Muziek / Film

Collectie

Bibliotheek Oostland heeft toegang tot Europa’s grootste muziekcollectie met 6 miljoen tracks, 500 muziekstijlen, 100.000 componisten en uitvoerenden klassiek en 300.000 artiesten en bands. Van Bach tot Beyoncé. Iedere week komen daar nog eens 300 nieuwe cd’s bij.

Muziekweb

Via de catalogus kunt u ook fysieke cd’s, vinyl en muziekdvd’s aanvragen. Titels uit de provincie zijn uiteraard ook aan te vragen. Is de muziektitel die u zoekt niet aanwezig in onze catalogus? Dan biedt Muziekweb uitkomst. Bijna alle muziek is via Muziekweb aan te vragen. Een aanvraag kost € 3,50 per titel en de leentermijn is 3 weken.

Het aanbod omvat diverse muziekstromingen: popmuziek, klassiek, jazz, wereldmuziek, Nederlandstalige muziek, etc. Daarnaast biedt Muziekweb een schat aan informatie over albums, artiesten en genres.

Filmbieb

Speelfilms en documentaires op dvd nemen binnen de bibliotheek een speciale plek in. Binnen de collectie is speciale aandacht voor Nederlandse film. Ten opzichte van 2005 is de landelijke collectie bijna verdubbeld in omvang en uitleningen. 

Muziekweb verzamelt zoveel mogelijk filmcollecties van bibliotheken (en particulieren) om zo dit belangrijke Nederlandse culturele erfgoed te behouden en voor het publiek toegankelijk te maken. Alle leden van bibliotheken in Nederland kunnen via Filmbieb film-dvd’s lenen. Ook vind je er trailers en achtergrondinfo over onwijs veel films en series.

De leentermijn is 3 weken en de prijs € 3,50.

Nieuwe aanwinsten