Weg van Momenten in Lansingerland

14 september 2019 | vestiging Berkel en Rodenrijs | vestiging Bleiswijk, 't Web

Kosten: Gratis toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bibliotheek Oostland organiseert samen met Jay’s Place en het comité Open Monumentendag in Lansingerland 'Weg van Momenten'. Dit jaar is het thema van de Open Monumentendag ‘Plekken van plezier’.

Historische plekken in Lansingerland worden verlevendigd met onder andere dans- en muziek optredens van Jay’s Place en het Lansing Jazz Combo en ook op andere locaties is van alles te beleven op cultureel gebied. Als hedendaagse plek van plezier kun je bij Bibliotheek Oostland terecht voor diverse activiteiten. Volg de route tussen de drie dorpskernen om het culturele landschap van Lansingerland te ontdekken!

vestiging Berkel en Rodenrijs:

  • Goodiebag, koffie en thee

In deze vestiging kunnen bezoekers een goodiebag ophalen. Hierin zit meer informatie over de route en de historische plekken die je onderweg tegenkomt. Ook kun je hier terecht voor koffie, thee en limonade.

  • Speeddebat

Onder leiding van Bram Reeuwijk kunnen bezoekers van de bibliotheek met elkaar in gesprek gaan over allerlei actuele onderwerpen. Een voorproefje op de debatavond die op donderdagavond 19 september georganiseerd wordt in deze vestiging van de bibliotheek!


vestiging Bleiswijk, 't Web:

  • Goodiebag, koffie en thee

In deze vestiging kunnen bezoekers een goodiebag ophalen. Hierin zit meer informatie over de route en de historische plekken die je onderweg tegenkomt. Ook kun je hier terecht voor koffie, thee en limonade.

  • Workshops do-in

In de ochtend en middag kun je terecht voor een workshop Do-in. Deze workshop wordt gegeven door Susan Veldman, Shiatsu therapeut, docent Do-in en Qigong. Voor meer informatie over Shiatsu, Do-in en Qigong, kijk op www.shiatsudeblauwezone.nl en op www.do-inonline.nl. Of bel naar 0646548272.

Wil je hier kennis mee maken?
Kom naar het tekenlokaal in Tijden:

  • Workshop 1: 10:30 – 11:15 uur
  • Workshop 2: 11:45 – 12:15 uur
  • Workshop 3: 13:00 – 13:45 uur

Wat is Do-in?
Do-in vindt zijn oorsprong in Japan. ’Do’ is ‘de weg’ en ‘in’ betekent ‘naar binnen’. Met Do-in voer je strekkingen uit, zelfmassage (drukpunten), ademhalingsoefeningen en meditatie. Do-in richt zich specifiek op het in balans brengen van de energiekanalen, meridianen genaamd. Door deze meridianen stroomt onze levensenergie ki genaamd. De meridianen zijn verbonden met al onze organen. Met een Do-in sessie verzorg je dus niet alleen je spieren, maar je hele lijf van binnen en buiten! Bij dagelijkse oefeningen, word je er slank, lenig, vitaal en gelukkig van.

Je leert je lichaam en geest op een andere manier kennen. Je kunt gaan voelen waar de blokkades zitten. Daardoor kun je adequaat oefeningen inzetten om jouw specifieke mentale en fysieke gezondheid te bevorderen. In de les wordt veel aandacht besteed aan het luisteren naar je eigen lichaam en het verkennen van je grenzen. Hoe vaker je Do-in beoefent, hoe beter je je lichaam leert kennen, hoe beter je ernaar gaat luisteren. Do-in is niet moeilijk, het is geschikt voor alle leeftijden. Je hoeft niet lenig te zijn, maar dat word je er wel van!

 Het is handig om gemakkelijk zittende kleding te dragen.

  • Theater ‘t Web

Tussen 15.00 - 17.00 is hier een gratis toegankelijk divers programma met o.a. standup comedian Arjan Kleton en gemeentedichter Mark Boninsegna.