinden.

 • Cursus van de maand september:

  Pesten Op De Werkvloer 

  Word je gepest op het werk of is een vriend of collega slachtoffer? Pestgedrag op de werkvloer komt veel voor. Om hoeveel slachtoffers gaat het? Wat zijn de verschillende vormen van pestgedrag? Wat kun je doen als slachtoffer of collega? 

 • Leren Werken met de Digitale Overheid

  Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, het doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van uw AOW, gebruik van uw DigiD etc. De belasting gaat stoppen met de blauwe envelop. Vindt u het moeilijk om met de websites van de overheid te werken? 

  De bibliotheek biedt in samenwerking met de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland de cursus Digisterker aan

Fantasierijk

Voorlezen is belangrijk, maar waar begin je? Veel ouders van jonge kinderen vragen zich af op welke leeftijd je kunt starten en welke boeken je dan uitkiest. En of je vaker hetzelfde verhaal kunt voorlezen of beter kunt variëren. Dit soort vragen worden beantwoord in een informatief blog dat wekelijks vernieuwd wordt.

Laaggeletterden / Anderstaligen

De nieuwste TopTitels (week 38)

Direct de nieuwste bestsellers lenen?

Beeld en Geluid

Terugblikken

Archief

Evenementen die in de bieb hebben plaatsgevonden naderhand bekijken? Dat kan in ons archief.