Nieuwe albums op Muziekweb

Muziekweb

Bibliotheek Oostland heeft toegang tot Europa’s grootste muziekcollectie met 6 miljoen tracks, 500 muziekstijlen, 100.000 componisten en uitvoerenden klassiek en 300.000 artiesten en bands. Van Bach tot Beyoncé. Iedere week komen daar nog eens 300 nieuwe cd’s bij.

Deze tracks zijn allemaal digitaal te beluisteren in onze bibliotheek via www.muziekweb.nl/Luister. Het aanbod omvat diverse muziekstromingen: popmuziek, klassiek, jazz, wereldmuziek, Nederlandstalige muziek, etc. Daarnaast biedt Muziekwebluister een schat aan informatie over albums, artiesten en genres

Muziek lenen bij de bibliotheek

Via de catalogus kun je ook fysieke cd’s, vinyl en muziekdvd’s aanvragen. Titels uit de provincie zijn uiteraard ook aan te vragen. Is de muziektitel die je zoekt niet aanwezig in de catalogus? Dan biedt Muziekweb uitkomst. Bijna alle muziek is via Muziekweb aan te vragen. een aanvraag kost € 3,50 per titel.

Muziekweb Nieuws

 1. Basiscollectie klassiek: Igor Stravinski

  In 2021 is het 50 jaar geleden dat Igor Stravinski overleed. Hij was voor de muziek wat Picasso was voor de schilderkunst, zo zou je het kunnen zeggen.

  24 februari 2021

  Bekijk details van Basiscollectie klassiek: Igor Stravinski

 2. Curiosa klassiek: Klokken (1)

  De klok neemt in de geschiedenis van het Avondland zo'n belangrijke plaats in, dat een kunsthistoricus eens de eenheid van de Europese volken typeerde als Klokken-Europa. De verschillende kerkklokken riepen...

  18 februari 2021

  Bekijk details van Curiosa klassiek: Klokken (1)

 3. De Tijdmachine: Vooroorlogs Rotterdam

  Vier dagen na de Duitse inval van Nederland op 10 mei 1940 werd Rotterdam gebombardeerd. Het bombardement en de daarop volgende oorlog veranderden Rotterdam voor altijd, ook het muziekleven in de stad....

  18 februari 2021

  Bekijk details van De Tijdmachine: Vooroorlogs Rotterdam

Filmbieb is online!

Alle leden van bibliotheken in Nederland kunnen via Filmbieb film-dvd’s lenen. Ook vind je er trailers en achtergrondinfo over onwijs veel films en series.De leentermijn is 3 weken en de prijs € 3,50.

Over Filmbieb:

Speelfilms en documentaires op dvd - in het bijzonder het Nederlands product- nemen binnen de bibliotheek een speciale plek in. Ten opzichte van 2005 is de landelijke collectie bijna verdubbeld in omvang en uitleningen. Toch is extra aandacht voor dit collectieonderdeel gewenst.

Veel bibliotheken overwegen dit materiaal naar het magazijn te verplaatsen of te verkopen. Op termijn zou de (speel)film als onderdeel van de collectie geheel uit beeld kunnen raken. Muziekweb verzamelt daarom zoveel mogelijk filmcollecties van bibliotheken (en particulieren) om zo dit belangrijk Nederlandse culturele erfgoed te behouden en voor het publiek toegankelijk te maken.