e-Books

Met een bibliotheekabonnement (standaardabonnement) kunt u zonder extra kosten e-Books lenen. De uitgebreide collectie is te lezen op een e-Reader, smartphone, tablet of computer. Men maakt eenmalig een account aan via www.onlinebibliotheek.nl en downloadt de e-Books vanuit de luie stoel. In de e-Bookcollectie vindt men duizenden titels: literaire romans, thrillers, kinderboeken, po√ęzie en natuurlijk non-fictie over bijvoorbeeld werk en studie, geschiedenis en politiek, mens en maatschappij. 

E-books lenen

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot ruim 28.000 e-books.

  • Leen tot 10 e-books tegelijk.
  • Lees op je telefoon, tablet, e-reader, pc of laptop.
  • E-books blijven 3 weken op je boekenplank staan.

E-Books app

Voor het lezen van een e-book van de online Bibliotheek op je tablet of smartphone gebruik je de E-Books app van de Koninklijke Bibliotheek.

Download uit de Google Play Store Download uit de Apple App Store

Adobe Digital Editions

Om onze e-books op je e-reader te zetten, heb je de software van Adobe Digital Editions nodig. Daarom is het handig als je beschikt over enige computervaardigheden.   

Via deze link kun je de software downloaden. Je hebt wel een Adobe account nodig, het zogeheten Adobe ID.

Het e-Book advies op maat.

Lukt het maar niet om de e-Books van de online Bibliotheek op een tablet of e-Reader te zetten of een account aan te maken op het e-Bookplatform? Of is er een andere vraag over het lenen van e-Books of de apps van de bibliotheek? Dan kunt u een afspraak maken met Rachel, zij geeft u graag persoonlijke, een-op-een uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis en ze is per telefoon bereikbaar op 015-3694430 op maandag en op 015-3105251 op woensdag en vrijdag.

Mailen kan ook via: r.anderson@bibliotheekoostland.nl.