Nieuw: Het flexabonnement

Behalve het standaardabonnement en de knipkaart biedt de bibliotheek vanaf januari 2020 nu ook het flexabonnement. Als u kiest voor het flexabonnement profiteert u van de volgende voordelen:

  • u betaalt 4,50 per maand
  • na drie maanden lidmaatschap is dit abonnement per maand opzegbaar
  • 10 materialen per keer lenen
  • uitleentermijn vier weken
  • gratis reserveren binnen de Bibliotheek Oostland
  • lenen in alle vestigingen van de Bibliotheek. De vestigingen vindt u in de kernen Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Delfgauw, Nootdorp, Pijnacker.
  • de bibliotheekpas is landelijke te gebruiken in de meeste bibliotheken in Nederland. Voor een overzicht klik hier
  • bij online inschrijven, betaalt u de eerste maand vooruit met iDeal. Volgende termijnen worden per automatische incasso afgeschreven.

Online lid worden

U hoeft niet per se naar een van onze vestigingen te komen om in te schrijven. U kunt ook online inschrijven. Lekker makkelijk!

De inschrijfprocedure is simpel. Vul hieronder uw mailadres in, daarna kunt u op de volgende pagina uw gegevens invullen en aangeven welk abonnement u wilt hebben.

Kiest u voor een abonnement waar contributie voor wordt geheven, dan kunt u direct via iDeal afrekenen.

Bij het eerstvolgende bezoek aan de bibliotheek kunt u op vertoon van een legitimatiebewijs uw pasje bij de balie afhalen.

Digital Only Abonnement

Lees je liever alleen eBooks? Dit Digital Only abonnement is dan precies wat je zoekt. Voor €42,- per jaar kun je kiezen uit meer dan 28.000 e-Books. Ook geniet je via de LuisterBieb-app van meer dan 4.000 luisterboeken.

Let op: met dit abonnement kun je geen fysieke materialen lenen. 

Volwassenen

Als volwassen lid kun je bij ons kiezen uit drie abonnementen.

Basistarief Abonnement
Voor gemiddelde leners. U kunt 10 items tegelijkertijd lenen, die u 4 weken mag houden.

Plustarief Abonnement
Leest u meer dan gemiddeld, dan is dit abonnement een uitkomst. U kunt 24 items tegelijkertijd lenen voor een periode van 6 weken.

Gezinspas
Voor € 60,00 leent u met het hele gezin en krijgt iedereen een eigen pas waarmee 10 items per keer geleend kunnen worden. 

Abonnement voor Instellingen

Voor scholen, zorginstellingen en andere organisaties is er de Instellingspas. Er kunnen maximaal 50 items tegelijkertijd geleend worden, voor een periode van 6 weken.

Groepsabonnement
Scholen kunnen als aanvulling op een Instellingspas, per groep (naar behoefte) een aanvullend abonnement nemen. Er kunnen maximaal 30 items tegelijkertijd geleend worden, voor een periode van 6 weken.

Jeugd

Jeugdabonnement
Voor jeugd tot 18 jaar is het abonnement gratis. Je kunt 10 items tegelijk lenen en deze items 4 weken houden.

Digitaal inschrijven
In iedere vestiging kunt u kinderen kosteloos in laten schrijven.
Wanneer u kinderen digitaal inschrijft wordt een bedrag van € 2,50 gevraagd.
Dit bedrag wordt als een tegoed op het kinderpasje gezet.

Nationale Bibliotheekpas

Wil je af en toe ook in een andere bibliotheek lenen? Bijvoorbeeld omdat die op andere momenten open is? Of omdat je er toch langs komt op weg naar school of universiteit? Gebruik dan je pas als Nationale Bibliotheekpas. Kost je niets extra's als je een bibliotheekabonnement hebt dat daarvoor geschikt is.