e-Books / Luisterboeken

Met een bibliotheekabonnement (standaardabonnement) kunt u zonder extra kosten e-Books en luisterboeken lenen. De uitgebreide collectie is te lezen op een e-Reader, smartphone, tablet of computer. Men maakt eenmalig een account aan via www.onlinebibliotheek.nl en downloadt de e-Books vanuit de luie stoel. In de e-Bookcollectie vindt men duizenden titels: literaire romans, thrillers, kinderboeken, poëzie en natuurlijk non-fictie over bijvoorbeeld werk en studie, geschiedenis en politiek, mens en maatschappij. 

Download de nieuwe online Bibliotheek-app.

E-books / luisterboeken lenen

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot ruim 28.000 e-books en 1500 luisterboeken.

  • Leen tot 10 digitale produkten tegelijk.
  • Lees op je telefoon, tablet, e-reader, pc of laptop.
  • E-books / luisterboeken blijven 3 weken op je boekenplank staan.

Een e-Reader?

Voor het lezen van een e-book of het luisteren van een luisterboek van de online Bibliotheek op je tablet of smartphone gebruik je de online Bibliotheek-app van de Koninklijke Bibliotheek.

Wil je graag je digitale boeken lezen op een e-Reader, dat kan; via een brouwser, vanuit een desktop computer/laptop, kun je een versleuteld bestand downloaden en met de software van Adobe Digital Editions ontsleutelen. Eenmaal ontsleuteld, kun je het bestand via dezelfde software naar je e-Reader slepen. 

Adobe Digital Editions

Om onze e-books op je e-reader te zetten, heb je de software van Adobe Digital Editions nodig. Daarom is het handig als je beschikt over enige computervaardigheden.   

Via deze link kun je de software downloaden. Je hebt wel een Adobe account nodig, het zogeheten Adobe ID.
 

  1. Log in bij de online bibliotheek met uw pasnummer en wachtwoord.

  2. Uw mailadres invullen en verifiëren. Registratie via 'Mijn profiel' afmaken.

  3. App van de Koninklijke Bibliotheek downloaden en lezen en/of luisteren maar

Het digitale advies op maat.

Lukt het maar niet om de digitale produkten van de online Bibliotheek op een tablet of e-Reader te zetten of zich te registreren bij de online Bibliotheek? Of is er een andere vraag over het lenen van e-Books, luisterbeken of de apps van de bibliotheek? Dan kunt u een afspraak maken met Rachel, zij geeft u graag persoonlijke, een-op-een uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis en ze is per telefoon bereikbaar op 015-3694430 op maandag en op 015-3105251 op woensdag en vrijdag.

Mailen kan ook via: r.anderson@bibliotheekoostland.nl.